Doświadczenie managera.

Cope Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
23.06.2010, 09:17    Pytanie
Witam. Nie mogłem nigdzie znaleźć informacji odnośnie doświadczenia. Mianowicie , czy w momencie gdy wybiorę swoje doświadczenie na poziomie amator , to czy wraz z upływem czasu wzrośnie ono. Jeśli tak to ile potrzebuje sezonów na skok np do reprezentanta kraju. Dodam że grałem 3 sezony Stalową Wolą i nie zmieniło się nic. Cały czas byłem amatorem.

MiKa Młody aktywista

0
23.06.2010 09:39    #1
Bo to jest twoje doświadczenie jako piłkarza. Teraz jesteś menedżerem więc siłą rzeczy nie wzrośnie już wcale.

Cope Partyzant

0
23.06.2010 09:42    #2
Kurczę. To pewnie wybiorę opcję automatycznie. Bo z tego co tu wyczytałem grając amatorem nie będą mnie słuchać grajki.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
23.06.2010 09:48    #3
[quote=Cope]Kurczę. To pewnie wybiorę opcję automatycznie. Bo z tego co tu wyczytałem grając amatorem nie będą mnie słuchać grajki.[/quote]

Bzdura - nie czytaj takich rzeczy. Jaki byłby sens wprowadzenia takiej opcji przez twórców gry, na której nie da się grać? Wszystko zależy od tego jakim klubem chcesz grać. Jeśli jakimś z górnej półki, to wybranie amatora jest pewnym utrudnieniem, ale bez przesady.

Przykład z życia - Jose Mourinho. Gdybyś chciał skopiować jego karierę do FM-a, musiałbyś w doświadczeniu wybrać właśnie amator! :)
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
23.06.2010 09:48    #4
to jest doświadczenie do momentu rozpoczęcia rozgrywki, czyli:
- amator: stałeś pod budką z piwem i wygrałeś posadę menedżera w konkursie organizowanym przez producenta "złotego trunku"
- reprezentant kraju: grałeś w reprezentacji, zakończyłeś karierę, postanowiłeś zająć się menedżerką
- profesjonalista: byłeś zbyt drewniany na granie, więc postanowiłeś uczyć się na menedżera. Udało się! Masz papiery!
EDIT: - automatyczne: zostałeś wyczarowany przez Harry'ego Pottera. Znudziłeś mu się - wysłał cię do gry.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 23.06.2010 o godz. 09:50

Robi2009 Młody aktywista

0
23.06.2010 10:49    #5
[quote=MiKa]Bo to jest twoje doświadczenie jako piłkarza. Teraz jesteś menedżerem więc siłą rzeczy nie wzrośnie już wcale.[/quote]
Nie wprowadzaj w błąd. Doświadczenie na początku oznacza reputację menadżera. Zaczynając np. w Anglii, przy reputacji amator posadę zaoferują raczej tylko kluby z Conference, im wyższa - tym lepsze kluby będą "nas" chciały jako menadżera. Wzrasta z czasem, wraz z sukcesami.
There's nothing to fear except the fear itself

MiKa Młody aktywista

0
23.06.2010 13:32    #6
[quote2=Robi2009][quote=MiKa]Bo to jest twoje doświadczenie jako piłkarza. Teraz jesteś menedżerem więc siłą rzeczy nie wzrośnie już wcale.[/quote]
Nie wprowadzaj w błąd. Doświadczenie na początku oznacza reputację menadżera. Zaczynając np. w Anglii, przy reputacji amator posadę zaoferują raczej tylko kluby z Conference, im wyższa - tym lepsze kluby będą "nas" chciały jako menadżera. Wzrasta z czasem, wraz z sukcesami.[/quote2]

Owszem, doświadczenie wpływa na początkową REPUTACJĘ, tylko, że temat jest o DOŚWIADCZENIU! Reputacja będzie wzrastać (lub spadać ;P) ale doświadczenie nie może... Wejdź na swój profil managera w zakładkę osobiste. Masz tam pozycję doświadczenie. I ono się nie zmienia.
Mam obecnie 2014 rok, zaczynałem w jedenastoligowcu w Anglii, w ostatnim sezonie zająłem 7. miejsce w Championship (innym klubem rzecz jasna) i jak miałem automatycznie, tak mam automatycznie.

Cope Partyzant

0
23.06.2010 14:28    #7
To już sam nie wiem. Każdy ma inne zdanie na ten temat. To w końcu jak to jest ?. Moja reputacja jako managera może wzrosnąć ?. Może mi ktoś potrafi potwierdzić z własnego doświadczenia.

jaroo25 Młody aktywista

0
23.06.2010 14:38    #8
Reputacja może rosnąć, na pewno. Na starcie kariery wybieramy tylko jaką mamy na początek, a dalej czy będzie lepsza czy też nie decyduje to, jak prowadzimy klub, czy osiągamy jakieś sukcesy.
[quote=Cope]Może mi ktoś potrafi potwierdzić z własnego doświadczenia.[/quote]
Prowadząc Sheff zaczynałem mając reputację na poziomie nieznany, czy coś koło tego, obecnie już jest na "krajowy"...

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 23.06.2010 o godz. 14:38

"Chodzi o to żeby strzelić jedną bramkę więcej od przeciwnika "

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
23.06.2010 14:38    #9
Reputacja się zmienia, doświadczenie nie, ale to doświadczenie nie ma potem żadnego znaczenia (ma tylko na samym początku).

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution