FM 2007 nietypowy BŁĄD

 TrojanPoznan Partyzant

Postów: 5
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 11.01.2017
Skąd: Poznań
Poziom ostrzeżeń: 0

+1

17.01.2017, 09:33    #1
Witam.

Znalazłem nietypowy błąd w FM 2007. Chciałbym się podzielić spostrzeżeniami z Wami. Tak wiem powiecie, że już nikt nie gra w FM 2007 bo to staroć, lecz nie dla mnie. Wg mnie jest to najlepsza wersja FM do dnia dzisiejszego, ale nie o tym chciałbym z Wami porozmawiać.

A więc jakiś czas temu wpadłem na pomysł żeby zagrać najsłabszą drużyną z najsłabszej ligi (czyli angielska chyba 6 liga - inne kraje mają najwyżej 2 lub 3 ligi). Moim marzeniem było przeprowadzić takowy klub na sam szczyt. Więc włączyłem edytora zmieniłem stadion, jakość treningu i szkolenia młodzieży, nic więcej. Mówię sobie wyszkolę super piłkarzy, będę miał samych wychowanków. Wszystko zrobione odpalam grę, wybieram ligę, drużynę. Wiadomo moim pierwszym ruchem jest przejrzenie kadry - zaczynam od 1 składu - szrot. W rezerwach są sami zawodnicy podświetleni na szaro (czyli jeśli chcę ich zatrudnić muszę podpisać z nimi kontrakt). Mówię sobie zobaczymy co tam mają. Klikam pierwszego i SZOK!!! Drugiego - SZOK!!! I tak z przynajmniej połową zawodników - SZOK!!! Oni mogliby grać w polskiej lidze w każdym klubie!!!

Zatrudniłem w pierwszym sezonie 580 zawodników, których wyselekcjonowałem i zostawiłem około 150 najlepszych. 1 sezon skończyłem z wszystkimi wygranymi meczami, do tego w pucharze Anglii doszedłem do półfinału ogrywając Tottenham i kilka innych drożyn z Championship. Król strzelców miał 68 bramek a 2 mój zawodnik 45!!

Próbowałem sytuację odtworzyć z innymi klubami np z Ekstraklasy i się nie dało. Nigdzie indziej to nie działa.

Spotkaliście się też z taką zabawną sytuacją?

A chciałbym dodać, że edytowałem klub przed aktualizacją FM i w edytorze jeszcze wtedy nie było atrybutów klubu, więc jak teraz sprawdzam mają wszędzie 0 każdą umiejętność.

Pozdrawiam.

 TrojanPoznan Partyzant

Postów: 5
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 11.01.2017
Skąd: Poznań
Poziom ostrzeżeń: 0

+1

17.01.2017 10:38    #2
Jestem aktualnie w 2 lidze angielskiej (czyli 4 klasa rozgrywkowa). Czyli 3 sezon, a moi piłkarze zdążyli już zadebiutować w seniorskiej jak i juniorskiej reprezentacji Anglii.

 TrojanPoznan Partyzant

Postów: 5
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 11.01.2017
Skąd: Poznań
Poziom ostrzeżeń: 0

+1

17.01.2017 11:35    #3
- Mark Green
- Martin Marsh
- Tom Prescott - wypożyczony do Reading
- Will Oakes - wypożyczony do Aston Villa
- Ryan Davis

// Edytowano 10 razy, ostatni raz 17.01.2017 o godz. 11:38

 TrojanPoznan Partyzant

Postów: 5
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 11.01.2017
Skąd: Poznań
Poziom ostrzeżeń: 0

+1

17.01.2017 11:40    #4
- Danny Ledgister
- Danny Johnson - wypożyczony do Everton
- Adam Rhodes
- James Goodman
- Gavin Shore

 TrojanPoznan Partyzant

Postów: 5
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 11.01.2017
Skąd: Poznań
Poziom ostrzeżeń: 0

+1

17.01.2017 13:13    #5
Ja na swoim komputerze mam problem z oglądaniem wstawionych zrzutów ekranu, ale wystarczy kliknąć prawym przyciskiem i otwórz grafikę w nowym oknie i wszystko działa.

 Magat Partyzant

Postów: 2
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 21.06.2009
Skąd: Bobrowa
Poziom ostrzeżeń: 0

0

11.10.2017 16:44    #6
trochę z innej beczki ale mam oryginał płytkę, instaluję na Win 10 i nie mogę włączyć ;/ ma ktoś jakieś rozwiązanie ?

 bartton Partyzant

Postów: 39
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 08.08.2016
Poziom ostrzeżeń: 0

0

11.10.2017 17:17    #7

"Magat" napisał:

trochę z innej beczki ale mam oryginał płytkę, instaluję na Win 10 i nie mogę włączyć ;/ ma ktoś jakieś rozwiązanie ?


Naciśnij skrót prawym przyciskiem myszy i wybierz właściwości (ostatnia lub przedostatnia pozycja na liście), poźniej wybierz zakładkę zgodność, w "trybie zgodności" zaznacz "uruchom ten program w zgodności z:" i wybierz jeden ze starszych systemów. Może zadziała.
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej." A. Einstein

"War. War never changes" Fallout

 Magat Partyzant

Postów: 2
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 21.06.2009
Skąd: Bobrowa
Poziom ostrzeżeń: 0

0

15.10.2017 13:14    #8
Próbowałem i nie pomogło niestety

 maiku Partyzant

Postów: 78
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 29.07.2011
Skąd: Ciechanów
Poziom ostrzeżeń: 0

0

17.10.2017 13:24    #9
Prawdopodobnie jest to typowy problem z windowsem 10, tzn. ma on problemy z przepuszczeniem starych drm, które sprawdzały poprawność płyty. Niestety jedynym rozwiązaniem w takim przypadku jest poszukanie patcha, który wyłącza DRM (większość twórców starszych gier taki zrobiła po premierze Win 10) lub zastosowanie cracka.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

Najnowsze posty

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update 2016 Jedyny w Polsce dodatek do FM 2016 umożliwiający grę w II, III, IV oraz V lidze!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
FM 2016 Revolution Update Aktualizacje składów do FM 2016, ze szczególną myślą o polskich graczach.
Talenty do FM 2016 Znajdziesz u nas ponad 300 nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
FM 2017 - co już o nim wiemy? Pierwsze spekulacje i przecieki na temat nowej gry Sports Interactive.
Copyright © 2002-2017 by FM Revolution