Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Slayer666 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Odnalazłem sesja bodajże z listopada 2016 więc jeszcze sprzed finalnej łatki,jeśli wrzucę do niego także którą zrobiłem już na finalnej ławce to wszystko będzie gracie?nie muszę zaczynać nowej kariery,Nie?

Foxyr Partyzant

26.08.2017 01:09    #1832     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2017 - błędy
@up możliwe że to kwestia jego CA. Paradoksalnie zawodnik wcale nie musi mieć go dużo, by dobrze grać w danej drużynie (nie musi mieć dużo gwiazdek). Tak było u mnie z Rychlewiczem w Odrze, który "gwiazdkowo" zdecydowanie odstawał od składu, ale w jednym sezonie ekstraklasy strzelił 28 (tak, dwadzieścia osiem) bramek. Chociaż u mnie przynajmniej docenili go kibice bo stał się ich ulubieńcem, ale powołania do chociażby U-19 Polski nie dostał :( (miał wtedy 18 lat o ile pamiętam...)

Revelation Partyzant

25.08.2017 15:53    #1833     Inne - Gry i komputery - FantasyFootball
Cześć! Chciałbym wszystkich zaprosić do forumowej gry FantasyFootball, której jestem założycielem. Gra jest dla wszystkich, którzy uwielbiają oglądać mecze piłkarskie. :)

"Na czym polega forumowa gra FF?
Każdy z graczy wybiera 7 osobową kadrę (4 napastników, 3 pomocników/obrońców) spośród podanych wyżej lig w świecie rzeczywistym(po jednym zawodniku z jednej ligi). Co tydzien każdy będzie musiał podać wyjściową 3[2 napastników, 1 pomocnik/obrońca]. Wyniki spotkań będą zależne od ilości goli strzelonych przez Waszych WYSTAWIONYCH zawodników w prawdziwych meczach. To tak po krótce. "
Więcej szczegółów: fantasyfootball.xaa.pl/showthread.php?tid=1&pid=1#pid1

Zapraszam do rejestracji i wspólnej zabawy!
Do zobaczenia!

manau Partyzant

24.08.2017 13:57    #1834     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2017 - błędy
Nie wiem czy to jest błąd, czy też nie. Mój gracz został królem strzelców w okręgówce 18 bramek, a kibice oceniają go (na ponad nieco 20 procent) mówiąc, że to nietrafiony transfer

Emilooo Partyzant

23.08.2017 16:29    #1835     Sufler - Inne - Resource Archiver
Dzień Dobry,
Czy za pomocą tego programu, mógłbym importować foldery z plikami graficznymi tj, loga, twarze itp. do pliku o rozszerzeniu .fmf? Jeżeli tak, czy prawdą jest, że ma to pozytywny wpływ na działanie gry?

Pozdrawiam

dande Partyzant

Z mojej perspektywy:

1. Jak wspomnieli koledzy - zazwyczaj polecenia asystenta podczas meczu traktuję jak bełkot. Tym bardziej gdy widzę, że dominuję w meczu, ale wg niego jest problem, bo niby "zbyt duża luka".

2. Zawsze lub prawie zawsze stosuję wysoki presing, agresywny odbiór piłki i słabsza noga - na wszystkich zawodników na pozycjach OPL, OPŚ, OPP, ŚN. Stosuję to od kilku FMów i w mojej ocenie przynosi skutki. Dodatkowo ustawiam wysoki pressing na GK przeciwnika - by zmusić do błędu, a czasem nawet odebrać piłkę i strzelić łatwą i darmową bramkę. Przez to owszem, zdarzają się kartki nieco częściej niż gdybym grał bez tego, ale nie mogę powiedzieć, że moje drużyny kolekcjonują kartki i zawsze mają najwięcej w swoich ligach. No i mam podstawową zasadę w doborze obrońców - musi być, przede wszystkim, skoczny i dobrze grający głową. W ten sposób automatycznie pozbywam się problemu z wysokim napastnikiem przeciwnika. Boczni obrońcy, natomiast, szybcy, z dobrym odbiorem piłki - aby właśnie skrzydłowi przeciwnika nie uciekali. Dla mnie obrona ma bronić, a jeśli podczas sezonu coś strzeli to będzie to wartość dodana, nie kluczowa.
Z resztą - do FM2012 wrzuciłem taktykę tutaj do pobrania, przyjęła się dobrze w społeczności CMREV i nieźle wychodzi stosowanie jej w kolejnych edycjach - http://www.cmrev(...)ant.html
Mogę także wrzucić tą z FM2017.
Ważne też jest ustawienie w jakim grasz. Ja gram 4-2-2-2 (lub 4-2-4 jak kto woli) i środkowi pomocnicy mają tylko zadania defensywne.

3. To zależy w jakiej sytuacji meczowej ustawiasz kontratak.
Ja najczęściej stosuję tę opcję w meczach, w których gra jest całkiem wyrównana, w których może się coś wydarzyć złego a prowadzę np 1-0 lub 2-1 itp.
Ustawiam kontratak, tempo normalne, utrzymanie piłki, podania piłki po ziemi.
Może się wydawać dziwne, ale wychodzę z założenia - najważniejsze nie stracić bramki. I często, ku memu zdziwieniu, jak wcześniej mecz jest wyrównany, przeciwnicy mają sytuacje, tak po tym ustawieniu - jakbym to częściej ja był przy piłce, jakby zawodnikom trudniej odebrać piłkę i przejmuję inicjatywę w wyrównanym meczu.

Spróbuję do końca tygodnia wrzucić swoją taktykę do FM2017, bo, nieskromnie mówiąc - uważam ją za świetną.

R.Baggio Partyzant

23.08.2017 11:59    #1837     Football Manager - Świat taktyki - Kim zagrać?
[quote="Pilar14"]Kurde szukam w myślach zespołu ale nie mogę takiego znaleźć. Przeciętna liga, górna połowa tabeli, bardzo dobre obiekty treningowe i szkolenie młodzieży. Myślałem o Ajaxie, ale coś mnie nie przekonał, tak samo jak Genk. Jaki zespół pasuje pod moje wymagania? ;)[/quote]

Szwajcaria: FC Zurich, Grasshopper-Club Zurych,
Czechy: Viktoria Pilzno, Slavia Praga.
Chorwacja: HNK Rijeka, NK Zagrzeb.

Ale też na przykład:
Bułgaria: Beroe Stara Zagora, Botew Płowdiw, Lewski Sofia.

I wiele wiele innych klubów zapewne z różnych 'pomniejszych' lig się znajdzie.
Celowo nie brałem 'mistrzów' z danych lig.

Pilar14 Partyzant

23.08.2017 09:26    #1838     Football Manager - Świat taktyki - Kim zagrać?
Kurde szukam w myślach zespołu ale nie mogę takiego znaleźć. Przeciętna liga, górna połowa tabeli, bardzo dobre obiekty treningowe i szkolenie młodzieży. Myślałem o Ajaxie, ale coś mnie nie przekonał, tak samo jak Genk. Jaki zespół pasuje pod moje wymagania? ;)

Foxyr Partyzant

Jak napastnik jest wielki, silny i dobrze gra głową to zwykle jest też wolny. Ja ustawiam wyżej obronę. Ale to też zależy, bo jak masz wolnych obrońców to i tak nie pomoże, zwłaszcza jak skrzydłowi rywala są wyraźnie szybcy od twoich bocznych obrońców, bo wtedy tworzy się mnóstwo miejsca dla nich i albo taki dostanie podanie na wolne pole i sam będzie miał dobrą sytuację do strzelenia bramki, albo poleci do linii końcowej, bo np. komputer da mu rolę skrzydłowego i będzie stawiał na wysoką dyscyplinę taktyczną, wtedy pewnie twój boczny obrońca go jednak dogodni, ale niemal na pewno skończy się to rożnym, a rożny to oczywiście świetna szansa dla owego napastnika na bramkę. Na dobrą sprawę jak masz za wolną obronę, za niskich środkowych obrońców i bramkarza który nie wypiąstkuje czy najlepiej nie wyłapie dośrodkowania to możesz się tylko modlić i robić transfery. Ostatecznie warto sprawić by prawy skrzydłowy był zmuszony do gry lewą nogą i odwrotnie - lewy skrzydłowy niech gra prawą. Taka wrzutka lewą nogą z prawej strony jest dla obrony łatwiejsza do wybicia, niż wrzutka prawą nogą z prawej strony. Ja zaryzykował bym też agresywny odbiór piłki na takim napastniku. Ok, ktoś powie że pachnie karnym, ale bardzo często każe mojej obronie agresywnie odbierać piłkę i przy tym ściśle kryć napastników i to w różnych klubach, od Arsenalu, MenCity, przez Romę i Stade Rennes, skończywszy na drugoligowej Odrze Opole czy Sławi Sofia i nie mogę narzekać na to by sędziowie zbyt często dyktowali jedenastki dla moich przeciwników. A zawsze to lepiej jak taki obrońca powalczy o górną piłkę i zostanie przeskoczony, ale sama jego obecność i walka sprawią, że napastnik źle trafi w piłkę, niż jak przy wrzutce będzie stał jak kołek.
Co do drugiego pytanie to: nie. Podania w pole karne nie wykluczają ataków skrzydłami. Akurat ostatnio gram taktyką gdzie w poleceniach mam między innymi zagrania na skrzydła, ataki lewą i prawą stroną, oraz podania w pole karne. Ale obaj skrzydłowi przy tym mają przypisane role schodzących napastników i dodatkowe polecenia szukania gry. A sam napastnik gra jako "kompletny napastnik" co wiąże się z tym, że również szuka gry. Podania w pole karne bowiem to nic innego jak nakazanie piłkarzom próby zagrywania typowych podań prostopadłych między obrońcami rywala.

Jeszcze co do pierwszego postu to mi fajnie z kontry grało się w formacji 3-2-2-1-2. Trzech środkowych obrońców, dwóch defensywnych pomocników, dwóch bocznych pomocników, jeden środkowy ofensywny pomocnik i dwóch napastników. Jednak imo warunek konieczny do gry z kontry jest taki by to przeciwnik był zdecydowanym faworytem i to na nim spoczywała presja zdobycia trzech punktów to też używałem tej formacji w Liverpoolu bodaj w 2023 roku gdy klub bronił się w połowie sezonu (kiedy to do niego przyszedłem) przed spadkiem i grałem z topowymi angielskimi ekipami, jak Chelsea czy Totki, albo Menchestery. Ale na takie Derby, czy Hull nawet będące wyżej w tabeli, ale posiadające słabszych piłkarzy i nie będących w oczach bukmacherów zdecydowanym faworytem wychodziłem już zdecydowanie inaczej, bardziej ofensywnie, pragnąc zdominować rywala, a nie czekać na kontry. Niemniej to raczej kwestia mojego spaczenia, bo ja czego bym nie prowadził chcę rywala dominować, utrzymywać wysokie posiadanie piłki i z tą piłką wjeżdżać mu w pole karne i gdy mój zespół broni się czekając na kontrę zwyczajnie mnie to nie bawi, a to w końcu gra więc ma bawić :p tak więc potraktuj to moje pisanie o tym że rywal musi być silniejszy nieco z przymrużeniem oka, bo sam nie wiem na ile tak jest, a na ile ja sobie to wmówiłem by usprawiedliwić się przed samym sobą, że ustawiam kontrolę od początku spotkania w meczu eliminacji do LE Lazio Rzym - Pogoń Szczecin xD

manau Partyzant

Dziwna sprawa wczoraj grałem w FM17 poszedłem spać... rano wstaję patrze prosi mnie o podanie hasła do STEAM zapomniałem je wziąłem weryfikacje konta ok wchodzę, a tam z dysku mam usunięty FM muszę go ponownie instalować nie wiem dla czego tak się stało. Mam jeszcze 1 grę ze steam ale normalnie jest zainstalowana tylko tak mi sie z FM trafiło

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution