Nowy kontrakt...

mielcar Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.07.2007, 01:13    Pytanie
Witam ! Gram Lechem 1sezon i mam taki problem ,mojemu najlepszemu zawodnikowi Wachowiczowi (w 14 meczach 10 br, 4as , 4gm, 7.60 sr ) konczy sie kontrakt za pol roku i nie chce ze go mna przedluzyc nawet gdy daje mu max wszystkiego !!! Jest napisane ,ze w chwili obecnej zawodnik nie jest zainteresowany przedluzeniem kontraktu, a samopoczucie ma "jest dumny z pozycji klubu". I tu moje pytanie czy podpisze ze mna kontrakt do konca sezonu czy nie ? Czy moze sprzedac go teraz jak pozniej ma odejsc za darmo ? Czekam na odpowiedz. pozdro

wisniczanin Żołnierz frontu ideologicznego

0
04.07.2007 12:42    #10
mielcar

NIEEE, wystaw go na liste transferowa, ustal zanizona cene w statusie transferowym a jak beda chetni to odsylaj na ich oferty żądanie zaplacenia tych 700 tys euro

il Genio Młody aktywista

0
04.07.2007 13:43    #11
"Z niewolnika nie ma pracownika" to jest moja zasada ;] FM jest z roku na rok coraz bardziej rzeczywisty i gdy zawodnicy zobaczą, że proponujesz mu astronomiczne jak na Twój klub sumy kontraktu oni też będą tak chcieli i w końcu staniesz nad przepascią bankructwa ;) Proponuje go sprzedać za jak najwyższą cene, bo potem stracisz go bez żdanej korzyści ;)

0
04.07.2007 13:52    #12
z niewolnika jest pracownik, ale wiele zalezy od charakteru pracownika, kiedys pytalem sie czy warto na sile trzymac nzw i okazalo sie ze gosc gral wybitnie i teraz w koncu nzw znika bo godzi sie na przedluzenie kontraktu :)

kyczy7 Przodownik pracy

0
04.07.2007 14:28    #13
Osobiście zawsze sprzedaje takich graczy ale ostatnio chciałem spróbować czegos innego z Warzyniakiem ( baza 7.00 jeszcze w Widzewie ) ... Proponowałem mu kontrak całe 3 miesiace ( co tydzień składałem propozycje ale nie taka same. Cały czas wchodziła do góry ) ale za nic nie chciał przedłuzyc ktr. lecz jakie moje zdziwienie jak dosłownie TYDZIEŃ przed koncem kontraktu zawodnik zmienił zdanie i zażadał wrecz śmieszna cene kontraktu ( chcial zarabiac pare euro wiecej niz w dotychczasowym kontrakcie :P ).

Od teraz juz nie sprzedaje takich " mózgów " druzyny ale trzymam je do końca bo to jest juz mój sprawdzony sposób :D ale nie wiem czy u Was tez sie to sprawdzi :P ...
Wachowicz ? hmmm ... proponowałbym sprzedac bo juz nie te lata ( podajże 27 lat :P dla mnie juz dziadek. Zawsze mam baaaaaaaaaaardzo młoda druzyne xD )

0
04.07.2007 14:30    #14
ale zwroc uwage ze jezeli on az tak kozaczy to ktos moze sobie zaklepac darmowy transfer i nic nie zarobisz a gracza i tak stracisz

Rokit Partyzant

0
04.07.2007 14:32    #15
Gram Lechem. W 1 sezonie ten sam problem - Wachowicz również najlepszy zawodnik, kontrakt wygasał i nie chciał przedłużyć.
Najpierw wystawiłem go na listę transferową, ale nie było chętnych - zmieniłem więc znowu status na "pierwszy zespół". Pare dni przed wygaśnięciem umowy podpisał nowy kontrakt. Propozycje złożył mu jeszcze jakiś inny klub z polskiej ligi, ale już nie pamiętam jaki. Wybrał Lech i teraz nadal gra u mnie i jest kluczowym zawodnikiem.

Gumierpool Młody aktywista

0
04.07.2007 14:37    #16
Nie należy, aż tak bardzo rozpieszczać zawodników, aby stawać na głowie, aby jeden z drugim przedłużyli kontrakty.

Już lepiej go sprzedać za godziwą cenę i mieć czyste sumienie, niż próbować do ostatniej chwili namówić do zmiany zdania rozkapryszoną gwiazdeczkę, która ma zbyt wygórowane mniemanie o sobie.

Załóżmy, że przedłużamy kontrakt z najlepszym strzelcem drużyny, który zażadał najwyższych apanaży, a my bez słowa się zgodziliśmy. Innymi słowy zataczyliśmy jak on nam zagrał, a to chyba powinno być na odwrót. Trener rządzi, a zawodnik jeżeli nie chce grać w moim klubie to droga wolna - przynajmniej ja wychodzę z takiej zasady.

Bo gdy takiemu Wachowiczowi w ostatniej chwili przedłużymy kontrakt dając mu sporo kasy to istenieje spore prawdopodobieństwo, że się nam chłopak rozluźni, sodówka do głowy strzeli, a i partnerzy z drużyny będą się domagać podwyżek. Bilans zysków i strat jest oczywisty - więcej szkód niż korzyści.

Zupełnie ak w rzeczywistości. I właśnie za to kocham tą gre!

0
04.07.2007 14:45    #17
ale jezeli nie masz go kim zastapic to mozesz go rozpiescic( o ile masz dosc kasy), jednego chlopa tak rozpiescilem (to rusek byl a limity wiadomo jakie wiec klasowego zawodnika w takich okolicznosciach nie wolno tracic) a co do Hagena o ktorym wspominalem to sadze ze popelnilem blad, gosc sie zestarzal, stracil miejsce w pierwszym skladzie a ja stracilem mozliwosc zarobku na nim wiec decyzja przed toba trudna

Mariuch_xD Partyzant

0
04.07.2007 14:55    #18
mi czesto zawodnicy przedluzali kontrakty w ostatnich tygodniach... ja bym zaryzykowal na twoim miejscu i poczekal az zechce przedluzyc kontrakt jezeli to taki dobry zawodnik...

Gumierpool Młody aktywista

0
04.07.2007 15:08    #19
Jak dla mnie im lepszy zawodnik (czyt. im droższy) tym mniej się zastanawiam i zamiast marnować czas na lizanie mu dupy staram sie go sprzedać za maksymalną kwotę. Później szperam po najbardziej utalentowanych zawodnikach, których mam na oku i wybieram jego następce.

Proste, mało czasachłonne, z kasą wychodzę na plus, a i poziom drużyny po pewnym czasie jeszcze bardziej się zwiększa.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution