aklimatyzacja

Junin Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.05.2010, 18:38    Pytanie
Dobry wieczór wszystkim! Gram Realem na nowej łatce i kupiłem ciekawego środkowego pomocnika (Carl Valeri-Australia). Problem polega na tym, że niemal od razu po jego przyjściu do klubu dostałem wiadomość że "nie zaaklimatyzował sie w nowym otoczeniu" i zauważyłem opcję odesłania go na miesięczny urlop. Dodam jeszcze, że sezon się rozkręca, grajek jest dobry, dobrze się "wpasował" do zespołu, a inni moi środkowi pomocnicy dosyć często wypadaja ze składu (na ten moment: Obraniak-czerwona kartka, Kaka-kontuzja) więc zależy mi na jego usługach. Cóż mi poradzicice? Odesłać na urlop (Real ma szeroo...ooką ławkę i powinienem sobie jakoś poradzić) czy też może trzymac w klubie a problem niedługo sam się rozwiąże? Koledzy doradźcie!!

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 03.05.2010, 18:40

"TO nie była Ręka Boga, TO była Ręka Suareza!"

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
03.05.2010 20:30    #10
Ja to miałem z D'Alessandro, grał pierwsze skrzypce. Największa gwiazda zespołu, ale się nie ugiąłem i problem ustał.
Moim zdaniem brakuje w FM-ie dodatkowych rozmów trenera z zawodnikiem, właśnie w takich sytuacjach.

Użytkownik uznał post za pomocny

"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Junin Partyzant

0
03.05.2010 20:48    #11
odesłałem go do australii, ale odrobinę za pózno, bo okazało się że wróci 6 dni po derbach z Barceloną i 2 dni po meczu z Rubinem z LM. Jego strata - Obraniak
przesunie sie na jego pozycję i po powrocie chłopak raczej za często nie powącha wyjściowego składu :)

Dzieki za pomoc. Jak wróci to napisze czy pomogło

parachutes Młody aktywista

0
03.05.2010 21:25    #12
Ja wysyłałem swoich często po 3 razy, a aklimatyzacja się udała w dwóch przypadkach na trzy. Trwała pół sezonu. Zawodnik ni stąd, ni zowąd stwierdził, że się zaaklimatyzował. Wysyłanie na urlop takiego zawodnika sprawia, że spada mu renoma (kiedy przeglądałem profil zawodnika miał reputację krajową, gdy kliknąłem urlop mignęła na regionalną). Ale w przypadku prowadzenia słabych klubów taki spadek reputacji jest w najgorszym przypadku obojętny, a czasami nawet korzystny.

-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

NORMAN Partyzant

0
04.05.2010 00:06    #13
Nigdzie go nie wysyłaj, dawaj mu często grać. Jakoś strasznie na jego gre to nie wpłynie, a po roku samo przejdzie.Nawet ściągnięcie innego Australijczyka może nie pomóc.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.05.2010 o godz. 00:08

McMoney Młody aktywista

0
04.05.2010 08:50    #14
patrzyłem na tego zawodnika u siebie. Jeśli to jest ten 25 latek i gra u Ciebie w Realu to już nic nie mówię ;P
Glory, Glory MAN UNITED !!

Magicc Ekspert

0
04.05.2010 11:47    #15
Często spotykam się z tym problemem (w polskiej lidze nawet piłkarze z III-go świata nie mogą się odnaleźć) i do pewnego czasu wysyłałem grajków na urlopy nawet 4 razy podczas sezonu. Potem uznałem, że koniec żartów, na kilku konferencjach prasowych powtórzyłem, że "nie jest to czas na urlopy", dawałem gościom grać i po niecałym sezonie byli normalnie Łodzią zachwyceni (to już przesada moim zdaniem, ale OK).

Jeden z nich nawet gra teraz w polskiej kadrze (bo we Francji go nie chcieli):)

parachutes Młody aktywista

0
04.05.2010 19:03    #16
[quote=Magicc]Często spotykam się z tym problemem (w polskiej lidze nawet piłkarze z III-go świata nie mogą się odnaleźć) i do pewnego czasu wysyłałem grajków na urlopy nawet 4 razy podczas sezonu. Potem uznałem, że koniec żartów, na kilku konferencjach prasowych powtórzyłem, że "nie jest to czas na urlopy", dawałem gościom grać i po niecałym sezonie byli normalnie Łodzią zachwyceni (to już przesada moim zdaniem, ale OK).

Jeden z nich nawet gra teraz w polskiej kadrze (bo we Francji go nie chcieli):)[/quote]
może pokaż mu Katowice? :)
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
04.05.2010 19:08    #17
[quote=Jacko]Ja to miałem z D'Alessandro, grał pierwsze skrzypce. Największa gwiazda zespołu, ale się nie ugiąłem i problem ustał.
Moim zdaniem brakuje w FM-ie dodatkowych rozmów trenera z zawodnikiem, właśnie w takich sytuacjach.[/quote]

A u mnie zawodnik grałw pierwszym składzie ponad rok, i problem nie ustał.
Potem 3 razy wysyłałem go do domu, co nie pomogło. Sprzedałem zawodnika, bo grał słabo.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Junin Partyzant

0
19.06.2010 14:45    #18
[quote=McMoney]patrzyłem na tego zawodnika u siebie. Jeśli to jest ten 25 latek i gra u Ciebie w Realu to już nic nie mówię ;P[/quote]
:) żebyś go w akcji zaobaczył!! :)
a tak na serio to przypadł mi do gustu po tym jak grając w tym swoim grossetto strzelił mi bramkę z wolnego z 40-kilku metrów w samo okienko i to dla Casillasa!!

Junin Partyzant

0
19.06.2010 14:47    #19
odnośnie problemu to po powrocie z urlopu problem nie zniknął więc spróbuję problem zignorować

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution