Kilka pytań.

supertaktyk Proletariat

0
14.03.2007, 20:03    Pytanie
1.Życie nauczyło mnie, że warto sejwować na dwóch sejwach. Jest tak o wiele bezpieczniej i można grać dłużej. Lecz pewnego dnia przeżyłem szok. Klikając w ikonę Football Managera 2007 pojawiła się jakaś ikonka w języku angielskim. Olałem to i wszedłem w grę. Już wtedy mnie zastanowiło, gdyż nie miałem "wczytaj ostatnią grę". Na szczęście było w wczytaj więc bez problemu gra mi zadziałała.
Lecz dzisiaj patrzę i nie mam sejwa. Jakim cudem on mi znikł? Harry Potter? David Copperfield? Aż żal tyłek ściska, bo gra układała mi się znakomicie. Nie ma to jak przeżyć głębokie rozczarowanie.
2.Jak to nie jest pytanie na suflera to przepraszam, ale: Jaki jest Wasz rekord w FM'a? (ile graliście sezonów, a ile Wam to godzin zajęło?
3.Czemu np. Emillian Dolha zagra w 1 meczu znakomicie zdobywając 9 i MoM. A w następnym dostaje 5 i puszcza szmaty? To jest trochę wkurzające.
4.Jakoś to się ustawia, żeby przekwalifikować piłkarza na inną pozycję? Np. prawego obrońcę na lewego (G.Bronowicki) itp? Chodzi mi czy trzeba ustawić jakiś trening?
5.Czy byli piłkarze klubu mogą być dobrymi trenerami? Chodzi mi, czy Piekutowski może mieć dobre staty?
6.Szkoda, że my wirtualni szkoleniowcy nie możemy mieć takich statystyk jak Ci w grze. Czyli umiejetnosc kierowania 1 zespolem itp. Jest możliwość, aby twórcy gry to dodali? Byłoby ciekawiej.
7.Czemu mój kolega mógł 18-letniemu Sergeyowi Kisliy'emu przydzielić mentora, a ja nie mogę? Mogę tylko do 17 lat włącznie. Dziwne.
8. Czy Lechem Poznań można wygrać np. Ligę Mistrzów bez techniki save&load? Bo to nie sztuka zapisywać co chwila.
9. Czy Vyacheslav Hleb przejdzie do Lecha, lub Pogoni? Na tej odpowiedzi mi zależy.
10 Gram taksą 1-4-3-1-2 i w 1 meczu rozjechałem Groclin 4:1, a w drugim dostałem 2:1 z Arką. Od czego to zależy?
11. Lepiej ustawiać taksę pod przeciwników, czy jedną przez cały sezon? W 2006 grałem jedną przez cały sezon Valencią i zdobyłem Mistrzostwo Hiszpanii.
12. Dziwi mnie to, że dostaje śmieszną kasę na transfery, a zarząd oczekuje kupna gwiazd. Np w Realu miałem ok 10 mln. euro, a w takiej Chelsea 100, a wymagania transferowe takie same.

Dziękuje za odpowiedzi.

TZ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.03.2007 20:12    #1
1. Trudno, tak bywa :(
2. Nie jestem za dobry w graniu przez wiele sezonów, mój rekord to chba dwa :D
3. Może jego forma nie jest stabilna (w edytorze jest taki atrybbut jak stabilność formy)
4. Wchodzisz w trening --> trening pozycji i wybierasz nową pozycję
5. Oczywiście :)
6. To już nie od nas zależy :(
7. Może nie masz zawodników, którzy nadawaliby się na mentorów?
8. Oczywiście, że się da, tylko potrzeba na to wielu sezonów ciężkiej pracy i odrobiny szczęścia
9. Raczej nie (do mnie nie chciał nawet do Wisły :()
10. Wiele zależy od rozmów motywacyjnych, podejścia zawodników do meczy itp.
11. To już zależy od Ciebie, ja gram jedną taksą przez cały sezon
12. Ta gra nie jest niestety do końca realistyczna, może posprzedawaj paru grajów, to powiększy Ci się budżet

Użytkownik uznał post za pomocny | Anuluj

mkanius Przodownik pracy

0
14.03.2007 20:13    #2
1.ja też tak miałem że mi sie ostatnia gra usunęłą ale potem moze porostu pirat??(a jak nie to cos jest nietak)
2.szczerze ja tam grałem tylko 3 sezony i grałem w ok 2 dni
3.Dlatego że poprostu moze treneer żle zareagował albo porostu złe warunki pogodowe albo trudny rywal lub poprostu złuy dzienń
4.Wchodzisz w trening nacisnij na gracza i tam pisze zmień pozyjcje
5.Jasne
6.oni poprostu mają takze role trnerów asystentów itp
7.czasmami juz posrotu brak zawodników na mentora ja tez tak miałem
8.da się ale to wymaga kilka sezonów cięzkich truduów
9.tak ale dopiero np gdy lech czy pogoń zdobędzie jakies osiągniecie np mistrzoswto i cwiercfinał uefa
10.od pogody morali(o rozmowe mi chodzi)i od taktyki 2 druzyny
11.ja tam biore 1 na cały sezon ale to juz od ciebie zalezy
12.ale po pół sezonu zwiększą ci budzet

Post pomocny

mkanius Przodownik pracy

0
14.03.2007 20:14    #3
mistrzostwo polskioczywiscie

Post pomocny

pedro_1987 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
14.03.2007 20:14    #4
1.uu to nieciekawie w tej sprawie Ci nie pomogę:(
2.Ja grałem 15 sezonów, potem sejw mi padł:(
3.To jest niestety jak w prawdziwym życiu, raz sie ma dzień konia a raz puszcza szmaty,tutaj kłania si.ę realizm gry:)
4.W menu treningu masz nowa pozycja i tam ustalasz jakiej ma się uczyć zawodnik, poza tym w edytorze możesz zmienić pozycję zawodnikowi:)
5.Byli piłkarze czasami są dobrymi trenerami a czasami nie, to zależy od ich atrybutów. Jak grałem Realem to guti był potem znakomitym trenerem:)
6.Swoje statystyki możesz sprawdzić w edytorze czasu rzeczywistego, swoją drogą fajnie by było gdyby coś takiego dodali:)
7.Rzeczywiście dziwne, może kolejny bug gry?
8.Raczej polskim zespołem się nie da chyba ze w wirtualnej przyszłości dalekiej przyszłośći, choć nie takie rzeczy się w managerze zdarzały, np. Legia w finale Pucharu UEFA w 2010 roku:)
9.Przejdzie
10.Zależy to od wielu czynników, od ustawienia przeciwnika, od rozmowy motywacyjnej, od formy twoich graczy, od pogody, niestety tych czynników jest bardzo bardzo dużo:(
11.Gdy grasz dobrym klubem to jedną gdy grasz słabszym klubem to ustawiaj specjalną takse na silniejszych przeciwników:)
12. Dają Ci taki budżet jaki mogą, a wymagania w takich klubach zawsze są wielkie:)

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
14.03.2007 20:16    #5
1.sejvy sie kasuja po jakims czasie.nic nie zrobisz.
2.ja gralem najwiecej 12 sezonow
3.to jest pewnego rodzju bug.wielu bramkarzy tak ma.
4.bierzesz na pilkarza ktorego chcesz trenowac potem dajesz na trening i masz trenuj nowa pozycje i wybierasz jaka.
5.moze.jesli jest naprawde dobry to asystent cie powiadomi o tym.
6.moze dodadza w fm 2008.
7.dziwne bo ja moglem.moze byc tak ze nie masz zadnego doswiadczonego zawodnika na tej pozycji.mlody niczego sie nie nauczy od mlodego.
8.w 1 sezonie nie ale po kilku jest taka mmozliwosc przy odpowiednich transferach.
9.tak nie wiem czy w 1 sezonie ale w 2 napewno.sam go mialem w pogoni,jest naprawde dobry.
10.asystent ci daje spr. przed meczem.warto je przeczytac.inaczej sie gra na wyjazdach a inaczej u siebie.moze byc tez tak ze twoi zawodnicy po jednym zwyciestwie za bardzo wierza w siebie.
11.warto ustawic dwie.jedna na wyjazdy a druga u siebie.przed kazdym meczem mozesz dokonywac nieznacznych zmian.
12.ale jesli bedziesz chcial sprowadzic jakas gwiazde do realu to zarzad ci dolorzy do budzetu.

1bartek Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
14.03.2007 20:17    #6
1. Przeszukaj dysk C - bardzo dziwna sprawa.
2. 7 sezonów, niecałe 5 dni czasu gry.
3. Chwiejna forma, może słaba koncentracja, ogólnie Emilian za dobry nie jest.
4. Trening> Ogólny> Tryb> trening pozycji> obronca lewy.
5. Moga być , ale to jest ustalane losowo. W Interze trenerem u mnie był P. Nedved.
6. Szkoda, może w przyszłym FMie to dodadzą.
7. Spróbuj, gdy zawodnik będzie w młodzieżówce.
8. Teoretycznie mozna, ale w przktyce bardzo ciężko tego dokonać nawet w piątym/ósmym sezonie.
9. Powinien przejść, lecz nie wiadomo czy w pierwszym sezonie. [zależy też od gry i jego statusu w obecnym klubie, który jest zmienny w zależności od gry].
10. Od farta, może zawodnicy byli niezbyt wypoczęci przed meczem, a może trener Arki stosuje taktykę 'antidotum' względem Twojej.
11. Jedną na cały sezon- są wtedy bardziej zgrani.
12. Tak jest- chcą gwiazd i tyle, a za co? To juz ich nie obchodzi.
P:)

Karpin Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
14.03.2007 20:19    #7
1. Albo ktoś ci skasował, albo jakiś wirus na kompie i zaczął FM wariować.
2. To nie jest pytanie na sufler, ale ja w tym FM zagrałem zaledwie jeden sezon zajeło to podajże 10 godzin, w 06 grałem wiele sezonów, udało mi się nawet tak długo, że wyświetliło 1 tydzien ;D
3. Może ma niską koncentracje??
4. Nie, naciskasz na piłkarza, tam masz coś o treningu i tam ustawiasz jego nową pozycje.
5. To można sprawdzić w edytorze, oczywiście, że mogą, Bramkarze często mają dobry trening bramkarski, wiem, że Joerg Still (albo coś takiego) ma dobre staty na trening bramkarski.
6. Takie pytanie to do twórców.
7. To zależy od piłkarza, niektórzy nie chcą mieć mentora.
8. Napewno można, w temacie o przechwałkach masz kilka wzmianek o sukcesach olskim klubem w LM, potrzeba napewno dużo pracy, ale sie da.
9. Sprawdź w wyszukiwaniu, filtry i tam zaznacz Poproś asystenta aby wyeliminował nierealistyczne cele transferowe. Wyświetli ci wtedy zawodników, którzy z chęcią by do ciebie przyszli.
10. Od zawodników, ich formy, ogrania razem. Taksa jest dobra nie zawsze na kazdy zespół. Gdy asystent przygotuje ci raport o rywalu, przeczytaj go i wg. instrukcji zmien ustawienie.
11. J.W
12. Gwiazdy są różnie określane przez zarząd, gdy proponujesz kontrakt zawodnikowi, jest na samym dole napisane obok szczegółów kontraktu, czy zarząd sie cieszy iż chcesz zatrudnić taką gwiazde.

Nie ma za co.

gała Partyzant

0
14.03.2007 20:20    #8
8. Po paru sezonach jak będziesz miał dobrych zawodników i ustawisz odpowiednia
taktyke to może ci sie udać
9. Sprubój najpierw go wyporzyczyć a po sezonie jak zapozna sie z druzyną to go kup.
10. Poprostu Groclin i arka miały inne taktyki i twojemu klubowi żle sie grało przeciwko
taktyce Arki
11. Moim zdaniem lepiej jest grać przez całey sezon jedną taktyką
12. Mi sie wydaje że gdy sie zaczyna gry to real ma tak mało kasy na transfery bo zanim gra wyszła to przed sezonem 2006/07 królewscy robili juz transfer (vNisterlooy, Canavaro, Diarra, Emerson) i żeby to było realniej ograniczyli tez wydatki w grze.

Post pomocny

gała Partyzant

0
14.03.2007 20:21    #9
8. Po paru sezonach jak będziesz miał dobrych zawodników i ustawisz odpowiednia
taktyke to może ci sie udać
9. Sprubój najpierw go wyporzyczyć a po sezonie jak zapozna sie z druzyną to go kup.
10. Poprostu Groclin i arka miały inne taktyki i twojemu klubowi żle sie grało przeciwko
taktyce Arki
11. Moim zdaniem lepiej jest grać przez całey sezon jedną taktyką
12. Mi sie wydaje że gdy sie zaczyna gry to real ma tak mało kasy na transfery bo zanim gra wyszła to przed sezonem 2006/07 królewscy robili juz transfer (vNisterlooy, Canavaro, Diarra, Emerson) i żeby to było realniej ograniczyli tez wydatki w grze.

Post pomocny

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.