Problem z ekranem meczowym.

Derbak-MT Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
21.02.2010, 23:38    Pytanie
Przegrzebałem w wyszukiwarce i nie spotkałem się z takim problem jeszcze u nikogo innego.

Sytuacja wygląda następująco po pewnej przerwie w graniu postanowiłem wrócić do gry w FM instaluje bez większych problemów nie wyskoczyły żadne informacje z błędami zainstalowałem łatkę dodałem uaktualnienie z obecnymi składami zamieszczonymi na stronie ( nie wgrywałem żadnych skórek ani herbów ) odpalam pierwszy mecz i ku mojemu zdziwieniu zamiast boiska i zawodników wyświetla mi się czarny ekran.
Po przełączeniu na tryb klasyczny 2d wszystko działa normalnie.

Czy ktoś mi wyjaśni co się stało ? Wcześniej gra chodziła bez problemu.

Marek86 Partyzant

0
05.04.2010 16:28    #1
Czy znalazłeś rozwiązanie na ten problem? Bo mam to samo, po instalacji 10.3.0 3D wypadł z obiegu. Dodam, że Directx, sterowniki karty graficznej i Framework 3.5 SP1 mam zainstalowane na XP. Przeinstalowanie gry nie dało efektów.

Ważna sprawa, po wyjściu z gry wywala komunikat o błędzie "fm.exe has encountered...".

del3 Młody aktywista

0
05.04.2010 18:14    #2
Mi, gdy gram w trybie 3D, na początku jest czarny ekran a potem jeż just normalnie. Możliwe że masz za słabą karte. Zobacz w opcjach jaką masz wydajność kart w trybie 3D.
Go, Go, Go The Gunners !

parachutes Młody aktywista

0
05.04.2010 19:07    #3
Ja też kiedyś miałem ten problem, w FM10. Niestety nie mogę sobie przypomnieć jak go rozwiązałem (na pewno nic nie reinstalowałem, żadnych sterowników nie ściągałem). Więc jest nadzieja, że i wam się poprawi :)

Spróbujcie tych rzeczy:
1. zmieńcie rozdzielczość w grze i potem wróćcie do poprzedniej
2. zmieńcie katalog w ustawieniach na jakiś inny (obojętnie jaki), a potem z powrotem na domyślny (w między czasie wyłączając i włączając grę)
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Marek86 Partyzant

0
06.04.2010 12:00    #4
del3, z tym że na patchu 1.0 i 1.1 wszystko działa jak najlepiej, więc karta chyba nie jest problemem
parachutes, dzięki popróbuję

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
06.04.2010 13:09    #5
Derbak-MT ja na twoim miejscu spróbowałbym zainstalować TO.
Wpadnął mi do głowy jeszcze jeden pomysł. Nie wiem czy zadziała ale spróbować nie zaszkodzi. Mianowicie pobaw się z TYMI opcjami graficznymi tzn metodą prób i błędów odznaczaj po kolei kolejne i sprawdzaj czy dalej widok 3D nie działa. Np. odznacz "efekty pogodowe" i sprawdź, czy dalej będziesz miał czarny ekran w widoku 3D. Jeśli tak, odznacz "pokazywanie publiczności" itd.
Jeśli żadne z powyższych nie pomoże, napisz. Będziemy się dalej głowić jak rozwiązać ów problem.

matek_mar Partyzant

0
06.04.2010 13:49    #6
Witam. Jeśli chodzi o ten problem to rozwiązanie jest następujące.
Zainstaluj directx, który znajduje się w folderze z grą, a jeżeli to nie pomoże to przy sterownikach do karty graficznej jest plik SmartGart. Gdy go włączysz zmień opcje :
Zapis AGP na wyłączony
Odczyt AGP na wyłączony.
Mam nadzieję, że będzie chodziło. U mnie to pomogło:)

pawel342 Partyzant

0
17.05.2010 17:40    #7
Witam mam ten sam problem co kolega powyzej Czarny ekran ... . I probowalem sposobami takimi jak ; Zainstalowanie Directx , Nie mam nigdzie napisane AGP Nie moge znalesc ;/ Wiec nie wiem co mam robic dalej . Prosze o pomoc

parachutes Młody aktywista

0
18.05.2010 11:03    #8
a to co ja napisałem parę postów wyżej też robiłeś? :P
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

pawel342 Partyzant

0
18.05.2010 16:10    #9
Tak robilem ale tez nic nie pomoglo ;/ Myslalem ze to karta graficzna ale inne gry dzialaja a tydzien temu gralem w tego menagera wiec nie mam pojecia co jest ;/

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution