Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

kamilm Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Panowie nie wiem jak wy, ale ja nie mam sily ten fm 2013 to jest jakaś pomyłka. Nie da się tu zrobić dobrej taktyki, żeby osiągać sukcesy drużynami słabszymi. Wkurwia mnie już to, ile zajmuje waszym zawodnikom przystosowanie się do nowej taktyki, u mnie osobiście zawodnicy grają lepiej na taktyce. tzw domyślnej, niż na mojej. A nie jestem początkującym graczem, gram od Fm 2006, I żaden mnie tak nie zaskoczył, nie mogę po prostu. Radze sobie w klubach tzw liderach w swoich krajach tzn. w Legi, w Najlepszych Europejskich, a kurwa mam problem ze słabszymi i nawet ze średnimi, NIGDY nie miałem takiego problemu i nie wiem w czym to leży Leeds United, sobie nie poradziłem, w zagłębiu Lubin, które spuściłem z ligi rozumie ktos ?

Bywaterrr Partyzant

Cześć!

Jestem nowym forumowicz, w CMy i FMy gram od bardzo dawna, lecz nie mogę poradzić sobie z taktyką, którą próbuje stworzyć sam, dodam, że od 2 sezonów bazuje na niej, jednak coś skopciłem przy eksperymentowaniu i nie mam pojęcia w którym momencie. Gram Juventusem Turyn, gra dla przyjemności, mam początek nowego sezonu, w poprzednim zdobyłem mistrzostwo. Moja taktyka (podam plik) 3-4-1-2 tak jak wspomniałem pracowała dobrze, ale do pewnego momentu. Moja filozofia taktyczna zmierzała do grania 3 obrońcami i 4 pomocnikami, z czego 2 środkowych (cofniętych rozgrywających) jest odpowiedzialnych za kreowanie gry. Boczni pomocnicy (skrzydłowi) biorą udział w defensywie jak i w ofensywie, lecz po moich zmianach taktyki grają bardzo defensywnie, wcześniej tak nie było. Stoją zawsze z tyłu, co nie podoba mi się, już tłumaczę. Przed linią pomocy stoi wysunięty rozgrywający lub ofensywny pomocnik, to zależy od meczu i przeciwnika. 2 napastników: Kompletny napastnik i cofnięty napastnik, któremu za zadanie dałem latanie od lewej do prawej strony boiska.

Problemem jest małe posiadanie piłki, nawet ze słabszymi przeciwnikami, wygrywać wygrywam, jednakże po bramkach z rzutów rożnych lub po indywidualnych akcjach. Sedno sprawy tkwi w tym, że 2 cofniętych rozgrywających wymienia kilka podań ze skrzydłami i z obrońcami, po czym piłka jest kierowana do napastników, którzy parują wprost na bramkę ;) I tutaj właśnie powinni być skrzydłowi, którzy wychodzili by na wolne pole, a w czasie ataku pozycyjnego powinni stać tak jak piłka nożna nakazuje, a nie z daleka od całego zamieszania....

Tutaj zamieszczam taktykę:
http://www.sends(...)wrz-2013

Ci, którzy są chętni i zainteresowani pomocą, proszę (ale nie przymuszam, nie chcę okazać się chamem) o pomoc :) Najlepiej byłoby, jeżeli ktoś pobierze taktykę, sprawdzi co i jak, nadpisze i wrzuci z powrotem, ponieważ nie opisałem szczegółowo pojedynczych instrukcji dla zawodnika.

Pozdrawiam!

P.S.
Jest to FM 1012

jordaneq Młody aktywista

Jeśli chodzi o taktyki to proponuję Ci zagrać najpierw po swojemu. Dopiero potem jak zrozumiesz mechanizm tej gry możesz zacząć się bawić bardziej na poważnie z taktykami, schematami itd. Ale decyzja należy do Ciebie.

Co do dodatków to na pewno plik "fake" dzięki któremu w reprezentacji Niemiec i Japonii będą prawdziwi piłkarze a nie "szaraczki".

Pozdrawiam

P.S Jeśli Spurs w Twoim nicku odnosi się do drużyny Popovicha to jestem ciekaw jak sobie będziecie radzić teraz bez Parkera. Trzymaj się ;)

dawig Partyzant

hej wiem że moje wymaganie są dziwne ale cóż ;p a więc tak wymagań nie mam żadnych ale stworzyłem taktykę w której gra mi się bardzo podobała :) ale w innych klubach ciągle zawalali :( ta taktyka to 4 obrońców 2 defen. pomocników 3 ofensywnych i napastnik jaki klub do takiej taktyki pasuję może być z każdej ligi i mam dodatek na 2 i 3 ligę polską :)
z góry dzięki za odpowiedź

ps: na jakim forum fm jest najwięcej dodatków? z całego świata :p

piotrekboro Partyzant

01.03.2013 13:46    #1135     Football Manager - Ogólna dyskusja - Łata 13.3.0
ograniczyli strzaly z dystansu? ja jakoś u siebie nie zauwazylem by bylo ich tak bardzo duzo. Od ktoregos z patchy zauwazylem dosyc duza zmiane jezeli chodzi o zachowania zawodnikow wzlgedem dobranej taktyki, a mainowicie pilkarze zdecydowanie czesciej przestrzegaja zalozen taktycznych niz wczesniej, wiem ze na to wplyw ma wiele czynnikow takich jak znajomosc taktyki i ogolne uwarunkowania pilkarza ale nawet zaczynajac nowym zespolem z nowa taktyka jest zdecydowanie lepiej niz bylo na poczatku, a wiec narzekanie na zbyt duza ilosc strzalow z dystansu jest dla mnie dosyc nielogiczna. Warto zweryfikowac kazdy aspekt w swojej taktyce i popatrzec na uwarunkowania zawodnikow, jak lubia grac

seca Partyzant

24.02.2013 19:39    #1136     Football Manager - Świat taktyki - Taktyka Milanu
Witam, chcialbym odwzorowac oryginalna taktyke milanu na ten sezon a dokladniej chodzi mi o runde wiosenna. Max Allegri juz wiele razy w tym sezonie zmianial formacje 4-2-3-1, 3-4-3, 4-3-1-2 ale teraz widze postawil na ustawnienie 4-3-3/4-5-1. Wlasnie ta taktyke chcialbym odwzorowac i potrzebuje odrobiny pomocy, szczegolnie z gra w ofensywie. Udalo mi sie ustawic cos takiego ale jesli ktos ma swoje spostrzezenia to bardzo prosze o wypowiedz.

abbiattli
abate mexes zapata constant
de jong
montolivo nocerino
boateng el shaarawy
balotelli

Styl - zrownowazony (gram nim ale nie bardzo jestem przekonany czy to odpowiedni styl)
Mentalnosc - Kontrola/ofensywa (chyba ze jest to LM to raczej mniej ofensywnie)
podania - krotkie (bezposrednie LM)
swoboda taktyczne - domyslnie (brak pomyslu)
pressing - domyslnie (brak pomyslu)
odbior - agresywnie
krycie - strefowe
dosrodkowania - domyslnie
swoboda pozycyjna - domyslnie (brak pomyslu)

linia obrony - suwak gdzies po srodku
szerokosc - rowniez cos posrodku
tempo - raczej wolne (liga) szybko (LM)
gra na czas - uzalezniona od wyniku
podania - mieszane (brak pomyslu)
kontrataki - nie (liga) tak (LM)
pulapki ofsajdowe - nie

tak jak pisalem wczesniej jesli ktos ma swoj pomysl na odwzorowanie taktyki Milanu to bardzo prosze o jakies podpowiedzi. Moze wspolnie uda nam sie stworzyc realna taktyke.

Sammson Partyzant

Hej

Mam najnowszą wersje fm'a i problem. Piłkarze ignorują większość ustawień w taktyce.
Mniej więcej staram się odwzorować grę włochów na euro 2012 bramkarz ma wyprowadzić piłkę do obrony która ma ma podać do cr. albo do def. pomocnika którzy podchodzą do linii obrony, potem gra środkiem boiska itd.
To moja trzecia edycja fm'a i zaznaczam, że nie popełniam błędów rotując składem co tydzień ani nie zmieniam taktyki co przegrany mecz. Wracając do taktyki i najnowszego fm'a to używałem formacji 4-3-1-2 4-1-2-1-2 i 4-2-1-1-2 próbowałem bawić się klubami w ekstraklasie i premiership, w składnie miałem zawodników którzy w jak największym stopniu przypominali włochów z euro ale zawsze to kończyło się tak samo.
Środkowi obrońcy potrafili podać tylko do bocznych defensorów ci prawie zawsze próbowali rozegrać piłkę bokiem boiska, poprowadzić ją przy linii i podać przed siebie co często kończyło się stratą, czasami podali do pomocnika ale zawsze wyglądało to tak jakby robili to w ostateczności, zawsze takie podanie było za plecy i w momencie kiedy boczny obrońca został zapędzony w kozi róg przez przeciwnika. Wiem, że obrońca podaje piłkę za plecy dlatego, że pomocnik jest pod pressingiem ale jest jedna cholernie dziwna rzecz kiedy pomocnik jest wolny i ma po prostu czas żeby opanować piłkę, rozejrzeć się i podać nie dostaje od bocznego obrońcy piłki, nigdy nie zauważyłem, żeby boczny obrońca podał do nie krytego śr. pomocnika co mnie bardzo dziwi.
Zresztą CR i POP obojętnie jakie polecenia im wydawałem, ile dostawali swobody w działaniu i nawet jak mieli w zagraniach cofanie się po piłkę nigdy nie pomagali wyprowadzić piłki od obrońców nie podbiegli, nie wystawili się po podanie, tylko trochę dreptali a zaczynali biec wtedy kiedy obrońca podał im piłkę za plecy no a wtedy pressing i zabawa w ty do mnie ja do ciebie. Wiem, że problemy obrońców po części wynikają z gry pomocników ale nigdy nie udało mi się tego zmienić jak byli dwaj defensywni pomocnicy też nic to nie dało, nigdy moi piłkarze w fm nie rozegrali piłki tak jak włosi, zawsze grali to samo po prostu dramat.
Próbowałem zmieniać wszystko co się tylko dało w taktyce łącznie z zawodnikami ale jak już mówiłem nic to nie dawało. Wiem, że fm to tylko gra ale to mi nie daje spokoju, pewnie rozumiecie jak to jest chcieć ustawić taktykę tak jak to sobie wymarzyliście.
Czy ktoś ma gotowe rozwiązanie tego problemu, czy komuś się udało ustawić zawodników tak jak grali włosi albo w choć trochę podobny sposób?

Jak ktoś doczytał do końca to mam w nagrodę dowcip:
Mecz Real-Barcelona. Rozlega się gwizdek sędziego. Z ławki trenerskiej wyskakuje Mourinho i zaczyna się wydzierać:
- Jak ty sędziujesz? Czemu gwiżdżesz?! No co, co to było???!!!
Rezerwowi ściągają go na ławkę:
- Trenerze, spokojnie, to było na rozpoczęcie meczu...

A jak ktoś mi pomoże to w nagrodę może przeczytać drugi:
- Jak poznać, czy dany człowiek kibicuje Barcelonie?
- Sam wam o tym powie w ciągu pierwszych 5 minut rozmowy.

luckass Partyzant

24.02.2013 13:51    #1138     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 08 czy FM 11??
Pytanie jak w tytule. Chodzi mi glownie o to ktora gra jest lepsza wg pod wzgledem nazwijmy to budowy zespolu, tworzenia taktyki(czy moze raczej w ktorym ta taktyka faktycznie bardziej oddaje realizm..moze tak)..

Z gory dzieki za kazda odpowiedz:)

Pozdrawiam:)

KRaven031 Partyzant

24.02.2013 07:21    #1139     Football Manager - Świat taktyki - Problem z taktyką.
[quote]"Nasi obrońcy ustawiają się wręcz katastrofalnie przy stałych fragmentach gry dla rywali, musimy cos z tym zrobić pred następnym meczem." No to ja ustawiam Def. SFG w przygotowaniach meczowych[/quote]
A ustawiłeś jakieś polecenia dla taktyki? Kto ma kryć wysokich, pilnować słupków etc? Bez tego przygotowania leżą i kwiczą, bo nie ma czego przygotowywać
Just Raven.

Viique Młody aktywista

Może zabrzmię śmiesznie, ale jak wszyscy wypisują swoje 'osiągnięcia' to i ja pochwalę się swoim. Po długiej, nieodwzajemnionej miłości do FMa po raz pierwszy udało mi się skończyć pełen sezon ligowy! Mój styl grania w FMa nie polega na wyborze wielkich klubów i walczenie z nimi o najwyższe cele, ogromne pieniądze w otoczeniu licznego sztabu szkoleniowego i tłumu kibiców. Ja zaczynanam karierę jako żółtodziób trenerski (25 lat, niedzielny gracz, bezrobonty), wybieram pracę w niewielkim klubiku (inne i tak mnie nie przyjmują) i oglądam wszystkie mecze w całości (żadnych skrótów), dlatego rozgrywka zawsze bardzo mi się wydłuża. Po kilkudziesięciu godzinach nareszcie się udało! Wraz z moją Lietavą Jonavą w pierwszym sezonie udało nam się uzyskać awans do najwyższej klasy rozgrywkowej na Litwie i dojść do ćwierćfinału krajowego pucharu. Po objęciu klubu miałem do dyspozycji ledwie dwóch graczy, musiałem więc także poświęcić sporo czasu na wyszukanie przynajmniej 9 zawodników, by móc chociażby podjąć walkę z trzema faworyzowanymi drużynami. Miałem niewielki budżet płacowy, więc byłem zmuszony do zatrudnienia niechcianych, wyrzuconych po zakończeniu wcześniejszego sezonu młodych grajków. Ostatecznie udało mi się sprowadzić 16 zawodników, więc mieliśmy nawet kompleną ławkę rezerwowych! Przyjęte przeze mnie taktyki okazywały się skuteczne w większości meczów, ale to nie zwycięstwa najbardziej mnie cieszyły. Średnia wieku w mojej drużynie wynosiła około 21 lat: wszyscy zawodnicy poniżej 22 lat + jeden 33 latek - jeden z dwójki graczy których zastałem na starcie i pobierający astronomiczną wręcz kwotę jak na warunki finansowe mojego klubu; czterokrotnie wyższą pensje niż średnia... 900 euro. Po paru miesiącach siedmiu moich zawodników zaczęło regularnie dostawać powołania do kadr młodzieżowych Litwy (U-19 i U-21). To przepiękne uczucie, mieć świadomość, że chłopaki którzy pare miesięcy wcześniej nie mogli być pewni swojej przyszłości pod moją wodzą znaleźli stałe miejsce pracy, które być może okaże się jedynie przystankiem przed długą, piękną karierą... Sezon drugi czas zacząć :P
www.usydus.xn.pl - strona z moimi pracami

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution