Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

kriko Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Na Barce zawsze mialem metode jak grałem Juventusem w LM .... dostali ode mnie raz 5-0 drugi raz 3-1 ..... Taktykę jaką zastosowałem to .... Miałem 4-2-3-1 .... Ale Realem to bym zaproponował tak samo 4-3-3- jak oni grają ewentualnie 4-2-3-1 i na środku pomocy Alonso i Essien na prawym atakujacym Ronaldo a na lewym Di Marię a w środku Kakę a nie Ozila na szpicy to juz obojetne zależy który w lepszej formie czy BEnzema czy Higuain ;) .... i ustawił w opcjach taktyki intensywniejszy pressing oraz agrysywne odbiory piłki ....

Sicarios Partyzant

Witam!

Chciałem się podzielić z wami pierwszymi wrażeniami z gry FM 2013.
W Menadżery gram od USM 98 wiec już trochę przeżyłem J
Wersja Fm 2013 to 13.1.2
Mecze rozgrywam oczywiście 2D(kulki)- 3D zabija całe piękno Fm-a
Klub- Vasas S.C. Budapeszt/2 liga Węgierska.

Początki jak to zwykle bywa-ciężkie, chaotyczna gra zarówno w obronie jak i w ataku, nudne mecze itd... Po ogarnięciu taktyki i kilku poprawkach gra zaczyna być ciekawsza akcje nabierają tempa i rozmachu zaczyna wszystko wyglądać tak jak powinno. Treningi obronne też przynoszą korzyści. Zawodnicy siedzą na przeciwnikach nie ma łatwego mijania.
Oczywiście nie jestem nie zniszczalny.
Chce także pokazać jak wyglądają moje ataki, gdy mam przewagę, a mimo to mam problemy z wykorzystaniem dogodnych sytuacji we wcześniejszych fazach gry- http://www.youtu(...)youtu.be

Pragnę także nawiązać do tego, co napisał kolega Gogles777 grający Rangersami, że drużyna z takim potencjałem powinna wszystkich jechać po 5-0 a nie męczyć się.

DrużynaMZRPBramkiP
Rangers1173129:9 24

Jak widać na żywo tez koksów nie ma...

Tabela na dzień dzisiejszy.

Ogólnie rzecz biorąc nie dopatrzyłem się jakiś wielkich bugów- Typu 2 żółte gościu zostaje na boisku i jeszcze strzela bramkę. Dla mnie gra jest na pewno grywalna, a następne patche tylko tylko ją dopieszczą.

Pozdro!

nemook Partyzant

Hejka, jestem tu nowy ale przygodę z FM'em zacząłem jeszcze za czasów CM'a.

Wracając do tematu...

Czy ktoś ma takie samo wrażenie jak ja, że gra w obronie w tej części wygląda śmiesznie? Co znaczy śmiesznie? Już tłumaczę...

Zamiast odbierać piłkę obrońcy biegną obok, za, z przodu atakującego i nie próbują odebrać mu piłki...W obronie panuje jeden wielki chaos-stoją, patrzą się i nie reagują...Pominę już to, że gram dobrym klubem i mam dobrych obrońców, znajomość taktyki na maxa i morale drużyny są na wysokim poziomie. Nie pomaga zmiana ustawień i w zasadzie nic.

Z każdą godziną dochodzę do wniosku, że ta część FM'a jest bardzo niedopracowana w porównaniu z FM 2012. Macie na tę przypadłość jakąś radę? W obecnym momencie gra wygląda tak, że gdy tylko przeciwnik posiada piłkę i jest akcja to w 70% kończy się bramką, pozostałe 30% ratuje bramkarz...

Najlepsze jest to, że kiedy ja atakuje obrona komputera zachowuje się zupełnie inaczej niż moja...

Napiszcie jak jest u was i ew. jak to zmienić. Trening obrony nie pomaga, trening meczowy również...obrońcy mają krycie i odbiór na 18,19
Oby dali do tego jakąś łatkę bo gra traci wiele obecnie jak dla mnie i chyba wrócę do FM 12, który jest sprawdzony i wg. mnie lepszy...

Gogles777 Partyzant

[quote="Macias"]Z każdym kolejnym meczem utwierdzam się w przekonaniu, że ta gra, a w zasadzie silnik meczowy to JEDEN WIELKI BUBEL. Gdy są momenty, kiedy wydaje mi się, że wszystko działa jak trzeba i zaczynam się przekonywać co do tej gry, to momentalnie nadchodzą te złe momenty i tych drugich jest zdecydowanie więcej..[/quote]

To dokładnie opisuje moje odczucia.

Witam serdecznie. Założyłem konto na waszym serwisie aby podzielić się opinią o nowej wersji naszej gry. W FM gram od 2008 roku (FM 2009), kiedy to przeczytałem o tej grze w cdaction. Był to chyba dobry zakup ponieważ STEM pokazuje mi 243 godziny przegrane :)

Ominęła mnie tylko wersja 2011. Na tym forum jest pewnie dużo więcej doświadczonych i lepszych, cyfrowych managerów niż ja ;) Ale w każdej wersji radziłem sobie bardzo dobrze i nigdy nie miałem problemu z którym bym sobie poradzić nie umiał. Zrobienie z jakiego kolwiek polskiego klubu mistrza polski, nie zajmowało mi dużo.

Na początek w 2013 postanowiłem zagrać GKS Katowice (w poprzedniej wersji też tak zrobiłem, w pierwszym sezonie awans, w drugim solidna pozycja oraz puchar polski). Mam wrażenie, przemieszane z pewnością że co bym kolwiek nie robił i tak inni grają lepiej i ładniej. 10 meczów rozegranych. 6 porażek i 4 remisy. Ostatnie miejsce. Choć myśl taktyczna mam swoją od lat, to żadnych jej efektów nie widać. Oprócz posiadania piłki. I tak trafił mnie szlak. 6 porażek, 4 remisy, ostatnie miejsce i średnie posiadanie piłki 60 % !! serio.

Powiedziałem sobie: "Robię pewnie coś źle, może ten zespół jest obecnie za słaby na moje umiejętności... co ja mówię..."

Rozpocząłem zabawę na nowo z Rangers które jest w najniższej klasie rozgrywkowej w Szkocji (bankructwo). Mimo problemów finansowych. Posiadam mega silny skład jak na tą ligę (3.liga czyli 4 klasa rozgrywkowa w kraju). Skład mam taki, że bez problemu powinienem utrzymać się w najsilniejszej klasie rozgrywkowej. A otóż dzieją się cuda. Co prawda wygrywam każdy mecz 2-0 albo 3-0 , lecz to wszystko rodzi się w bólach. W wersji 2012 mecze z takimi drużynami, mając takich zawodników wygrywa się dwucyfrowym wynikiem. Nie ważne co trenuje, jak bym nie dopasował taktyki, mam wrażenie że mecze są generowany w bardzo nie określony, przypadkowy sposób.

Czy to w GKS czy w Rangers sytuacja wygląda dokładnie tak samo (mimo kilku lat świetlnych które dzieli te zespoły). Przy większym posiadaniu piłki, napastnicy stoją na równi z linią obrony. Nie mogę ustawić ofensywnych skrzydłowych bo wtedy oni stoją zaraz obok tych napastników w polu karnym ! Nikt nie za bardzo pokazuje się do piłki, więc jest ona rozgrywana na ok. 30 metrze od bramki. Podają ją miedzy sobą pomocnicy środkowi z bocznymi obrońcami którzy wbiegają skrajnie na skrzydła... i trwa to wszystko tak długo aż... no właśnie: 30% tych sytuacji to podanie do napastnika i kocioł w polu karnym po kyórym następuje strzał (tu w Rangers widać przewagę napastników... lecz mają oni może po 2-3 bramki po 15 meczach), 70% tych sytuacji to strzały pomocników środkowych. Którzy mają u mnie po 5-8 bramek.

Po 15 meczach i 12 godzinach w Rangers gram i wygrywam... lecz BARDZO, ale to BARDZO bez polotu. Po 1-0 ... 2-0 z amatorami... Posiadając zawodników o 4 klasy lepszych, niż cała liga razem wzięta.

Więc tak po 22 godzinach (podaje stem) mam troszkę dosyć... bo się po prostu nie chce. I wiem że wyjdzie łatka która to naprawi... lecz powiem szczerze... Żałuje że już odinstalowałem FM2012...

Lecz savy są... więc chyba do czasu patcha powalczę Górnikiem w 2016 roku o wyjście z grupy w lidzę mistrzów... i to o awans z pierwszego miejsca ;)

Pozdrawiam!

tts0 Partyzant

14.11.2012 23:26    #1275     Football Manager - Świat taktyki - Mało bramek
Za bardzo Ci nie pomogę, ale pochwalę, bowiem jesteś na tropie tzw. killer-taktyki do FM'a. Bramkami się nie przejmuj. Ja podobmą taktyką wygrałem LM z Boavistą Porto w FM 12. Kwestia zawodników. Sztuczna inteligencja i tak jest zagłupia, żeby ogarnąć idealne zbalansowanie tego ustawienia;)
"Jeszcze kiedyś powiesimy ostatniego d***kratę na kiszkach ostatniego socjalisty! "

xxxBrowarekxxx Partyzant

13.11.2012 22:52    #1276     Sufler - Porady do gry - Jak nauczyć zawodnika...
witam. korzystam z 1 taktyki w ktorej jest napisane abym:
-Nauczyl środkowego pomocnika prawego grać piłkę w uliczki
-Nauczyl napastnika plasowanych strzałów w róg bramki, gry na granicy spalonego, rajdów z piłką środkiem pola
-Nauczyl środkowego pomocnika lewego kryć rywali krótko i grę krótkimi, prostymi podaniami
-Nauczyl skrzydłowych mijać przeciwnika zagraniem na obieg, rajdów z piłką

gdzie musze wejsc aby nauczyc zawodnikow takich zagran? bo w treningu nie widze takiej mozliwosci, w rozmowie indywidualnej rowniez nie.

davasarman Partyzant

4-4-2 klasyczne.
styl zrównoważony, taktyka - kontrola. a w opcjach: podania krótsze, łagodniejszy odbiór, bardziej ostrożny odbiór, krycie strefowe. Jeśli słabsi zawodnicy to jeszcze żeby się bardziej taktyki trzymali. dziękuję dobranoc. wygrana z Anglią (Polską) 3:2.

zeenoon Partyzant

Witam.. Mam pewien problem.. Potrzebuje pomocy w wyborze taktyki dla zepolu Wisla Krakow.. To jest niemozliwe zebym dostawal baty od prawie kazdego zespolu.. Czy ktos mogl by mi rozpisac jaka taktyke najlepiej obrac dla tego zespolu w naszej ekstraklasie.. Bardzo bym tez prosil o rozpisanie czy np. zawodnik skrzydlowy powienien miec funkcje "atak" czy "wsparcie".. i tak na poszczegolnych pozycjach.. Licze na pomoc.
z gory dzieki :)
Pozdrawiamm..

Chris_Berk Partyzant

1. Ja rozumiem to tak, że wybierając zawodnikowi trening np. pomocnik odbierający piłkę(w Twoim przypadku) trenuje on atrybuty potrzebne do gry na tej pozycji. Czyli te które są zaznaczone ciemniejszym kolorem, gdy wybierasz instrukcje dla piłkarzy w taktyce. Dobrze kombinujesz.
2. Na początku sezonu(i gry) gdzie zgranie jest na niskim poziomie zmniejszyłem trening przedmeczowy, żeby skupić się na opanowaniu nowej taktyki. Dopiero gdy taktyka i wszystkie jej elementy będą na full, zwiększę trening przedmeczowy. Czy ma wpływ na przebieg meczu? Na pewno w jakimś stopniu jest pomocna. Grając przeciwko ogórkom, ćwicząc dzień przed meczem grę w ataku możesz rozbić rywali, z kolei grając przeciwko zespołowi który ma wysokich, silnych i dobrze grajacych piłkarzy głową,którzy są groźni przy stałych fragmentach, a ustawiając def. stałe fragmenty gry możesz zapobiec przypadkowej stracie gola właśnie w taki sposób.

lancos3-11 Partyzant

09.11.2012 19:58    #1280     Football Manager - Świat taktyki - Taktyka do 12 a do 13
[quote="amadeo"]Ja gram Lechem Poznań (taktyka przeważnie 4-4-2), mam kwiecień 2013. Do fazy grupowej pucharu UEFA awansowałem, jestem na pierwszym miejscu w lidze, pierwsze 8 meczów mój bramkarz zakończył z czystym kontem! Ale jest jedna rzecz, której nie potrafię sobie wytłumaczyć: jestem liderem, ponieważ większość meczów jak dotąd wygrałem... na wyjeździe! Na wyjazdach mam w lidze bilans 9-0-1, a u siebie 2-2-5. U siebie nic nie pomaga: ani rozmowy motywacyjne, ani zmiany taktyki, ani zmiany podejścia w trakcie meczów... Bardzo dziwna i tajemnicza sprawa.[/quote]

nie mam 13 ale wydaje mi się że u siebie grasz ofensywnie i dostajesz kontry a na wyjeździe jest wymiana ciosów i wygrywa lepszy technicznie :)
spróbuj zagrać bardziej defensywnie u siebie

kajn kolejny przykład że defensywne nastawienie jest najlepsze

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution