Ciekawa sytuacja...

Kees Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.04.2007, 13:59    Pytanie
Rok 2010, Londyn, White Hart Lane. Mam w Tottenhamie zawodnika nazwiskiem Dorian Dervite. Jest to młody (21 l.) francuz wart 4,7mln. Mam z nim, a raczej z asystentem taki problem, że ten drugi wciąż radzi mi wystawić go na listę transferową. Pewnie bym i to zrobił, bo jak na OŚ odbiór 14 to nieco mało, zwłaszcza, że atrybuty psychiczne też ma do kitu. Sęk w tym, że od 3 sezonów chłopak gra jak natchniony. Średnia nie spada poniżej 7.5 a on każdy mecz, nawet przegrany, gra na ocenę 8 lub 9, od 3 lat miał może kilka ocen niższych niż 7, jest niesamowity! Gdzie ta gra ma logikę, żeby non-stop go zachwalać, a jednocześnie doradzać wywalenie go ze składu. Dodam, że moim asystentem jest Sammy Lee, więc jest to człowiek z najwyższej półki.

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
07.04.2007 14:01    #1
on nie widzi w nim potencjalu.czyli statystyki juz sie raczej nie rozwina ale moze grac fantastycznie.wiec jesli jego gra ci zadowalo to sie go nie pozbywaj.

martin Przodownik pracy

0
07.04.2007 14:02    #2
możesz się tylko z tego cieszyć że dobrze gra, a ten twój asystent jaką ma umiejętność oceny umiejętność i potencjału gracza.bo jeśli słabe to się nie dziw

1bartek Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
07.04.2007 14:05    #3
Asystenici w FMie często się mylą, więc nie warto ich słuchać i sugerować się ich wskazówkami. Według mojego asystenta w INterze [Mihjalovic- znakomity asystent] uważał, że nie ma sensu zatrudniać Sunny' ego. A jak wszyscy wimey Nigeryjczyk to wyśmienity zawodnik. Jak Dorian gra dobrze to go zostaw- swoją drogą niezły zawodnik. P:)

Użytkownik uznał post za pomocny

jacob08 Młody aktywista

0
07.04.2007 14:06    #4
może Twój aysyten ma niskia ocenę potencjału zawodnika? to tez jest ważne u asystenta, bo dzięki temu ocenia on umiejętności zawdonika

Kees Partyzant

0
07.04.2007 14:13    #5
Sammy Lee ma ocenę pot. gracza i ocenę um. gracza 20(!) i dlatego to jest takie dziwne. Wiedziałem, że asystenci lubią mylić się w "raportach o zespole", gdzie niemal zawsze sugerują wzmocnic skład, ale jak się okazuje, oni ciągle się mylą... A Doriana absolutnie się nie pozbywam, przynajmniej dopóki świetnie gra.

1bartek Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
07.04.2007 14:15    #6
W Fmie nawet najlepsi asystenci się mylą- może w przyszłych odsłonach SI to dopracuje...

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
07.04.2007 14:18    #7
Powiem Ci tak sam gram Tottenhamem teraz i tez mialem dokladnie taka sama sytuacje.. Dervitte gral swietnie w rezerwach ale staty mial przecietne zdecydowalem sie nie podpisywac z nim kontraktu p0o 2 sezonie bylem obiektem zainteresowania wielu klubow tyypu AV Valencia Lazio ale takze tych z najwyzszej polki Milanu Chelsea Realu czy Bayernu.. ostatecznie podpisal kontrakt z Lyonem ostatnio z ciekawosci zobaczylem jak tam gra.. i wlasciwie nie gra bardzo malo meczow srednia ocen nieco ponad 6,5.. jedynm slowem NIE ZALUJE ze go sie pozbylem nawet jakby zostal nie mialby szans na gre w 1. zespole :)) ale decyzja nalezy do Ciebie x]

Użytkownik uznał post za pomocny

Kees Partyzant

0
07.04.2007 14:30    #8
Pawisco pokaż w wolnej chwili zrzuty ze składem, osięgnięciami, sztabem, co? :) A ja wolałem zamiast Dervite sprzedać Dawsona, który grał kiepsko i Milan wziął go już 2 lata temu za ponad €30mln. Zrobili duży błąd bo Dawson gra jak, za przeproszeniem, ciota. Same "6" ;). Nie rozumiem czemu przy jakiejś kontuzji w obronie nie dałeś Dorianowi szansy, skoro tak ładnie grał w rezerwach.

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
07.04.2007 15:07    #9
Ok zaraz porobie pare screenow x] Dawsona tez sprzedalem :D Dervitte zagral kilka meczow w Pucharze Ligi i spraingach ale musze powiedziec ze ogolnie po prostu mnie nie przekonal..

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution