Jakim klubem powinienem rozpocząć rozgrywkę?

Adler89 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.10.2014 10:17    #7491
FM15 zbliża się wielkimi krokami a ja stoję przed dylematem "Kim zagrać?" pewnie jak duża część fanów. W tym roku mam o tyle większych problem, że będę grał z kumplem przez sieć więc ewentualnie znudzenie się zespołem i zaczynanie od początku nie wchodzi w grę. Moim ulubionym zespołem jest Liverpool FC i myślałem, żeby nimi pocisnąć, ale boję się trochę, że to za dobry klub i nie będę tak czuł progresu zespołu. Poza tym zarząd może mieć wygórowane oczekiwania po wicemistrzostwu Anglii, a obecny skład Liverpoolu jest mocno młody i pełnię swoich możliwości osiągnie pewnie dopiero za kilka sezonów. W FM14 grałem Brighton i w sumie po 5ciu sezonach dotarłem do top6, więc progres był odczuwalny no ale w sumie nie bardzo chcę jeszcze raz przechodzić to samo ;) Myślałem też o Swansea. Grał ktoś? Jakie wrażenia? Jak u nich sytuacja wygląda? Myślałem też o polskich drużynach no ale tutaj zapewne za dużo na arenie europejskiej nie zdziałam, a jeśli nawet z czasem dojdę do takiego poziomu to wtedy w polskiej lidze nie będzie żadnego wyzwania. Czyli tzw. dylematy graczy :)

Dreamer Partyzant

0
13.10.2014 12:07    #7492
Villarreal. Żeby nawiązać walkę z trójką Atletico, Real i Barcelona to trzeba nieźle się napocić. Mam już 4 albo 5 sezon a w dalszym ciągu muszę walczyć z Atletico o trzecie miejsce. Za to w lidze mistrzów zachodzę coraz dalej. Teraz jestem na etapie ćwierćfinałów ale trafiłem na Real więc pewnie to będzie mój koniec w tych rozgrywkach. Jedyne co giganci odpuszczają i gdzie można ich ograć to CDR. W pierwszych dwóch sezonach mogą nas cisnąć Athletic BIlbao czy Valencia. Ogólnie wyjazdy to koszmar a drużyny, które dobrze bronią to już w ogóle. Wyjazdy do Malagi to jakaś porażka. Z Sociedad też miałem niemałe problemy.

Ciężko się ich rozwija bo mają mały stadion i niby potencjał jakiś jest to 23 000 miejsc na początek(28 000 po pierwszym rozbudowaniu) nie powala, więc dotarcie na sam szczyt zajmie kilka dobrych sezonów. Finanse trochę słabo wyglądają ale zachęcający jest fakt, że podobno nie mają żadnych długów(ostatnio to wyczytałem na transfery.info). Do tego reputacja im ostatnio trochę spadła i to już nie to samo co kilka lat temu, więc zawodnicy chcą odchodzić jak tylko pojawi się jakaś oferta z lepszego klubu i ciężko cokolwiek złożyć bo co chwile ktoś podkrada nam zawodników.

Szkółka niby stoi na jakimś poziomie ale nikogo wielkiego ani solidnego nie stworzyła a newgeni też są jacyś wybrakowani. Może w nowszych wersjach jest łatwiej, ja gram w 2008.

Myślałem żeby pograć czymś w Anglii co ma potencjał żeby zakwalifikować się do ligi europejskiej ale już na dobre wkręciłem się w Villarreal.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.10.2014 o godz. 12:22

cyna Partyzant

0
13.10.2014 22:20    #7493
@Adler89 miałeś wątpliwości co do ligi polskiej, ale w tym sezonie ciekawą opcją może być Lechia Gdańsk. Ja na 100% zacznę od gry nimi, powodów jest kilka:
-fajny, duży, nowoczesny stadion
-może być dobrze z kasą
-mocny skład
-w miarę sporo Polaków
Ciekawe tylko jakie zarząd będzie miał aspiracje, ale 1-3 pewnie z tym co jest od początku jest do osiągnięcia. Skład nie zgrany, ale właśnie Polaków jest kilku to powinni dać radę w naszej lidze :)
Mam już swój mały plan jak rozpocząć. Pewnie zrezygnuję z kilku wypożyczonych zawodników, jakiś Fishembargerow czy kij wie kto, bo nie będzie on moim napastnikiem, ale już można coś ustawić trochę.

Colak

Pawłowski Vranjes Makuszewski

Borysiuk Łukasik

? Janicki Dźwigała ?

Trela

Jakiś sensowni boczni obrońcy lewy i prawy z Polski i doświadczony stoper ktoś doradzi? I jaki polski napastnik dałby radę?

+ pytanie jakie są upadłe zespoły na alternatywę Lechii, Hansa Rostock chyba w 3 niemieckiej, Boavista w 3 portuglskiej chodzi mi o takie teamy, że 5-10 lat temu grali w najwyższej lidze a teraz im się nie wiedzie i spadli do 2-3 ligi i mają problemy, nie są faworytami. Kiedyś była Petrzalka Bratysława i chyba spadli, zaproponujcie coś tylko nie z Anglii :)

pozdro!

Adler89 Partyzant

0
13.10.2014 22:51    #7494
Jesli chcialbys z 3 niemieckiej taki klub to polecam Bielefeld czyli dawny klub Artura Wichniarka :)
Ja jednak powaznie sie nad Swansea zastanawiam. Zobacze wlasnie jak u nich z kasa bedzie, czy nie maja zadnych dlugow, ktore w perspektywie moga zniszczyc klub

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.10.2014 o godz. 22:52

cyna Partyzant

0
13.10.2014 23:04    #7495
Arminia w 3 lidze to ja nie wiedziałem :O Właśnie o takie opcje mi chodzi. Swansea może byś spoko, ja w 12/13 grałem Wolverhampton, nie lubię grać potęgami.

Zymon Partyzant

0
14.10.2014 07:46    #7496
Szukam klubu z ligi francuskiej z którego mógłbym zrobić czołową ekipę w lidze i namieszać trochę w Pucharach. Na oku mam Lille, Toulouse , As Saint-Etienne i Rennes. Kogo wybrać ? a może macie jakieś inne typy Wersja gry to FM2010
był - będzie - jest zawsze IKS!

michalwoj1201 Partyzant

0
14.10.2014 08:55    #7497
Ja polecam spróbować Aston Villa F.C. ja gram już trzeci sezon, długu jest sporo ale łatwo się go spłaca, jest sporo młodych graczy, którzy wrócą z wypożyczenia w drugim sezonie. A jeszcze nigdy nie grało mi się tak pod górkę w pierwszym sezonie 10 miejsce, w drugim po sporym przemeblowaniu i naprawdę mocnym składzie ledwie uchroniłem się przed spadkiem ale teraz widzę, ze wszystko się zgrywa w meczach sparingowych i myślę, że powalczę już na poważnie. Dobrze rozwija się młody Kownacki, Witeska, Jack Grealish. W pierwszym sezonie lub po pierwszym sezonie sprzedałem Christian Benteke, Gabriel Agbonlahor, Libor Kozák, Darren Bent, Charles N'Zogbia to pozwoliło mi odchudzić budżet płac a zarazem dało zastrzyk do budżetu i idąc dalej częściowo zarząd poinformował mnie o spłacie zadłużenia. Gra się super bo zawsze jest ciekawie wygrywam 2:0 z MU po czym potrafiłem przegrać z Crystel Palace 0:6. Polecam Aston.

johny1910 Partyzant

0
15.10.2014 20:22    #7498
Słuchajcie (a raczej czytajcie), przeglądałem temat i wybrałem kilka drużyn odpowiadających moim upodobaniom. Selekcja była rygorystyczna i pozostały tylko dwie: Torino i Valencia. Już piszę dlaczego. Paradoksalnie uwielbiam ligę angielską, ale ile można!? Próbowałem sił praktycznie każdym w różnych wersjach naszego kochanego managera. Niższe ligi absolutnie nie wchodzą w grę, ponieważ nowy FM niedługo wychodzi i tam upatruję dłuższą karierę. Ważne jest to, że gram na łatce z uaktualnionymi składami. Torino- w poprzednim sezonie zajęło miejsce premiowane grą w Lidze Europy, trochę mnie to niepokoi, bo skład wcale nie jest taki mocny i sprostanie wymaganiom na 3 frontach ( liga, puchar krajowy i wspomniana Liga Europy) może być trudna w realizacji. Właśnie to wyzwanie za mną przemawia + Glik, który ostatnio mi zaimponował. Valencia- klub w trakcie odbudowy, kupa kasy na transfery i już świetni piłkarze w drużynie. Szansa na zamieszanie w top 3, większe wyzwanie to walka o pierwszą dwójkę. Na koniec chciałem dodać, że jakiś czas temu grałem Genuą i mam bardzo miłe wspomnienia. To samo liczy się ligi hiszpańskiej, gdzie grałem RSSS i już w pierwszym sezonie byłem drugi. Dylemat przede wszystkim tyczy się też finansów, jak wspomniałem niedługo FM 15 i nie będę grał 10 sezonów. ( pewnie na maks 5 się skończy ,może jak będzie fajnie to będę grał dłużej) W Valencii kasa jest i nie ma o co się martwić, ale w takim Torino to bieda, w lidze kokosów chyba nie dostane a zdobyć Europę będzie prawie niemożliwe takim składem. Dlatego pytanie do Was: Kim zagrać z tej dwójki i dlaczego?

Pogro Partyzant

0
18.10.2014 15:17    #7499
Hej.
Trafiając na wielką promocję nareszcie zakupiłem FMa 2014 (lepiej późno, niż wcale ;)). Jako, że mam obecnie bardzo mało czasu na granie, chciałbym rozpocząć w miarę lekką karierę aby móc się na spokojnie zaaklimatyzować (do tej pory grałem w Fm 10). Większe wyzwania zostawie sobie na później, jak już będe miał dużo więcej czasu na granie.

Posiadam najnowszą aktualizację składów z CMRev, chciałbym zagrać jakimś pierwszoligowym średniakiem, który jednak jest stosunkowo łatwy do prowadzenia ze wględu na budżet / skład / ostatnie transfery. Coś lekkiego na rozruszanie. Jakieś propozycje?

cyna Partyzant

0
18.10.2014 23:35    #7500
gdzie ta promocja i jaka cena?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution