Budżet płacowy a przedsezonowe oczekiwania

saramus Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.05.2010, 09:40    Pytanie
Być może temat ten został gdzieś poruszony, ale jakoś nie mogłem się na niego natknąć. Chodzi mi mianowicie o taką rzecz: zaczynam sezon niezbyt bogatym klubem i od razu jestem na minusie, jeśli chodzi o płace. Wykombinowałem, że jak zgodzę się np. na środek tabeli, zarząd klubu sypnie większą kasą na zarobki moich grajków. A tu nic, nawet zwycięstwo w lidze nie gwarantuje zwiększenia budżetu płacowego. Co ciekawe, jeśli zacznę sezon tym samym klubem, ale bez kluczowych pracowników klubu (trenerzy, fizjoterapeuci) to wtedy owszem wraz z rosnącymi oczekiwaniami zarządu rośnie również pula pieniążków na pensje zawodników. Problem tylko w tym, że chciałbym zacząć i z trenerem (nawet jeśli miałbym go zaraz zwolnić zatrudniając lepszego) i tak pokombinować z kasą, żeby nie być pod krechą na samym początku... Reasumując - POMOCY!

Szyna9 Młody aktywista

0
25.05.2010 10:02    #1
sprawa jak dla mnie prosta po prostu trzeba sprzedać kilku najlepiej zarabiających grajków

saramus Partyzant

0
25.05.2010 10:12    #2
Tak, oczywiście masz rację. Ja się tylko zaczynam zastanawiać, czy fakt iż ze wzrostem oczekiwań zarządu nie idzie kilka tysiączków więcej jest rzeczą prawidłową - krótko mówiąc, czy nie jest to jakiś bug. Ale z drugiej strony... jak w życiu, nie?

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
25.05.2010 10:23    #3
Jeżeli uznasz że sprzedaż najlepiej zarabiających zawodników znacznie osłabi Twój zespół to sugerowałbym zaproponować nowe-znacznie niższe kontrakty Twoim najstarszym zawodnikom. Czasem zawodnicy (przywiązani do klubu) którzy są blisko zawieszania butów na kołku godzą się np na roczne kontrakty z pensją niższą niż dotychczas.

Zrób też przegląd Twoich rezerw ponieważ czasem można tam znaleźć zawodników zarabiających więcej niż ci z podstawowego składu i jeśli uznasz ich za nie potrzebnych to albo ich sprzedaj albo rozważ rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron ale oblicz czy na dłuższą metę ci się to opłaca. Lub tak jak wyżej wspomniałem zaproponuj niższe kontrakty.
Jeśli piłkarze z rezerw lub pierwszego składu (których uznasz za niepotrzebnych) będą się domagali zbyt wysokiej odprawy za rozwiązanie kontraktu i nie będę się też chcieli zgodzić na obniżenie zarobków to zaproponuj ich innym klubom z opcją wypożyczenia ale ustaw by klub który zechce ich wypożyczyć pokrywał całość (lub choćby część) wynagrodzenia piłkarza. Możesz też np. ustalić z tym klubem jakąś niską cenę odsprzedaży tego wypożyczonego gracza.
Jeśli dzięki temu go sprzedaż, to pieniądze które zaoszczędzisz (na tym że nie będziesz już musiał opłacać pensji tego piłkarza) będziesz mógł kiedyś wydać na zakup jakiegoś piłkarza no bo pieniądze zostaną w kasie klubowej a przy następnym sezonie zarząd pewnie zaproponuje zwiększenie funduszu na transfery (jeżeli będziesz umiejętnie zarządzał funduszem płac i stanem klubowego konta ale to jest oczywiste.)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution