Jakie gwiazdki? Ja znam tylko te przydzielanie przez skautów, trenerów. Wiem też że mają status zmiennych. Naturalną rzeczą jest, że jest duże tempo rozwoju na starcie, bo jest pułap do którego muszą dojść. Z czasem tempo się zmniejsza, co warunkują aspekty wskazane przez Ciebie i wyżej.
Nie sugeruj się gwiazdkami. Czasem jest tak, że zawodnik gra dobrze bez atrybutów, potencjału... tak po prostu jest i już. A już na pewno nie sugeruj się sztabem. Sam miałem opcję gdzie przez skauta straciłem 38 mln euro. Bo powiedział, że ten obrońca wybitny nie będzie. A 4 lata później buliłem za niego 38 mln euro. Oczywiście, dość często mają rację. Ale jeśli chodzi o talenty to byłbym ostrożny. Zawodnik może grać dobrze z niczego, tak jak i talent może eksplodować. A z tezą że 22-latek się nie rozwija absolutnie się nie zgodzę. Zawodnicy zdobywając doświadczenie także się rozwijają. A te punkciki PA - to tylko liczby, a liczby i atrybuty nie grają... - mówiłeś, tempo rozwoju wysokie, a potem stają. No tak, i te brakujące ułamki podnoszą się właśnie poprzez doświadczenie, granie, wygrywanie, zdobywanie. Taki grajek jak Neymar nawet w wieku 26 lat potrafił mi się rozwinąć.
FM jest nieprzewidywalny, więc nie ma sensu kierowanie się liczbami. Liczy się jak zawodnik gra. Nie wiem jak inni, ale jeśli mam wątpliwości jakiego zawodnika sprowadzić i mam kilku do wyboru, to wiadomo. Zapytam skauta. Ale też obejrzę jakiś mecz z udziałem poszczególnych zawodników.
FM daje nam możliwości, które należy wykorzystać. A nie blokować to wszystko sobie gwiazdkami, liczbami. Powtarzam: to tylko dodatki.
Miej także na uwadzę, że taki Romario, gdy będzie u szczytu kariery, nie zostanie wielu takich zawodników. Owszem, są podobni, ale to już niugeny, albo podobni zawodnicy, ale drodzy. To że teraz się nie rozwija to nie znaczy, że potem sobie nie daje rady. Trzeba obserwować jak to wszystko wygląda z czasem. Nie można oczekiwać, że zawodnik w rok stanie się Messim obrony. Bo nie ma wielu zawodników niemal tak dobrych jak obecnie najlepsi w IRL, a także odwzorowani w taki sposób w FM-ie. eFeMowe talenty zawsze będą słabsze. Chyba, że jakieś niugeny, ale to już rozmowa na inny czas. Powodzenia.
Użytkownik uznał post za pomocny
Najnowsze posty