Jest kontrakt - nie ma kontraktu. Czyżby bug?

Saint Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.09.2007, 10:17    Pytanie
W FM 2007 spotkałem się z dziwną sytuacją. Otóż mam zawodnika, któremu za rok kończy się kontrakt. Zatem aby już mieć święty spokój i nie podpisywać z nim kontraktu na ostatnią chwilę, przedstawiam mu propozycję nowego na 4 lata. W zasadzie zgadzam się na wszystkie proponowane przez zawodnika warunki, poza jednym - za podpisanie nowego kontraktu proponuję piłkarzowi mniejsze pieniądze (on chce 2 melony funciaków, ja mu proponuję 1,2). Zawodnik nie zgadza się na podpisanie kontraktu. Luuuz. Nie jest to dla mnie problem, za tydzień dostanie korzystniejszą propozycję. Ale w tym momencie zaczynają się jaja. Otóż następnego dnia po odrzuceniu kontraktu, dostaję wiadomość z informacją, że zawodnikowi, który odrzucił kontrakt, KOŃCZY SIĘ OBECNY!!! Niby z jakiej racji? Przecież jeszcze powinien grać u mnie przez rok na starym kontrakcie. Czy z chwilą przedstawienia nowego kontraktu, stary automatycznie jest anulowany? Coś jest chyba nie tak, gram już długo w FMa i grałem jeszcze w starego dobrego CMa, ale takich rzeczy nie widziałem jeszcze. Nie wiem czy to bug, czy też moja niewiedza. Dla informacji - gram w lidze angielskiej i (nie mogę o tym z całą pewnością zapewnić) sytuacja nie tyczy się tylko jednego zawodnika. Pozdrawiam.

Visioner Przodownik pracy

0
04.09.2007 11:40    #1
moze chodzilo o to ze konczy mu sie obecny w tym sezonie? i ze po sezonie bedzie mogl odejsc ???

Saint Partyzant

0
04.09.2007 11:59    #2
No właśnie nie. Nie ma kontraktu zawodnik-klub. Piłkarz może sobie za friko pójść w świat, a pensje (dodam niemałą) sobie pobiera w najlepsze.

kurzy13 Młody aktywista

0
04.09.2007 15:22    #3
moze to jest bug. a moze pilkarz jest po prostu stary i postanowil skonczyc kariere po tym sezonie. nie ma takiego czegos ze kiedy zawodnik odrzuca kontrakt to stary kontrakt sie skraca lub anuluje.

wisnia_legia Partyzant

0
04.09.2007 16:41    #4
ja tez kiedys tak mialem i na 2 lata przed koncem kontraktu nagle najlpeszym zawodnikom po odrzuceniu nowej oferty anulowaly sie kontrakty i odeszli za darmo ;/

Użytkownik uznał post za pomocny

Saint Partyzant

0
05.09.2007 12:22    #5
Niby nie ma a jednak jest "kurzy". Zawodnik nie jest stary, ma 28 lat. I to chyba dzieje się w przerwie między sezonami.

kurzy13 Młody aktywista

0
05.09.2007 16:15    #6
to niewiem:/ moze takie cos istnieje. a grasz na patchu 7.0.2? ja pdpisuje kontrakty w trakcie sezonu albo prosto po wyskoczeniu wiadomosci o konczoncych sie kontraktach i jeszcze takiego problemu nie mialem.

Saint Partyzant

0
07.09.2007 21:47    #7

Screen z gry dla niedowiarków. Proszę zwrócić uwagę na datę w grze i na datę zakończenia kontraktu. Tak profil zawodnika, któremu przedstawiłem nowy kontrakt i który go odrzucił. Pierwotnie kontrakt kończył się w 2014 roku :/
kurzy13 ja podpisuję kontrakty różnie, w zależności od mojej chęci :/
Panom, którzy doradzą mi włączenie urlopu -> z góry serdecznie dziękuję.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
07.09.2007 23:43    #8
FMM może pomoże. Tu mamy problem uzasadniający użycie edytora save'ów.

Użytkownik uznał post za pomocny

To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.