Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Foxyr Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
http://www.cmrev(...)sen.html także chyba ligi jednak będą, tylko trzeba poczekać :p

A co do tematu to chyba spanikowałem, bo po remisie z Las Palmas ogralismy Villareal 4-1, podejrzewam że u moich to kwestia po części motywacji, po części tego że Palmas zagrało bardziej defensywnie niż Villarreal. Wywaliłem ze składu Lewego i Messiego, Suarez dostał szansę i odwdzięczył się hattrickiem - ławka wygrywa trofea.

Co do Legii to ja bym tam pewnie właśnie kazał piłkarzom grać po ziemi, jakoś na płynnym, ale tutaj duże znaczenie mają role zawodników na boisku i ich odpowiednie dopasowanie do atrybutów. Ja grając bardzo często ofensywnie nawet słabszymi klubami w środku pola lubię zostawić jakąś "kotwicę", typu rygiel defensywy, albo cofnięty rozgrywający-obrona, bo taki zawodnik (Kopczyński? Jodła? Mulę?) pilnujący swojej pozycji z dobrymi atrybutami psychicznymi będzie w stanie przeciąć wiele kontrataków i znacząco pomóc obrońcom, bo nawet jak nie zatrzyma kontry, to zawsze spowolni i da czas na powrót. Chociaż na razie ciężko mi coś doradzić, bo sam dopiero zacząłem ogrywać "osiemnastkę".

Shrek Partyzant

Problem rozwiązany.
Gra włącza się o wiele dłużej, lecz tylko za pierwszym razem, do momentu akceptacji wszelkiego rodzaju licencji. Potem problem znika, a przynajmniej mam taką nadzieję.

R.Baggio Partyzant

AI nie patrzy na to w ten sposob. Nawet gdyby stosowal warunkowosc co do waznosci meczu, to zapewne cwiercfinal pucharu uwazalby za mecz istotniejszy.
Co gorsze, AI praktycznie nie rotuje skladem, tak wiec - musisz sam ustawiac mu sklad na kazdy mecz jezeli nie chcesz aby odwalil jakas maniane.

Jedynie w przypadku meczy typu: towarzyskie, o superpuchar komputer lubi wystawic jakis mlodzikow czy innych slabszych graczy.

Opinia ta na podstawie FM17, watpie by w 18 mialobyc inaczej.

_Pablo_ Partyzant

Panowie mam pytanko o to jak działa dobieranie składu przez komputer na swoje najbliższe mecze. Komputerowy manager ma dwa mecze w ciągu 4 dni, jeden z nich to ćwierćfinał PP, a drugi 3 dni póżniej bardzo ważny mecz o utrzymanie z jednym z kandydatów na mistrza. Moje pytanie jest takie. Czy komputer rozróżnia wagę tych spotkań i dobiera do jednego z nich śliczniejszy skład, a w drugim daje pograć słabszym by oszczędzić tych najlepszych, czy może do każdego wystawia najlepszy możliwy skład? Ktoś wie jak to jest w grze odwzorowane?

bezio777 Partyzant

[quote="Gietz"]Nie jestem jakimś wielkim taktykiem, ale z tego co kojarzę to najczęstszym problemem jest to że każdy próbuje grać bardzo ofensywnie i te drużyny nie mają żadnego balansu: strzałów jest dużo, ale z nieprzygotowanych pozycji (bo np. drużyna gra szybkim tempem). Przeciwnik przeciwko tak grającej np. Legii się po prostu bunkruje, łatwo rozbija te szybkie, nieprzygotowane ataki i stąd takie a nie inne odczucie z gry.[/quote]

No widzisz, a ja próbowałem właśnie grać w miarę spokojnie, podaniami głównie po ziemi, tak żeby załatwić ich atakiem pozycyjnym ale to zupełnie nie działa, góra 10-15 strzałów na mecz i lipa. Na kontrach jeszcze mniej ale jest większa szansa że przy którejś się machną i jakoś wpadnie. Tutaj przy próbie gry ofensywnej obrywa się bardzo szybko kontrami dlatego sam też tak próbowałem zagrać (prawdziwa Legia teraz też praktycznie leci na kontrach), ale nawet szybki Niezgoda ma problem by cokolwiek zrobić. Nie wiem już sam, nie umiem ustawić tych wytycznych czy co?

Gietz Polski Szef Researchu

Grupa: Moderator
[quote="jachu89"]Nie wiem czy ktoś zgłaszał ale Nikodem Manthey (ID 96052493) nie jest już piłkarzem Olimpii Grudziądz od tego sezonu występuje w Unii Susz.

+brak Milan Lech[/quote]
Z Mantheyem nie wiedzieliśmy czy odszedł na stałe, czy dalej jest związany jakąś umową z klubem (Olimpia często wypożyczała zawodników spoza I zespołu do okolicznych klubów). Przy grze w Unii Susz musielibyśmy go całkiem "wygasić" w grze, więc stwierdziłem że lepiej poczekać. Kojarzysz cokolwiek o Milanie Lechu więcej? Wiem tylko że jest lewym obrońcą, ale nie wiedziałem czy bardziej takim który gra też na skrzydle, czy bardziej defensywnym, nie grał w żadnym spotkaniu, wolałem nie dodawać pustego profilu tylko dlatego że został zgłoszony.

Gietz Polski Szef Researchu

Grupa: Moderator
Nie jestem jakimś wielkim taktykiem, ale z tego co kojarzę to najczęstszym problemem jest to że każdy próbuje grać bardzo ofensywnie i te drużyny nie mają żadnego balansu: strzałów jest dużo, ale z nieprzygotowanych pozycji (bo np. drużyna gra szybkim tempem). Przeciwnik przeciwko tak grającej np. Legii się po prostu bunkruje, łatwo rozbija te szybkie, nieprzygotowane ataki i stąd takie a nie inne odczucie z gry.

arekrks1 Partyzant

Witam mam problem gram 2 sezon Motorem Lublin awansowałem w 1 sezonie do 2 ligi jako beniaminek zająłem 4 miejsce barażowe grałem w barażach o 1 ligę z Olimpia Elbląg i nie mogłem wystawić składu ponieważ piłkarze rozjechali się na urlopy da się coś zrobić aby ich z tych urlopów odwołać? Druga sprawa jest taka, że nie mogę zrobić żadnego transferu za kwotę ani wypożyczyć zawodnika przez całe okienko transferowe mogę jedynie sprowadzić zawodnika z wolnego transferu wiecie od czego może to zależeć?

bezio777 Partyzant

Powiem szczerze że nie spodziewałem się że ta gra jest tak trudna. Niesamowicie nieprzystępna dla początkującego, który gra w to pierwszy raz. Jest wprawdzie ten Touch gdzie większość rzeczy jest bardziej przejrzysta ale co z tego gdy w najważniejszym elemencie, czyli wyborze taktyki nie ma żadnej pomocy. Wybierając ją kierowałem się tym co stosuje prawdziwa Legia, do czego są odpowiedni zawodnicy też mniej więcej wiem a i tak mam problem praktycznie z każdym, a większość wygranych meczów jechałem na kontrach. Dopiero wtedy stwarzali większą ilość sytuacji i dawali radę coś wcisnąć. Do tego jeszcze napastnicy w Legii to jakiś żart, obaj (Sadiku i Niezgoda) po chyba 12 kolejkach mieli po jednej bramce :D Niesamowicie demotywujące. Wcale nie czuć klasy prowadzonego przez siebie zespołu. Ale cóż zrobić, jak widać trzeba wracać do FIFY.

lisu891 Partyzant

Widzę , że wszyscy mamy ten sam ból głowy . Ja grając Wisłą Kraków również mam problem z celnymi strzałami ( nie tyle celnymi co zakończonymi bramkami) . Mam meczę gdzie na 25 strzałów jest 14 celnym a w sieci 1 bramka cudem strzelona . Czasami brak mi cierpliwości.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.