Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

hera Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Ja mam jeszcze zaznaczone żeby zespół rezerw i juniorów używał aktualnej taktyki 1 zespołu. Przez to zawodnik po wskoczeniu do 1 składu obojętnie czy na stałe czy na jakiś mniej ważny mecz nie gubi się w taktyce. Tzn. tak powinno być, nie wiem czy FM to jakoś uwzględnia, czy to moja wyobraźnia, ale od zawsze tak zaznaczam.

Cinek1013 Partyzant

31.01.2012 22:21    #1552     Sufler - Porady do gry - Słaba forma na koniec sezonu
Witajcie. Dzisiaj po raz kolejny dopadła mnie słaba forma na zakończenie sezonu. Gram Aston Villą po znakomitym srodku sezonu teraz przyszedł słabszy okres, napastnicy jakby całkowicie stracili skuteczność a u pomocników już nie ma tych prostopadłych piłek i strzałów z dystansu co w środku sezonu. Mam 3 marca i jestem 4-ty z przewagą 1 punkta nad 5-tym miejscem. Przed sezonem rozegrałem około 12 sparingów, w pucharach wystawiałem 3-8 graczy rezerwowych(zależy czy mi zależało) i przygotowałem 3 taktyki(1 bardzo ofensywną, 1 na mocne zespoły i jedną bazującą na krótkich podaniach) myślałem że historia się nie powtórzy(skończyłem grać PSG przez takie coś) a jednak znów to samo. Ma ktoś jakiś pomysł ta część gry uniemożliwia mi długotrwałą rozgrywkę. P.S. Za błędy przepraszam ale piszę z komórki ...

Cinek1013 Partyzant

28.01.2012 20:25    #1553     Sufler - Porady do gry - Ustawienie do Aston Villi
Czesc !
Zacząłem gre Aston Villa.
I tutaj moje pytanie jaka formacja będzie sie najlepiej sprawdzac w lidze angielskiej(jeszcze nie grałem w tej lidze) ?
NIE CHODZI O GOTOWE TAKTYKI, TYLKO SAMO USTAWIENIE - RESZTE ZROBIE SAM.
Mam swoją taktyke ale sprawdzała sie tylko w Hiszpanii(3 miejsce Malagą w pierwszym sezonie- 10 pkt przewagi nad 4-tym Atletico Madryt)
Jesli ktoś zna jakies ustawienie które będzie dobrze pasowac do angielskiego stylu gry to byłbym wdzięczny, do pierwszego składu dokupiłem tylko Gylfiego Sigurdssona, reszta bez zmian :)
Dzięki za zainteresowanie, pozdrawiam

kajn Partyzant

27.01.2012 14:37    #1554     Sufler - Porady do gry - Jak grać?
Jak dla mnie dwa podstawowe błędy: zbyt częste zmiany taktyki i za duża ingerencja w pierwszą jedenastkę. Nawet jeśli nowo zakupieni zawodnicy są świetni (Hazard podczas mojej rozgrywki w Lille rzadko schodził poniżej 8,0) to muszą mieć czas na zgranie się ze sobą, resztą ekipy, aklimatyzacje w zespole i w ogóle.
Spróbuj zbudować pierwszą jedenastkę z wykorzystaniem zawodników których zastałeś w zespole, LEKKO pomieszaj ich z nowymi nabytkami i zdecyduj na jedną taktykę.
No i co robiłeś w okresie przygotowawczym, gdzie sparingi bo z Twojego posta wynika, że od razu rzuciłeś się na ligę.

Ogólnie nie trzep się. To, że osamotniony napastnik nie strzelił bramki w dwóch meczach z rzędu jeszcze o niczym nie świadczy.

LOLECZeX Młody aktywista

27.01.2012 14:06    #1555     Sufler - Porady do gry - Jak grać?
7 meczy, 3 taktyki... Było dać zagrać kilka spotkań jedną taktyką.

bartibis Partyzant

26.01.2012 15:31    #1556     Sufler - Porady do gry - taktyka na słaby klub
Grasz Vauxhall? To tak jak ja, tylko że ja w FM 2007. Moja rada jest następująca. Jeżeli masz stare wersje gry (im starsza tym lepsza) to graj w nią. W dawniejszych odsłonach było łatwiej kupić lepszych piłkarzy za bezcen. I przynajmniej mi dużo łatwiej robiło się taktyki.

loswariatos Młody aktywista

25.01.2012 12:45    #1557     Sufler - Porady do gry - Przygotowania do meczu
Nie ma związku między 'obszarami szczególnej uwagi' a stopniem znajomości taktyki. A czy coś ustawisz czy nie to już zależy od Ciebie.
meglio fascista che frocio

Valdi91 Młody aktywista

24.01.2012 17:37    #1558     Sufler - Porady do gry - Przygotowania do meczu
Żeby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj. Czy te fragmenty treningu przedmeczowego (poruszanie się w ataku, ustawienie w defensywie itd) są trenowane nadal, gdy zespół już pozna taktykę na maksa? Chodzi mi o to, czy są one potrzebne tylko do poznania taktyki, czy bonusy lecą cały czas? Bo w momencie opanowania taktyki do perfekcji nie wiem, czy trenować dalej, czy ustawić obciążenia na 'brak', bo zabierają one ileś tam % z normalnego treningu.

Trochę to zagmatwane, ale mam nadzieję, że zrozumiecie o co mi chodzi xd

Crayon Partyzant

Ja bym radził wzmocnić środek obrony.
Traciłem dużo bramek może to wina mojej taktyki, ale mówię to co zauważyłem.

loswariatos Młody aktywista

23.01.2012 20:31    #1560     Sufler - Porady do gry - Przygotowania do meczu
Tylko na szybkość nauki taktyki
meglio fascista che frocio

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.