Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

piter150 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
16.10.2011 16:35    #1691     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote=piter150]1.Jak ustawić by każdy zawodnik był asekurowany przez kolegę w przypadku minięcia.
2.Co zrobić by piłkarze jak najczęściej grali piłki ze skrzydła po ziemi w okolice piątego metra.
3.W poprzedniej rozgrywce przy którą zmuszony byłem do usunięcia bardzo słabo grałem na wyjazdach, a i z czasem pod koniec sezonu z ledwością wygrywałem u siebie, grałem bardzo ofensywną taktyką i na wyjazdach w PL takim zespołem jak Fulham radzić sobie nie mogłem. W nowej rozgrywce postanowiłem, więc że będę miał 2 taktyki ofensywną na mecze u siebie i defensywną na mecze na wyjeździe, jednak mecze są na przemian na wyjeździe i u siebie, więc tu moje pytanie czy jest sens co tydzień zmieniać taktykę i jaki to będzie miało swój efekt, czy ma to sens? [/quote]

Proszę o odpowiedź.

Sebson21 Partyzant

Witam serdecznie!! Pisze w dosc nietypowym temacie , jednakze dla mnie bardzo waznym! Gram w sieci w menagera 08 , fakt jest to stara gra ale dla mnie najlepsza wersja:) Jest on spaczowany tj. sklady , skórki , stadiony itp.. Baza danych zostala poprawiona przez nas samych. Sprawa wyglada nastepujaco.. Gramy 3 sezon , i czesto wyskakiwal komunikat: unrecognised record in unpack routine. Najczesciej gdy wchodzilo sie w niektorych pilkarzy oraz jak byl puchar ligi.. Nic , kliknelo sie okej i dalej gralo. Zaczynajac 3 sezon ten komunikat wyskakuje juz cyklicznie i bardzo czesto!! Przy kazdym kliknieciu w mojego zawodnika , lub taktyki , treningu i wszystko co zwiazane z moja druzyna.. Nie da sie tak grac a bardzo mi zalezy na pomocy!! gramy na 2 lapopach w windows 7 i tam ten komunikat wyskakuje , serwer to komp stacjonarny w windowsie xp.. Prosze was o pomoc gdziekolwiek bo nie chcemy zmarnowac 3 pelnego emocji sezonu:) gg 8073296 , :) Pozdrawiam i czekam na pomoc

ManiekFCB94 Partyzant

09.10.2011 00:26    #1693     Sufler - Porady do gry - Zamiana pozycji.
Witam. Mój ukochany najeżony bugami FM znowu popisuje się błędami. Tym razem w każdym jednym meczu grając Pique w środku obrony i Villą na lewym skrzydle w systemie 4-3-3 (widełki z szerokim rozstawieniem napastników i defensywnym pomocnikiem) fm zamienia mi tę dwójkę miejscami. Wychodzi na to że Villa gra w obronie a Pique na lewym skrzydle. Zmiana taktyki nic nie daje, przestawianie podczas meczu również nie... Pomocy!

blausebol Partyzant

02.10.2011 23:29    #1694     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Szukam taktyki 3-4-3 do FM 11 prosze o pomoc

pel1906 Partyzant

02.10.2011 01:31    #1695     Sufler - Porady do gry - Słaba gra drużyny
Przecież to normalna kolej rzeczy , przypadków podobnych pełno, ja pamiętam jak raz Wrexham po 1 sezonie w Premiership po walce do ostatniego sezonu o utrzymanie rozpoczynałem kolejny z taką samą nadzieją że utrzymam się a tu niespodzianka 10 miejsce, następny sezon mistrzostwo. Na obecnym sejwie mam także wahania formy, kilka zwycięstw podniesie morale zespołu i może to wpłynie na wyniki, możesz spróbować triku i zagrać sparing z jakimiś ogórkami i wpakować im kilka bramek i pochwal ich po końcowym gwizdku. Ewentualnie poproś kapitana aby zarządził spotkanie czy coś takiego, ja jednak w 90% w przerwie jeśli gra nie jest cudowna robię im suszarkę. No i ostatnią deską ratunku której nie preferuję to zmiana taktyki (nie zapominamy o przygotowaniu jej)

Damian907 Partyzant

30.09.2011 16:45    #1696     Sufler - Porady do gry - Słaba gra drużyny
Czasem jak się sprowadzi wielu nowych zawodników i wszystkich natychmiast wystawi w pierwszej jedenstce to mogą być takie efekty.

Ewentualnie możesz mieć dobrych zawodników, ale niedopasowanych do swojej taktyki (ja np. sprowadziłem do swojej Korony Fernandao, ale miał średnią ok.6.50-6,60 w każdym meczu, niezależnie czy grał NŚ czy OPŚ), a był to środek sezonu więc zbyt późno na zasadniczą zmianę taktyki.
Zamówiełem ORYGINALNY FM 2012 przez empik w przedsprzedaży.

Elaith Partyzant

30.09.2011 15:12    #1697     Sufler - Porady do gry - Słaba gra drużyny
Ostatnio zacząłem nową grę Lechem Poznań, ponieważ wcześniejszy 3-sezonowy save zyskał Crash dumpa. Wtedy zespół grał wspaniale, wygrywałem bez problemu mecze w lidze a miałem porównywalnych zawodników co teraz.

Jednakże na nowym zapisie idzie mi znacznie gorzej. Zawodnicy męczą się niemiłosiernie by uzyskać chociaż remis. Przed chwilą w dodatku przegrałem z Arką 1-2... Nie rozumiem o co tu chodzi.

Zmieniam taktyki a tu cały czas lipa. Próbuję motywować ich rozmową, też bez efektów.

Może macie jakieś pomysły, lub podobne doświadczenia?

Maciejusz Partyzant

24.09.2011 19:21    #1698     Sufler - Porady do gry - Problem z obroną
Kleyo w przypadku taktyki Farra jest to oczywiście strzelenie sobie samobója;P

Myślałem raczej już tutaj o zmianie taktyki ze skrzydłowymi. Teraz zespół jest "ograniczony" do grania środkiem. Osobiście preferuje 1-4-4-2, lub z silniejszymi 1-4-2-3-1 z dwoma środkowymi pomocnikami, trzema ofensywnymi. Co do napastnika to różnie bywa. Zależy od przeciwnika. Albo stawiam na wysokiego, dobrze trzymającego się na nogach i utrzymującego piłkę, a potem za niego wchodzi już na podmęczonych szybki do kontr napastnik, albo na odwrót. Mały to niekoniecznie gorszy, bo często wpycha się między wysokich napastników, a C myśląc, że znowu będzie wysoka piłka do wybicia dziwią się, bo ta jest grana płasko i tutaj mały wsadzi kulose i...gol;D Twój środek wygląda całkiem okej. Kilka korekt w taktyce i będzie prażyć.

Zakup 3-4 solidnych skrzydłowych i będzie lepiej!;)

farr Partyzant

23.09.2011 13:53    #1699     Sufler - Porady do gry - Problem z obroną
42 054 kb. Mogę Ci podesłać jak chcesz. Zastanawiam się nad zmianą taktyki i wprowadzeniu do zespołu skrzydłowych. Grałbym wtedy formacją 4-2-3-1. Musiałbym oprócz dobrych skrzydłowych kupić jakiś wieżowiec na atak, bo obecni napastnicy są zbyt słabi do zdobywania bramek głową. Zresztą ogólnie ten sezon jest jakiś dziwny. Najpierw obrona mi szwankowała a teraz napastnicy złapali jakiś kryzys. Przynajmniej ze stałych fragmentów coś wpada i jakoś uciułam punkty niezbędne do utrzymania się, ale mimo wszystko chciałbym w końcu zacząć cokolwiek znaczyć w tej lidze. W razie czego podaj maila, to podeślę save.

Bobi były Premier Rewolucji

Grupa: Ekspert
22.09.2011 20:45    #1700     Sufler - Porady do gry - Problem z obroną
Masz bałagan w ustawieniach. Z tego co widzę na skrinie taktyki OP i OL mają dwie różne filozofie ustawione, czego jednak nie zauważam na skrinie ich ustawień. Ponadto sądząc po ocenach OP (Obrona) lepiej sobie radzi niż OL (Wsparcie). Oprócz tego masz ustawione nastawienie na Normalne, co nawet przy takim umieszczeniu suwaka (blisko Defensywne) sprawia, że boczni obrońcy starają się włączać w akcje ofensywne, co z drugiej strony oznacza ryzyko narażenia się na kontry.

Generalnie jestem za równowagą miedzy bocznymi obrońcami i ich ustawienia powinny być takie same. Jeżeli nie są - trzeba to zrównoważyć w linii pomocy. Ale u Ciebie nie ma skrzydłowych. Stąd mogą być problemy przy atakach przeciwnika.

Popracuj nad kryciem. Aby ustawiać ścisłe krycie trzeba mieć dobrze kryjących i szybkich obrońców. Sprawdź, czy takich posiadasz. Jeżeli nie, to wyłącz tę opcje i ustaw ją w poleceniach "na przeciwnika" w dniu meczu jakiemuś groźnemu napastnikowi przeciwnika.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution