Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

German Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Fakt, po kilku meczach w FM'a jestem zawiedziony tylko i wyłącznie silnikiem meczowym. Nie wiem kto i po co, grzebie tam po coś, skoro w 11 i 12 było na prawdę ekstra i na nic nie narzekałem. Co oni jeszcze chcieli polepszyć? Nie wiem. Obrona totalnie nie reaguje na poczynania, gram Rangersami, obrona deflautowa daje się zamykać praktycznie w każdym meczu z każdym przeciwnikiem z 3.ligi, jest mega bierna, nie umie bądź nie chce zabierać piłki przeciwnikowi, dlaczego tak się dzieje, nie wiem. Często widzę, też ślizgających się piłkarzy (cały czas gram na 2D, 3D-to porażka od samego początku i będzie dobra może za 5-10 lat) jakby grali na lodowisku, przesuwają się o kilka metrów w trakcie sprintu czy normalnego biegu o kilka metrów, wygląda to bardzo nienaturalnie. W ofensywie jest dobrze, tutaj nie mam zastrzeżeń. Mam nadzieję, że Panowie z SI zdają sobie sprawę z problemów, i większość widzi to samo co ja, bo na razie na prawdę nie da się grać, pisać manifestów karier, odkrywać talentów, rozkoszować się piękną grą, cieszyć się po prostu grą w zimne wieczory. Jeszcze jest parę mankamentów takich jak przesuwanie strzałek w ekranie taktyki (teraz trzeba ręcznie przesuwać w zadaniach dla piłkarza w którą strone ma biec piłkarz) czy też brzydki ekran widoku ogólnego gdzie kończymy mecz. Wszystko jest jakoś ścisnięte na siłe, nie widać herbów i koszulek drużyn, a strzelcy bramek są zaznaczeni drobnym maczkiem. Namieszali z interfejsem już w 12, nie wiem po co dalej to zmieniają, skoro w 11 było na prawdę idealnie, pięknie i czytelnie! Liczę na jak najszybszą łatkę, a wówczas ta gra część może wpisać się w kanony całej serii.

maksiu106 Partyzant

FM 2008
Poszukuję dodatkowych lig, obojętnie jakich, oraz jakiej dobrej defensywnej taktyki.

durrr1b Partyzant

01.11.2012 18:14    #1293     Football Manager - Świat taktyki - Taktyka na Barcelone
W skrócie jeszcze w liceum dużo grywałem w FM 2006,07,08 trochę w 09 ale miałem sporą przerwę aż do dema 13.
Zawsze gram Realem Madryt i jak we wcześniejszych wersjach radziłem sobie z Barceloną tak w 13 wogóle nie wiem jak sie do nich zabrać. Próbowałem taktyki Realu M. z prawdziwych boisk ale z barceloną nie zdaje to egzaminu. Próbowałem cofnąć Alonso i Khedire na def midów zaraz na obrońcami i grać na samego benzeme w ataku wspieranego przez Di Marie i Ronaldo (wymienna pozycja z Di Marią) i nic to nie dało.
Potem kolejne podejście i Alonso z Khedirą grają już w środku boiska, a Ronaldo gra z polecenia Atak i dalej barcelona dominuje.

Ogólnie taktyka jakiej używam to 4231.
Co zrobić żeby odciąć te nieszczęsną barcelone od podań?

stefan1984 Młody aktywista

31.10.2012 14:04    #1294     Sufler - Porady do gry - Problem taktyczny atak-pomoc
Atrybuty - takie, jakie podświetlone masz w taktyce =) Ma być to wielki chłop, coś w stylu naszego Grzegorza Rasiaka, albo Romana Giertycha =) wysoki, skoczny i silny. A do tego twardy, i nie przebierający w środkach. Ma przetrzymywać piłkę, podawać ją do nadbiegających za akcją zawodników, i rozdeptać wszystko co się rusza w polu karnym (wsparcie). Ewentualnie strzelać z całej siły gdzieś w stronę bramki rywala, i wygrywać pojedynki w powietrzu z obrońcami drużyny przeciwnej, strzelając z główki po dośrodkowaniach ze skrzydeł (atak).

Jeśli w składzie brak Ci nadającego się do tego zawodnika, możesz też ustawić w zaawansowanych opcjach taktyki, który zawodnik ma pełnić rolę odgrywającego - masz na przykład w ataku cofniętego napastnika i lisa pola karnego. Jeśli lis pola karnego, zawodnik zazwyczaj niski i drobny, ale szybki zostanie wybrany jako odgrywający, będzie (przynajmniej powinien) ogrywał obrońców, i wykładał piłkę cofniętemu napastnikowi, któremu wystarczy dokładać nogę i zdobywać bramki.

chinczol Młody aktywista

28.10.2012 20:33    #1295     Football Manager - Świat taktyki - Taktyka do 12 a do 13
Ja również gram w FM13 taką samą taktyką, jaką grałem w FM11 i FM12, czyli 4-2-3-1 deep. W poprzednich wersjach sprawdzała się znakomicie, niezależnie czy grałem Realem czy Swansea City. Obecnie również nie jest źle, aczkolwiek nie podoba mi się gra schodzących napastników, ale podejrzewam że to wina silnika meczowego. Z drugiej strony bardzo ładnie wygląda gra cofniętego pomocnika oraz ofensywnego pomocnika - imo dużo lepiej niż w poprzednich wersjach. Trzeba brać pod uwagę to że w 13 mamy do czynienia z nowym silnikiem meczowym, i nie zawsze taktyki które dobrze się sprawdzały w poprzednich edycjach, teraz również będą. Na dokładniejsze obserwacje i modyfikacje taktyczne będzie czas po premierze gry i/oraz po pierwszej łatce. Bo jak narazie silnik jeszcze ma sporo błędów i nie można dokładnie stwierdzić czy gra naszego zespołu to wina taktyki czy błędu w silniku meczowym.

Lubinianin Partyzant

18.10.2012 21:53    #1296     Football Manager - Ogólna dyskusja - Liga Mistrzów
witam gram w starego FM'a (2008) Zagłębiem Lubin rozpoczynając grę byłem już w LM z grupy wyszedłem na drugim miejscu miałem szczęście bo miałem najłatwiejszą grupę ale następny mecz mam z Interem Mediolan i teraz tak godzinę temu grałem mecz u siebie i przegrałem 1:2 po rozegraniu dwóch kolejek w ekstraklasie wyłączyli prąd w moim bloku więc muszę zacząć od początku pytanie mam takie jak ustawić mój skład tak żeby wygrać ? jak ktoś ma jakieś pomysły niech pisze wkleję zdjęcia składu i taktyki oraz zdjęcie polecenia dla drużyny http://fotoo(...)bmp.html
http://fotoo(...)bmp.html

chinczol Młody aktywista

Ciężki temat do rozkminienia i można przy nim sporo dywagować. Ja w swojej taktyce 4-2-3-1 deep, również gram cofniętym rozgrywającym, tylko w moim przypadku ma on obok siebie defensywnego pomocnika lub rygla. Z Twojej taktyki wynika że masz w środku pola 3 a wliczając WR 4 zawodników. Co za dużo to nie zdrowo. Wnioskuje że piłkarze mogą kolidować ze sobą, tak jak to ma miejsce w moim przypadku jeśli gram CR i WR - zawsze któryś z nich gra piach, podobnie jak ustawienie razem OPŚ i WR. Wszystko zależy oczywiście od polecen indywidualnych. Jeśli chcesz zeby CR wziął się za rozgrywanie, proponowałbym POP zrobić obrone i ustosunkować go tylko do zadań defensywnych, bo w obecnej sytuacji praktycznie nie masz pomocnika odpowiedzialnego głównie za obrone, a skoro grasz bez DM lub rygla, to POP powinien się brać za defensywe, ewentualnie czasem wspomóc atak. Dlaczego CR Ci nie rozgrywa? Ponieważ po pierwsze - jeśli pozostała dwójka pomocników podłącza się pod atak, to on z racji swojego ustawienia (czyli najbliżej obrońców) jest osamotniony, będzie zostawał z tylu. Drugiego ŚP zostaw jak jest, lub zrób z niego typowego box to boxa. Polecenia indywidualne dla CR powinny być - ataki z głębi pola - czasami, rajdy z piłką - rzadko, gra przy przeciwniku - własna połowa, podania - bezpośrednie (tylko pamiętaj - bezpośrednie podania nie zawsze oznaczają długie podania) dodatkowo ustaw w taktyce jako głównego rozgrywającego, środkowym obrońcą zrób podania krótkie - wtedy będą podawać piłke właśnie CR, zobacz też jego ulubione zagrania, dobrze jakby miał następujące: dyktuje tempo gry, cofa się po piłke, próbuje podań otwierających droge do bramki. Musisz pokombinować. U mnie CR zawsze jest kluczowym zawodnikiem i robi dokładnie to czego chce, no ale jak napisałem wyżej ma obok siebie DM który go ubezpiecza. Jeśli nadal nie będzie skutku proponuje lekką modyfikacje taxy na gre CR+DM i wtedy sprawdzenie efektów.

sebastiano399 Partyzant

Jak długo grasz tą taksą ? Nauczyli się już jej Twoi gracze ?Może CR zaznaczyć jako rozgrywający, prostopadłe podania często, wychodzi na wolne pole, szuka gry, szerokość bliżej opcji wąska i atakowanie środkiem? A teraz to co napisze przekreśli wszystko co wyżej napisałem. Uważam, iż odwzorowywanie taktyk z rzeczywistości jest trudne do zrobienia i chyba nie potrzebne bo tu jest silnik meczowy a nie rzeczywistość. Czekaj na kolejne rady bo ja orłem od taktyki nie jestem.

loswariatos Młody aktywista

06.10.2012 16:00    #1299     Inne - Hyde Park - Wyżal się!
Atak środkiem palony za każdym razem, podwajane krycie i blokowanie strzałów z dystansu. Zmiana taktyki na ofensywne wejścia bocznych obrońców. Efekt? Wszystkie dośrodkowania padają łupem obrońców. Kontry przeciwnika, wymiany na jeden-dwa kontakty niczym Xavi z Iniestą, przerzuty na drugie skrzydło z dokładnością Beckhama. Bramkarz też dostosował się poziomem i łapał wszystko co mógł a nawet więcej. Cóż to za świetna ekipa? Serbski drugoligowiec - FK Smederevo. Niby zwykły przed sezonowy sparing ale tak mi podniósł ciśnienie, że to się w głowie nie mieści. Cholerny Morale Manager.
A panowie z SI oczywiście wolą się podniecać jakimś trybem Classic i odblokowywaniem ułatwień za pieniądze jak w jakiejś Tibii czy innej tandecie.
meglio fascista che frocio

Josek Partyzant

Tak gram. Zmieniam taktyki, zawodników , sciągnąłem kilku i mam po serii 49 porażek 3 remisy i 2 wygrane

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution