Subiektywna ocena wartości piłkarza

Tores ReDevil Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.07.2007, 12:26    Pytanie
Dlaczego gra bardzo często ocenia rynkową wartość piłkarza nazwiskiem ? Mam w druzynie 22 letniego Daniela Sturrdga, pozyskanego za darmo, strzelił już podczas 3 sezonów dla klubu ponad 70 bramek, został królem strzelców, średnio co sezon strzela 25 bramek i zdobywa 10 asyst. Dla porównania, starszy od niego o 5 lat Robinho czy rok starszy Aguero są wiecznie kontuzjowani, jeśli grają to strzelają w sezonie max. 15 bramek i max. 10 asyst, a ich średnia ocen za sezon jest dużo mniejsz niż u Sturridga, a są oni od niego warci ponad 3 razy więcej ! Nikt ich nie kupował, bo są oni w swoich obecnych klubach, więc skąd taka kosmiczna wartość ? Takie przypadki można mnożyć :(

Mattii Przodownik pracy

0
07.07.2007 12:47    #1
A stąd,że np.Mają większą reputację czy ilość występów w pierwszej reprezentacji,no wynika to także z tego że są starsi bardziej obyci w futbolu,więcej osiągnęli na arenie międzynarodowej i krajowej.

kacpergawlo Żołnierz frontu ideologicznego

0
07.07.2007 13:12    #2
To co napisal Matti i jeswzcze to, ze graja w lepszych klubach ( nie wiem jaki klub prowadzisz, ale Robinho jest w Realu, a Aguero w Atletico ).

Tores ReDevil Młody aktywista

0
07.07.2007 14:48    #3
Ale ja moim Villarrealem dwa razy sięgnąłem po puchar LM, trzy po mistrza Hiszpani a w tym czasie Real najwyżej w tabeli był na 5 miejscu w ciągu 6 lat, Atletico oprócz jednego Pucharu Hiszpani osiagnęło jedynie wicemistrzostwo. A ani Aguero, Robinho i mo Sturridge z reprezentacją nic nie osiągneli, więc to nie ma wpływu. Co do występów narodowym trykocie to Sturridge w 15 strzelił 8 bramek, porównywalny jest dorobek Aguero a Robinho nie wiele wyższy, więc to niestety nie ma wpływy, chyba że minimalny u Robinho :)

eaters Młody aktywista

0
07.07.2007 22:18    #4
Zauważyłem że na cenę danego zawodnika, oprócz czynników wymienionych przez Mattiego wpływa również potencjał danego gracza jak i jego staty.. Też miałem kilku graczy którzy naprawdę nieźle grali i robili karierę w swoich reprezentacjach, ale mieli nie najlepsze staty i byli raczej kiepsko oceniani przez scoutów . Ich wartość wiecznie była niska.

Tenorio Młody aktywista

0
07.07.2007 22:36    #5
Obecnie mam w klubie regena z PA199 (Portugalczyk, 21 lat, napastnik) i w ciągu zaledwie paru miesięcy jego cena wzrosła z 10 do 30 mln euro, chociaż dopiero nie dawno zaczął grać w podstawowym składzie. Za 2-3 lata będzie pewnie najdroższym zawodnikiem na świecie ;] A inni niewiele gorsi z PA180 dalej są warci góra 6-10mln euro.
Tak więc całkowicie zgadzam się, że PA bardzo wpływa na wartość zawodnika.

Mattii Przodownik pracy

0
07.07.2007 23:01    #6
No tak jak u BARTOSHA! w NUFC ten jego "Nowy Alan Shearer" ma jak podkreśla jego menadżer bardzo wysokie PA przez co jest jednym z najdroższych,młodych piłkarzy na świecie.

brutalny_kazik Żołnierz frontu ideologicznego

0
08.07.2007 15:07    #7
im lepszy klub tym szybciej mu rośnie,wieć jeśli grasz np.jakimiś 6 ligowcami teraz a masz 2015 rok to i tak szybciej mu wzrośnie w Barcelonie niż u ciebie,glupie to ,wiem ,fm 07 jest vchyba nasjlabszy ze wszystkich jak narazie

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution