Nieoczekiwany spadek poziomu znajomości formacji

Alessandro_DK Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.02.2014, 03:49    Pytanie
Ludziska, mam problem!

Chodzi konkretnie o FMa 2012. Aktualnie cały czas gram pierwszy sezon w tej grze. Miałem ustawione 3 taktyki, wiadomo - 1 wyjściowa i 2 rezerwowe. Wyjściowa była 4-2-3-1, a dwie rezerwowe 4-5-1 i 3-4-3. Po ok. 9 kolejkach sprawdzając te paski kiedy najeżdża się na "poziom znajomości taktyki" w rubryce "formacja" miałem poziom znajomości bodaj zadowalający albo wręcz wysoki. Przed chwilą dłubałem przy taktykach rezerwowych - konkretnie usunąłem taktykę 4-5-1 i za nią wygenerowałem swoją własną, chyba nie ma znaczenia jaką, ale napiszę dla formalności że 4-3-3.

Nagle, ku mojemu zdziwieniu, po tej zmianie taktyki rezerwowej, poziom znajomości mojej taktyki wyjściowej (4-2-3-1) w tych paskach, w rubryce "formacja" spadł do "niski"!

Czy to normalne? Przecież grzebałem tylko przy taktykach rezerwowych, po prostu uznałem, że przyda mi się inna taktyka rezerwowa w konkretnych przypadkach niż ta, którą miałem. Ale przy taktyce wyjściowej nie grzebałem w ogóle.

Nadmienię jeszcze, że np. poziom znajomości tej taktyki rezerwowej, którą mam cały czas, czyli 3-4-3 nie spadł w ogóle. Natomiast w wyjściowej spadła chyba tylko "formacja" tak gwałtownie, reszta, czyli pressing, poruszanie się czy takie tam pozostały w normie.

Z góry dzięki za pomoc

Ronnie19 Partyzant

0
17.02.2014 14:15    #1
4-2-3-1 i 4-5-1 sa do siebie podobne w wielu aspektach wiec moze dlatego spadl poziom

Alessandro_DK Partyzant

0
17.02.2014 16:30    #2
Ale to ma aż taki wpływ na wyjściową taktykę? Poza tym przepraszam ale pomyliłem się nawet z tą rezerwową, którą usunąłem - to nie była 4-5-1 tylko 5-4-1, taka totalnie defensywna. No i w niej wszystko było inne, polecenia, pozycje etc.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution