Co to ma byc ?!

Slayer666 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.04.2012, 21:43    Pytanie
Panowie proszę o pomoc bo zaraz zwariuje. Po zainstalowaniu nowej łatki ta gra jest po prostu nie grywalna. No nie da się i koniec. Ja już po prostu nie wiem co mam zrobic, żeby zacząc wygrywac. Gram moim Rennes drugi sezon. Naprawde poczyniłem duże wzmocnienia. Do mojego klubu przyszli gracze jak np Oscar, Belhanda, Corchia, Griezmann, Poli, Munoz, Yanga Mbibwa, Kara, Jali, M;baye Niang, Lacina Traore. Sami przyznacie, że z takimi piłkarzami mam obowiązek odnosic suksecy. Połowę z tych graczy zakupiłem w grudniu pierwszego sezonu więc nie może byc tutaj mowy o problemach z aklimatyzacją zwłaszcza, że większośc z nich to Francuzi ( taką objąłem politykę transferową). Na początku grałem tak jak na wcześniejszej łatce 4-5-1 ale szlag mnie trafiał bo albo dopychałem 1-0, 2-1, albo remisowałem. Co chwile wyświetla mi się komunikat : zmarnowana szansa na zwycięstwo albo, że np Dijon ratuje remis. To jest chore. FM podobno dąży do realizmu ale nie ma w prawdziwej piłce takich sytuacji, że mój zespół oddaje po 20 strzałów na mecz z czego może 4-5 jest celnych a rywale często z przypadku raz celnie uderzą na moją bramke i zdobywają gola. Jestem cierpliwy daję dużo szans piłkarzom, oraz taktyce na zapoznanie się z nią, ale w każdej jest to samo. 4-4-2 kicha, 4-2-3-1 kicha, teraz próbuję ustawienia z 3 ofensywnymi pomocnikami z Griezmannem, Belhandą i Oskarem ale też szału nie ma. Staram się oglądac całe mecze, analizowac grę przeciwnika, ale czasami mam taką myśl, że czego bym nie zrobił to rywal i tak dopchnię tą cholerną bramkę. W pierwszym sezonie zająłem 7 miejsce teraz jestem w końcówce drugiego na 8. To jest po prpostu N-I-E M-O-Ż-L-I-W-E, gram w FM od wersji 2009 i jeszce nigdy nie był on tak zniechęcający, tak bardzo odbierający przyjemnośc z gry. BaRdzo Proszę Was koledzy o pomoc bo na prawde chciałbym znowu cieszyc się grą za którą zabuliłem 130 zeta a nie zarywac nocę w obyślaniu - jak tu teraz ustawic zespół

WariatCFC Młody aktywista

0
07.04.2012 22:00    #1
Uroki genialnego silnika meczowego, wal to i przerzuć się na FM 09 :)
[quote="hapek"]Z drugiej strony zal mi cie po pewnie jestes za polonia gieksa dyskobolia warszafka, albo inna legła poległa która kradła pilakarzy innym kluba, albo wisla skisla tak jak ty, a moze lechia olimpia poznan gdansk, albo ruchowi chorzowskie psy[/quote]

unnical333 Partyzant

0
07.04.2012 22:05    #2
Cały FM :)

Skoro masz zespół naszpikowany indywidualnościami to daj im się wykazać ... nakaż im żeby szukali gry, powiedz żeby zagrali na luzie... może przynieść Ci to dużo korzyści ...

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
0
08.04.2012 00:24    #3
To się nazywa "magia" tej gry. Albo sportu, ogólnie. Spróbuj grać na starszej łatce, nic więcej nie da się tu doradzić. A w przyszłości trafniej nazywaj tematy.

repus Młody aktywista

0
08.04.2012 12:39    #4
A ja myślałem że tylko mi się zdarzają kichy z taktyką, niby wszystko ok nie za szeroko nie za wąsko, tempo idealne polecenia dla piłkarzy ekstra lecz mimo to nie ma wyników.
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

wujeks Partyzant

0
08.04.2012 19:13    #5
[quote="Grzechoo"]To się nazywa "magia" tej gry. Albo sportu, ogólnie. Spróbuj grać na starszej łatce, nic więcej nie da się tu doradzić. A w przyszłości trafniej nazywaj tematy.[/quote]
Da się w ogóle zainstalować starszą wersję? Mi steam zawsze ściąga najnowszą i koniec kropka. Czy może musiałbym obok wersji oryginalnej ściągnąć pirata i na niego zainstalować jakiś patch wcześniejszy? Byłoby to w ogóle legalne? Gdybym miał oryginalną wersję, a mimo wszystko korzystać z nielegalnie pobranej? Dla mnie też byłby to kuszący kąsek, gdybym mógł cofnąć się nieco w wersji. Niestety, obecnie trzeba dużą wagę przykładać do analizy rywala i pod niego ustawiać taktykę. Ja jestem managerem trochę innej szkoły, wolę prowadzić grę i reagować w trakcie, jeśli przeciwnik mnie przejrzy i zneutralizuje moją grę, niż głowić się przed spotkaniem co tam rywal może wykombinować.
Zauważyłem też ciekawą sprawę. Jeśli nasza drużyna nie jest ustawiona pod rywala, to znacznie zwiększa się ilość błędów indywidualnych. Nie wiem czy to przypadek, ale w meczach w których nie przyłożę się do tego aspektu, to często obrona zawala bramę po bramie, bo jakiś komicznych sytuacjach.

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
0
08.04.2012 20:05    #6
Po kliknięciu "Rozpocznij nową grę" wyskakuje okienko, w którym możesz wybrać bazę danych, na której chcesz grać. Jeśli u ciebie nie ma takiego okienka, poszperaj w opcjach.

wujeks Partyzant

0
08.04.2012 22:31    #7
[quote="Grzechoo"]Po kliknięciu "Rozpocznij nową grę" wyskakuje okienko, w którym możesz wybrać bazę danych, na której chcesz grać. Jeśli u ciebie nie ma takiego okienka, poszperaj w opcjach.[/quote]
No dobra, ale baza danych, to baza danych, a wersja to wersja :) Ja zaczynałem grę u kolegi, niedługo po premierze, na jednej z pierwszym wersji. I oczywiście podstawowej bazie danych. Potem dostałem ten zapis gry jak kupiłem sobie FM-a i od razu wbiłem na 1.2.2. I chociaż gra była na pierwotnej bazie danych, to zniknęły dawne bugi, a drużyna zwycięzców zmieniła się w bandę łamag :)
Z tego co mi wiadomo baza danych odpowiada za składy zespołów, umiejętności zawodników, budżety, nazwy, zasady lig i inne generalnie nazwane "dane". A nie ma nic wspólnego z mechaniką gry... :)

Cocxa Partyzant

0
09.04.2012 16:39    #8
W Fm 09 i 10 dało się zmienić łatkę, pomimo tego, że miałeś zainstalowaną inną. Wpisz w wyszukiwaniu systemowym 'regedit' i tam poszukaj, bodaj HKEY_Current_user. Być może to znajdziesz. Powodzenia! :)

wujeks Partyzant

0
09.04.2012 19:29    #9
Niestety, nie znalazłem w rejestrze informacji o wersji FM-a :) Zresztą, nawet gdybym wpisał sobie jakąś tam liczbę, to gra faktycznie by korzystała z tej łatki? Nie byłby to po prostu zwykły wpis, który ewentualnie pozwalałby drugi raz zainstalować patcha, a nasza ulubiona gra nie korzystałaby wciąż z najnowszych plików jakie są wgrane? :) No i ciekawe co na to Steam... :) Czy nie zapragnąłby "na siłę" pobrać dla nas każde "udogodnienie" jak to ma w zwyczaju... :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.