Moim zdaniem silnik meczowy jest lepszy niz w 2007. To w poprzednim managerze mialem wlasnie problemy ze skutecznoscia. Zdarzylo mi sie np. w FM 07 dojsc Aston Villa do finalu LM, a tam przewazajac w finale z Barca przegralem 1:5 majac przewage w ilosci strzalow.
Natomiast w nowym FM 08 problemow nie mam najmniejszych. Zawodnicy w koncu potrafia regularnie strzelac. Poza tym, nowe realia w najlepszym moim zdaniem stopniu oddaja rzeczywistosc. W 1 lidze angielskiej w tym sezonie, srednia strzelonych goli wacha sie od 1 do 1,82 na mecz. A strzalow oddaje sie na mecz ok. 10 razy wiecej.
Prosty przyklad - obecna LM, mecz 5 kolejki fazy grupowej. Rosenborg podejmuje CFC w Norwegii. Chelsea wygrywa 4:0. Strzelaja 4 gole oddajac 25 strzalow. A nie gra tam jakis Kowalski tylko Drogba, Cole, Lampard czy Essien. W 2 rundzie tej samej fazy tych samych rozgrywek, te same druzyny spotkaly sie na Stamford. Efekt? 62% posiadania pilki, z tych 62% stworzyli sobie (CFC) 23 okazje. Strzelili jednego gola. Rosenborgowi Trondheim.
Takze niespecjalnie rozumiem to narzekanie na silnik meczowy. Ja gram 4-5-1 Leeds, po 1 sezonie awansowalem do 2 ligi, rozgrywam 2gi sezon i zajmuje exequo 2 miejsce. Problemow nie mam. Pozdrawiam!
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.
- Bob Paisley
Najnowsze posty