kto na odgrywajacego??

nett7 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.05.2007, 12:44    Pytanie
witam!

mam 4 napastnikow: saviola, klose, dean ashton i aguero (ew. baptista, giovanni dos santos). ktory z nich najlepiej nadaje sie na odgrywajacego?
jesli np ustawilbym podania na odgrywajacego na glowe, to moze klose bylby dobry w tej roli? on ma glowki 20 ale jest troche slabo zbudowany, no i jest tez dobry w strzelaniu goli, a tak moze zaczac strzelac mniej.. ashton jest troche lepiej zbudowany ale glowki ma tylko na 16..

jesli, z kolei, ustawilbym podania na odgrywajacego na dobieg, to moze saviola by sie sprawdzil? jest szybki itd ale tez chyba raczej woli bramki niz asysty ;]

zaden z tych pilkarzy nie ma w ustawieniu "gra tylem do bramki" niestety.. moze po prostu zaden z nich nie nadaje sie na odgrywajacego?

btw jakiemu zawodnikowi ustawic podania do nogi? jakie statystki swiadcza o tym, ze dany pilkarz lubi takie podania itp?

no i pytanie, od ktorego powinienem zaczac: czy jesli mam ustawiona gre na rozgrywajacego, to czy ma znaczenie kogo ustawilem na odgrywajacego? czy ta pozycja w ogole bedzie funkcjonowac w tym przypadku?

supertaktyk Proletariat

0
29.05.2007 12:56    #1
Fakt lepiej przydałby Ci się typowy odgrywający, ale coś da się poradzić. Na głowę to radzę Baptistę. Nie bez powodu ma nick "Bestia". Jest silny i dobrze gra głową. Na dobieg to własnie Saviola bo jest szybki. W podaniu do nogi ważną cechą jest przewidywanie. A jeśli chcesz wiedzieć, czy to lubi to musisz zobaczyć u danego gracza "ustawienie" i tam ma styl gry jaki preferuje.

Użytkownik uznał post za pomocny

nett7 Partyzant

0
29.05.2007 13:13    #2
juz tak myslalem o baptiscie ale gram ustawieniem 4-1-2-1-2, czyli takim jakby kopnietym kwadratem ;] i ustawilem baptiste na rozgrywajacego (gra na ofensywnym srodkowym pomocniku). wprawdzie ma technike tylko na 14 a podania 13 heh ale ma znaczenie 20 i osoboswosc "przywodca" ;] nie wiem moze zle kombinuje, moze on sie nie nadaje na rozgrywajacego?
w ogole jakie atrybuty powinien miec rozgrywajacy? ;]

dzieki za odp

supertaktyk Proletariat

0
29.05.2007 13:15    #3
W mojej ocenie - podania, gra z pierwszej piłki, błyskotliwość... Moim zdaniem dobrym przykładem rozgrywającego jest Garguła. Ma znakomity przegląd pola i wiele innych (nieobecnych w FM'ie) cech. Zdradzisz kim grasz? Bo jak masz takie perły to musiałeś sporo kasy wydać...

nett7 Partyzant

0
29.05.2007 13:33    #4
hehehe gram west ham united;]
postanowilem sprawdzic sie w premiership z ligowym sredniakiem;] heh tam byl tevez i mascherano (na 2 lata wyporzyczony do liverpoolu) wiec pomyslalem ze jest potencjal w tym sredniaku ;]
heh co prawda tevez odszedl po 1st sezonie i teraz wlasnie mam troche problem z napastnikami, musze kupic jakas gwiazde, najchetniej rooneya wiec zbieram 80mln L na niego, bo w sumie jakie to perly- klose stary dziad, ashton jest raczej sredni, saviola tez przereklamowany, baptista jeszcze w miare no i aguero i dos santos- to sa perelki ;]
z reszta klose i saviole wzialem z wolnych transferow

niestety nie wiem jakim zawodnikiem jest gargula, nie mam go w grze bo gram na sredniej bazie, a i w realu slabo go kojarze- widzialem go w jednym bodaj meczu reprezentacji wiec ciezko mi go ocenic i okreslic jakim jest typem gracza..

ale domyslam sie ze dobrym rozgrywajacym jest np fabregas ale ja go jakos nie lubie, tzn nie lubie takiego typu zawodnikow, taki jest tez deco i paru innych- ogolnie mowie o tych kurduplach co im sie pilka do nogi klei (figo jest tez troche taki, a wlasciwie byl;], tyle ze to skrzydlowy),
ja wole na srodku zawodnikow atletycznie zbudownaych i tzw twardzieli, typu vieira, gerrard, gilbero silva, wlasnie baptista, wiec pomyslalem ze baptista jako rozgrywajacy bedzie ok bo na gerrarda nie mam $ heheh ;]

supertaktyk Proletariat

0
29.05.2007 13:38    #5
To widzę, że problem zażegnany. Cieszę się jeśli mogłem pomóc.

nett7 Partyzant

0
29.05.2007 13:41    #6
dzieki za pomoc Supertaktyku, kilka kwestii mi wyjasniles!
ale chcialbym tez poznac opinie innych wiec wciaz czekam na odp ;]

supertaktyk Proletariat

0
29.05.2007 13:44    #7
Aha to nie na temat, ale jeśli chcesz dobrą taktykę to polecam Nemezis. Jest to znakomita taksa z sukcesami (pokonałem min. 4:1 Man Utd!! i 2:0 Arsenal!). Taksa jest warta polecenia.

nett7 Partyzant

0
29.05.2007 13:53    #8
dzieki ale ja urzywam wylacznie wlasnych taktyk, tzn nie cieszyl bym sie z tych zwyciestw wiedzac ze gram czyjas taktyka. heh jak gralem arsenalem to w 2012 r tez rozwalalem chelsea, ma utd, liverpool i te mialny, reale itp heh mialem monopol na mlodych graczy- wyporzyczalem ich za 5-15 mln funtow itp ogolnie mialem tyle kasy ze moglem miec kazdego wiec nic dziwnego ze takie wyniki ;] ale ta taktyka co ja mam tez jest dobra, w poprzednich 2 sezonach wygralem wszystkie emcze z manU, w lidze, lm, PA i PL, dopiero na starcie tego sezonu rozjebali mnie w meczu o tarcze:/

BS Młody aktywista

0
29.05.2007 14:14    #9
Uwazam podobnie jak supertaktyk ze bardzo dobry na pozycje odgrywajacego w tym przypadku bylby baptista.mocno zbudowany, niezle gra glowa.saviole na pewno nie ustawiaj na odgrywajacego bo sie na to nie nadaje.ale w przypadku ashtona to ze ma 16 gra glowa(to i tak sporo)i tak moze byc odgrywajacym podobnie ale uwazam ze nieco gorszym niz baptista."gra tylem do bramki" to element ktory przydalby sie dobre odgr. ale nie jest on konieczny.gdybys wybral baptiste to ustaw podania do niego na mieszane bo on potrafi odgrywac glowa tak samo dobrze jak noga.bo przeciez odgr. nie tylko podaje ale tez strzela.bedzie dzialac opcja odgr. tak samo jak rozgrywajacy.ja stosuje gre na odgr i bardzo dobrze mi sie gra.

Użytkownik uznał post za pomocny

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution