Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Dashe Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Dzięki za propozycję, rozważę każdą. Ciekawy jestem bardzo gry właśnie w lidze Gibraltaru, to może być wymagające i ciekawe wyzwanie.

Obecnie skupiam się na karierze w Bristol Rovers. Sezon właśnie zacząłem, inauguracja sezonu kiepska 1-3 przegrana, a prowadziłem 1-0 lecz po czerwonej kartce obraz gry uległ zmianie. W Pucharze za to bardzo ładnie się zaprezentowałem, ba, sprawiłem małą sensację wyrzucając za burtę wynikiem 3-0 drużynę Reading FC. Drugi mecz ligowy był nieco lepszy i udało się zgarnąć ważny komplet punktów wygrywając skromnie 1-0. Myślę, że wyniki na obecną chwilę powinny być zadowalające jak na taki zespół. Zobaczymy co będzie dalej bo to zaledwie trzy mecze. Choć jestem mega zadowolony ze sprawienia mini-sensacji i pokonania aż 3-0 drużyny Reading FC :P

dande Partyzant

Jestem po 1 sezonie w FM 2017.

Ogólne wrażenia - bardzo dobre.
Szybko można się przyzwyczaić do nowinek, ciekawe raporty od analityków (ciekaw jestem czy będą lepsze gdy będę miał lepszego analityka). W końcu jakieś sensowne interakcje z piłkarzami, zarządem (np. prosząc o niesprzedawanie kluczowego zawodnika) itp. Fajnie, że zwiększyli ilość opcji w jaki sposób mogę odpowiedzieć.
Trochę irytujące media społecznościowe - bardzo przewidywalne - jeśli będą 3 do jakiegoś wydarzenia to ZAWSZE 2 komentarze będą pozytywne, 1 negatywny/sceptyczny (nieważne, że np zawodnik strzela 3 bramki i 2 asysty robi).

Podoba mi się inteligencja w grze. Prosząc o przedłużenie kontraktu nie dostałem go bo problemy finansowe (prawda) i czekali aż coś się wyjaśni. Gdy awansowałem (premia), zdobyłem PP (premia) wtedy stwierdzono, że stać ich na mnie. Pomimo stresu (mogłem przecież za darmo pracować), że mnie wyrzucą podobał mi się realizm sytuacji.

Trochę zmartwiła mała (nawet bardzo) aktywność polskich klubów na rynku transferowym. I liga czy II liga (gram na tym dodatku co ligi są 18 drużynowe) ściągała i wypożyczała zawodników jak szaleni, ale Ekstraklasa w pierwszym oknie, ŁĄCZNIE ściągnęła może 2 zawodników. Drugie okno już lepsze, ale bez szałowych transferów (poza tym, że Europa zrobiła sobie supermarket z Ekstraklasy).

Podoba mi się, że nie ma szoku graficznego z przejścia z FM 16 do 17. Są nowości, wiadomo, ale nie ma całkowicie innego interfejsu (który wg mnie był dobry, intuicyjny), którego musiałbym się uczyć X czasu.

Ogólnie jestem zadowolony z FMa.

dande Partyzant

ultimate
grałem na Węgrzech - bardzo szybko można zbudować silny klub i liga już przestaje być ciekawa.

Arsenalista:
Brighton!! (wiem, ligę niżej, ale naprawdę świetnie się gra!)

dande Partyzant

Niskie ligi angielskie na propsie, ale to dość standard.
Jakieś Crawley Town - ja np nim zdobywałem LM. Ale już Scunthorpe było mi bardzo ciężko i nie osiągnąłem wiele.

Kiedyś, dawno temu, próbowałem też sił na Białorusi. Także wyzwanie ogromne.
Nie polecam lig typu - Węgry, Bułgaria, Rumunia, Serbia - powód? Szybka nuda (w Polsce podobnie, ale tu dochodzi kwestia własnego podwórka i jakoś tę "nudę" się przełyka), a kluby jednak nie są aż tak niszowe jak np. białoruskie (bez BATE oczywiście). Dość szybko i łatwo zbudować silny klub (w skali kraju) i wygrywa się wszystko jak leci.

Ciekawie jest też w Norwegii w niższych ligach - ja szybko się poddałem, ale tylko z powodu nieodpowiadającej mi formuły sezonu. A trzecia liga norweska - brzmi pięknie!

Mimo wszystko chyba zawsze najciekawiej w silnych piłkarsko krajach - Anglia, Hiszpania, Włochy (nie próbowałem w Niemczech i we Francji) wziąć zespół z niższych lig i budować powoli potęgę. Bo a) trudno, b) ciekawie, c) wyzwanie.

Mnie zawsze interesowała gra na Malcie i w Gruzji, tam kiedyś spróbuję.

Kurpiu Wybitny Literat

[quote="Dashe"]Ps. Próbował ktoś grę kompletnie od 0? Z Polskiej Ligi Okręgowej doszedł ktoś do Ekstraklasy albo I-szej ligi?[/quote]
Udało się nawet dojść z B-Klasy do Ekstraklasy, ale jest to dosyć nudne zadanie. Z polskich klubów najlepszy do gry moim zdaniem jest Stomil - bieda, słaby skład i stadion w ruinie. Jeżeli ja mógłbym coś polecić to grę w zupełnie niszowych ligach Europy, np. Gibraltar - sezon co prawda zaczyna się trochę późno, ale nie ma przerwy zimowej. Jest możliwość wystawiana do gry graczy na kontraktach amatorskich i nie ma wielu ograniczeń narodowościowych. Dodatkowo dochodzi duża satysfakcja, gdy po kilku sezonach liga Gibraltarska awansuje dzięki nam w rankingu europejskim i uda nam się wejść np. do Ligi Mistrzów. Polecam też ściągnięcie dodatkowych lig od claassena, która umożliwia nam grę w każdym kraju na starym kontynencie - przyjemne do gry są szczególnie kraje Bałkańskie. Jeżeli chcesz pograć na nieco wyższym poziomie to warto spróbować lig w Turcji (np. Akhisar), Danii (np. Ejsbjerg FC), Belgii (np. Oostende) lub Holandii (np. Ado den Haag).

Emilooo Partyzant

18.07.2017 09:50    #1966     Sufler - Problemy techniczne - Real name fix
Gram aktualnie na 1.3 :) Dzięki za informacje!

Dashe Partyzant

Zwolay, dzięki za odpowiedź. Wezmę pod uwagę Twoją propozycję, klub jest mi znany, grałem nim już kiedyś na pewno jakąś karierę.

Ale nadal szukam kolejnych klubów, zawsze warto mieć coś w z boku do wyboru.

Ale czarno widzę się w angielskiej piłce jeśli mam szczerze mówić. Bristol Rovers to słabiutki klub więc ciężko będzie mi walczyć nawet o utrzymanie jak mniemam. Ale dam z siebie wszystko ;) Tak więc najnowsza moja kariera to złożony podpis pod kontraktem z drużyną Bristol Rovers. :)

Ps. Próbował ktoś grę kompletnie od 0? Z Polskiej Ligi Okręgowej doszedł ktoś do Ekstraklasy albo I-szej ligi?

Tysqie24 Partyzant

Czy jest ktoś mi w stanie to wyjaśnić , bo juz naprawde nie wiem . Mam ustawionego do wykonywania rzutów karnych chłopaka , który ma statystyke w/w umiejtnosci 18. I tylko on jest ustawiony . Ale nie , ktoś zdobył dwie bramki z akcji , i mam karnego i to on podchodzi do wykonania rzutu karnego , bo moze miec hat-tricka. Co z tego , ze jego umiejetnosc wykonywania 11-stki to 7... Nigdy mnie to nie bolało jakoś , ze tak bylo zawsze , iz ktos , kto ma dwie bramki strzelone z automatu podchodzi do karnego . Ale czara goryczy przelala sie , gdy remisujesz 2:2 w 4 rundzie eliminacji LM. W pierwszym meczu na wyjezdzie bylo 1:1 ... 87 minuta meczu , rzut karny dla mojej druzyny... I zamiast etatowego wykonawcy rzutu karnego, KTÓRY PRZYPOMNE MA 18PKT w wykonywaniu karnych , podchodzi ów grajek , który w tym meczu strzelil dwie bramki,KTORY PRZYPOMNE X2 MA 7 PKT . Naturalnie w pizdu przestrzelił :D Mecz zakonczyl sie remisem 2:2 i odpadamy z LM i czeka nas przygoda w LE. Ale jeszcze jeden juz chce odejsc bo obiecalem mu awans do LM w poprzednim sezonie . I wszystko dlatego , bo on musiał gamoń spróbować mieć hat-tricka ... Trzymajcie mnie :D

Emilooo Partyzant

17.07.2017 19:25    #1969     Sufler - Problemy techniczne - Real name fix
Również doszedłem do tego wniosku po tym jak Name Fix działa bez dodatku, a dodatkiem już 'dupa zbita'.
Cieszę się, że napisałeś ponieważ utwierdziłeś mnie w moich wnioskach. Z uwagi na to, że nie jestem zaawansowanym graczem i z edytorem mam tyle wspólnego, że potrafię go uruchomić i zajrzeć po interesujące informację ;) Ale kompletnie nie znam się na edytowaniu. Mmm wiem gdzie edytować nazwy, ale czy mam tylko edytować nazwy od II ligi w dół czy również drużyn Ekstraklapy i I ligi?
Pozdrawiam miły człowieku

Dashe Partyzant

Hej. Jestem tu nowy, ale mniejsza o to, od razu przejdę do rzeczy. Swoją karierę w FMie zacząłem już dość dawno temu, w FM 2017 mam dość sporo godzin przegranych. Obecnie straciłem zapał do prowadzenia aktualnie rozpoczętych karier i chciałbym coś nowego zacząć, ale problem tkwi w tym że nie wiem kim grać :|

Za swojej kadencji prowadziłem już takie zespoły jak Śląsk Wrocław, Zenit-Sankt Petersburg, FC St. Pauli, FC Barcelona oraz IV Ligowy klub na patchu, ale po dwóch sezonach odpuściłem bo to nie dla mnie od 0 prowadzić klub.

Macie coś godnego polecenia dla mnie bo nie wiem na co się zdecydować? Interesuje mnie coś nowego, na pewno nie chcę grać w Ekstraklasie/Bundeslidze/La Lidze/Lidze Rosyjskiej gdyż to mam już za sobą i mi się "przejadło" walczenie z klubami z tych lig. Nie pociąga mnie też zbytnio liga Włoska i Angielska.

Chcę rozpocząc dwie kariery, a oto moje kryteria do obu z nich:

1. Szukam zespołu w tarapatach, klub który upada i w danym sezonie od razu będzie walczył o utrzymanie i to będzie sukces gdy się uda. Kłopoty finansowe i wąska kadra jak najbardziej na plus. Chciałbym takiego wyzwanie sobie podjąć.

2. Zespołu o średnich statystykach, grającego na poziomie polskiej ekstraklasy ale liga jakaś inna niż wymienione wyżej. Typowy średniak ligi mógłby to być.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.