Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

TakiKuba Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
17.01.2017 21:18    #2621     Football Manager - Ogólna dyskusja - Laptop do FM'a
Ja oczywiście rozumiem że budżet każdy ma jaki ma i czasem ciężko jest go naciągnąć ale wydając 2,5tys złotych to raczej chciało by się mieć coś dobrego za te pieniądze a jeśli ma to być laptop do FM to cztery rdzenie w procesorze są jak najbardziej przydatne i tak jak ktoś powyzej zauważył karta graficzna pokroju 920MX czy, o zgrozo, zintegrowany układ? Może do FM'a grafika jakoś bardzo nie jest potrzebna ale no po co tak robić? i O ZGROZO BRAK FULL HD? Albo ktoś tak bardzo nie wie jak szukać sprzętu i wrzuca tutaj propozycje na wyrzucenie pieniędzy w błoto albo kwota 2,5tys zł, w co wątpię, jest zdecydowania za mała. A nie jest za mała wiec pozostaje ta pierwsza opcja, postaram się coś znalezc w nocy i powklejam tu linki.
ALE najlepszą opcją i tak będzie dołożenie i kupienie laptopa "gamingowego", albo wziąc raty z wkładem własnym i wziać naprawdę sprzęt robiący robote za tę 500 czy tysiąc złoty więcej niż kupować coś opartego na 2rdzeniach i zintegrowanej grafice za 2,5tyś.

Reasumując... beznadziejne propozycje tutaj są powrzucane. Znajdę Ci cos autorze. Poczekaj do jutra.

cyggan Partyzant

17.01.2017 21:10    #2622     Sufler - Gra przez sieć - Zagrajmy przez internet!
Witam,

Chętnie dołączę się do gry, niestety nie mogę dodać znajomego w Steam, gdyż nie mam wydanych 5$. Moj nick na steam to cyggan. W managera gram od pierwszych Championshipów :)

romantico Partyzant

Jak za dużo transferów = źle, jak za mało = źle.
Weźcie idźcie pograć w pasjansa.

vicomino Partyzant

Nie, szału nie ma, Lech wygrał z nimi w pierwszej kolejce 1-0, ja w drugiej osiągnąłem remis 0-0 z mega przewagą. Lewandowski, Muller mogą się pięknie starzeć, ale Drinkwater, Vardy, Fuchs czy Slimani to nie ta bajka, a każdy ma już w grze przeszło 33 lata...

vicomino Partyzant

17.01.2017 17:49    #2625     Football Manager - Ogólna dyskusja - Laptop do FM'a
Pierwsza opcja fajna ale bez dodatkowej karty graficznej. Na oglądanie meczów w 3d nie licz. Z wyborem nowego laptopa jest tak, że zawsze może być lepiej za dodatkową opłatą. Wg mnie skup się w głównie na: pamięci Ram - najlepiej DDR4, procek i5, karta graficzna minimum 1 GB jak chcesz oglądać mecze w 3d no i dysk twardy SSD. Ale z kwotą 2,5 tyś może być problem by wszystko złożyć, trzeba będzie pójść na kompromis i z czegoś chyba zrezygnować

Slayer666 Partyzant

@Vicomino,moze mają swietny zespół,np na jednym sejwie Bayern wygrał 5 razy LM pod rząd i też mieli starych graczy Lewandowski,Muller itp

Makaronczterojaj... Partyzant

[quote="romantico"]Makaron nie widze w tych wynikach nic dziwnego. Gra u siebie jest mocniejsza niz na wyjezdzie. A na wyjazdach dostaja w pape.
Poza tym nie podajesz ktory to sezon ale jak zauwazylem komp robi sensowne transfery w 17 -ce.[/quote]

w pierwszym sezonie i wygrałem z Arsenalem w Londynie. Miałem na to wywalone. zakładałem 0:4,jak z Barceloną.

machaj88 Młody aktywista

17.01.2017 13:37    #2628     Football Manager - Ogólna dyskusja - Laptop do FM'a
[quote="Buby POLAND"]Ok , dziękuję za odpowiedzi :)
To teraz mam pytanie.
1.Duża różnica jest między DDR 3 a DDR 4 ?
2.Czy skupić się na 8gb czy od razu 16 gb ?
3. Procesor i3 czy i5 ?
Wiadome że wszyscy jesteśmy FM anikami a z tego co pamiętam to jest najważniejsze dla FM'a.

Jeśli chodzi typowo o FM'a to chciałbym rozegrać karierę 20-30lat na bazie 50k-70k (piłkarzy) + 14-18 lig grywalnych .

Lapka chcę kupić lada dzień więc niedługo będę się wybierał do sklepu /ewentualnie zakup przez internet.[/quote]
1. Tak - DDR 4 są szybsze, mają szybsze taktowanie.
2. Bez różnicy, jeśli lapto będzie miał mozliwość dołożenia do 16. 1 kość 4 Gb kosztuje na allegro ok 100 zł (ddr3). Dołożenie ramu do laptopa jest tak proste jak podłączenie myszki. Ale odpowiadając na pytanie - lepiej jest mieć 16 niż 8.
3. i5 jest lepszy od i3 nawet jeśli i3 ma mniejszee taktowanie, a i7 jest lepszy od i5 itd.. i5 mają ten plus, że normalnie mają 2 rdzenie ale 4 wątki. Jak odpalasz grę to procesor pracuje na 4 wątkach, tak jakby miał 4 rdzenie.

Masz jakieś modele do wyboru? Pokaż, porównamy.

ps. w pierwszej kolejności wybieraj jak najlepszy procesor.

TrojanPoznan Partyzant

Ja na swoim komputerze mam problem z oglądaniem wstawionych zrzutów ekranu, ale wystarczy kliknąć prawym przyciskiem i otwórz grafikę w nowym oknie i wszystko działa.

da_ziele Partyzant

17.01.2017 12:11    #2630     Football Manager - Ogólna dyskusja - Laptop do FM'a
Może specem nie jestem ale samemu posiadając i3 i 8GB ramu po 11-12 sezonie zaczynam przymulać, a grywalnych mam raptem 8-10 lig. Myślę że podstawą będzie tu pamięć i procek, co do reszty FM aż tak wymagający nie jest, chociaż mecze gram w trybie 2D, więc w kwestii jakości grafiki nie pomogę.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution