Tak się składa, że ja jestem fanem angielskiej piłki i cały czas gram różnymi klubami w Anglii. Ostatnio grałem Portsmouth i miałem też podobny problem. Nicolas Milan na początku gry ma 16 lat, a w Anglii na obywatelstwo czeka się4 lub 5 lat. Gdy przyszedł do klubu też nie dostał pozwolenia na pracę, ale mimo, że miałem klub filialny z Belgii miałem możliwość go wypożyczenia, tylko problem w tym, że zawodnicy nie chętnie przechodzą do klubów filialnych. Tak więc postanowiłem poczekać, aż Milan dostanie Angielskie obywatelstwo, ale po skończeniu 17 lat przeniosłem go z U-18 do pierwszego składu i mógł normalnie grać w meczach o punkty. Gram 4 sezon i także ściągnąłem Esparzę, ale znowu pojawił się problem, bo nie dostał pozwolenia, tak więc jak ściągniesz zawodników, a dalej ma ikonkę'' ppr'' to nie będziesz miał z niego pożytku, bo nie może grać w żandych meczach, tylko w U-18 czy U-21, ale trenować owszem może z drużyną. Jak narazie to nie widzę, żadnych postępów w sprawie pozwolenia na pracę, ale wiem, że zawodnicy mogą się wkurzać i będą żadąli grać w pierwszej 11. Tak więc jak ściągasz zawodników lepiej zapoznaj się z raportami asystenta, on przeważnie ma w raporcie napisane, czy dany zawodnik ma możliwosć dostania pozwolenia na pracę. W Angli dostaje się pozwolenie jak zawodnik zagra 15 lub 20 meczy reprezentacji, ale nie zawsze to jest najważniejsze, bo ja ściągnąłem Kerlona i Marcelo mimo, że grali tylko w młodzieżowych reprezentacjach.Czasem zależy również od reputacji i obywatelstwa kraju. Ja również miałem problemy z Danielem Carvalho. Wiadomo, że ma większą reputację od Kerlona czy Marcelo. Zresztą rozegrał 4 lub 5 meczy reprezentacyjcnych( w seniorach oczywiście). I na dodatek ma jakieś osiągnięcia w europie. Choćby Puchar UEFA i mistrzostwo Rosji. W FM06 bez przeszkód ściągnąłem Cavalho do Chelsea. Przewaznie z tego typu problemami występują bugi. Bo zawodnik kompletnie nieznany dostaje jakieś pozwolenie na pracę(chodzi mi o jakiegoś Afrykana lub Amerykana), a zawodnik np. Carvalho jak już wspominałem nie moze grać w najlepszej lidze świata.
Najnowsze posty