Zawodnicy - szukam / kupię / wypożyczę, Sztab szkoleniowy - szukam

Smiglo Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.03.2013 16:21    #2
Dobry wykonawca stałych fragmentów to Gylfi Sigurðsson. W Tottenhamie wali bije wolne aż miło :) Powinien mieć u Cb 27-28 lat. Jeśli za drogi, albo szukasz kogoś innego to w wyszukiwarce wpisz rzuty wolne, rzuty rożne etc i łap fajne nazwiska. Może trafisz na jakiegoś boskiego newgena :)

Ja poszukuję prawego pomocnika/skrzydłowego do Tottenhamu, gdyż Lennon dostał kontuzji na 3 miesiące... 1 sezon, do wydania będzie z 20mln. Może być jakiś talent, albo ktoś doświadczony. W maxie do 24-25 lat. Wskazane, żeby był lepszy od Lennona, który w sparingach nie zachwycał

Maaarox Partyzant

0
22.03.2013 16:45    #3
Douglas Costa

Limak123 Partyzant

0
22.03.2013 16:50    #4
Reus, Konoplyanka, Welington Nem, Shaqiri, Nani, J.Rodriguez, Yarmolenko, Belhanda, Muniain, Isco

Majnys Partyzant

0
22.03.2013 17:29    #5
[FM12]
EKSTRAKLASA

Jak poszukujecie totalna bestie w strzelaniu bramek to proponuje zakupic Francuza Adamo Coulibaly (29-30 lat) z Debreceni SV z Ligi Wegierskiej.
Malo kosztuje bo juz za jakies 80-100tys mozna go kupic. Pierwszy sezon i 18 bramek gwarantowanych, w europejskich turniejach tez potrafi niezle namieszac przeciwko silnym druzynom, ten zawodnik nie musi byc tylko na ekstraklase bo on sobie poradzi w kazdej lidze. Zawsze jak zaczynam kariere to jest to pierwszy zawodnik o ktorego sie bije bo wiem ze wtedy atak mam z glowy.

Inni:
Sasa Balic - 21 lat - Obronca
Fatos Beciraj - 21 lat - Bramkostrzelny napastnik
Kitambala - 20 lat - Bramkostrzelny napastnik
Tomasz Kupisz - kazdy grajacy czolowka Polski powinien miec Kupisza w druzynie.

Fatosa i Kitambale odkrylem akurat po tym jak zauwazylem ze Lech Poznan ich do siebie sciagnal i mieli najskuteczniejszy atak w lidze w pierwszym sezonie a kitambala krol strzelcow ligi mistrzow w eliminacjach.

Nie wiem jacy sa w FM13 ale zakladam ze pewnie sa jeszcze lepsi, moze nie Coulibaly ale warto sprawdzic.

Kamil Cierniak Partyzant

0
22.03.2013 23:26    #6
FM13 - Trochę z innej beczki, ale przy kupnie piłkarza na co lepiej patrzyć? na jego statystyki, umiejętności czy potencjał? bo nieraz widzę zawodnika który ma potencjał 2 gwiazdki i takie same umiejętności, a ma większość atrybutów po 17 np. młody DP z Lazio, czy jakiś napastnik z Torino będąc niby dużo gorszy od Pato Czy Vucinicia, a ma więcej goli, więc moje pytanie, przy kupnie piłkarza patrzeć na - potencjał, atrybuty czy formę meczową?

Maaarox Partyzant

0
22.03.2013 23:35    #7
Zależy. Gdy dany zawodnik x ma 2 gwiazdki raportu a ma np. 28 lat i fajne atrybuty to nie kieruj się raportem. Jeśli Ma on np. 18 lat i gorsze atrybuty a potencjal 4 gwiazdki to go wez ale nie od razu do 1 skladu.

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
22.03.2013 23:36    #8
Na ambicje i pracowitosc ;) i porownuj atrybuty zawodnikow + zwazaj na wiek. Mlodziak jeszcze sie rozwinie, staruszek nie bardzo.Nigdy nie patrze na forme chyba że sprawdzam jakie atrybuty ma krol strzelcow ligi ;) Czasem z formy mozna wywnioskować ukryty atrybut jakim jest stabilnosc formy(czy jakos tak) albo radzenie sobie z presja.

Zalezy tez jak dobrych masz scoutow, bo niektorzy potrafia dac 4 gwiazdki slabeuszowi, a dobremu graczowi tylko 2,5. Zalezy tez jaki prowadzisz zespol. No i jak juz masz tego gracza z potencjalem to najlepiej od razu zaczac go wystawiac w pierwszym skladzie. Takie moje zdanie ;)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 22.03.2013 o godz. 23:37

Kamil Cierniak Partyzant

0
22.03.2013 23:43    #9
No, ale patrząc na trenerów czy zarząd zespołu to patrzą oni na to jaką formę reprezentuje dany zawodnik... taki przykład co lepiej wziąć 27 letniego napastnika który jest według scoutów na 4 gwiazdki ale ma przez cały sezon zaledwie np. 5 bramek czy gościa, który ma tyle samo lat, ale np. 2,5 gwiazdki, ale za to w tej samej lidze ma tych bramek ok 20?

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
22.03.2013 23:55    #10
Patrzylbm raczej na to kto pasuje bardziej do twojej taktyki umiejetnosciami a nie kto ile ma gwiazdek/ kto ma jaka forme... popatrz taki Levy w klubie Borussia nawala bramkami a w "klubie" Polska gra taka ujnie ze szkoda słów. ;)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 22.03.2013 o godz. 23:55

robal15 Młody aktywista

0
23.03.2013 04:05    #11
Bo lewy to słaby grajek jest. Niech się tylko przeniesie, to wtedy oczy mu się otworzą i innym.

Ja kupno zawodników opieram na sentymencie - kupuje tylko znane przeze ze mnie talenty - a znam prawie wszystkie:D Potem dopiero wysyłam scouta z atrybutami po 20 po raport, a na samym końcu patrzę na atrybuty grajka pod kątem jego roli w taktyce. Ta metoda zawsze się sprawdza. Do depo ściągnąłem taką ekipę, że aż głowa boli.

Mam swoją listę talentów liczącą ponad 1 tyś. zawodników ( do 23 lat) i z niej zawsze wyszukuje nowych zawodników.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution