Dopiero zabieram się za poważne granie w nowej odsłonie rozgrywając dopiero jedną pełną rundę w 4 lidze czeskiej, ale nasuwa mi się takie spostrzeżenie, że FM 2017 jest zbyt prosty. Miałem długą przerwę od grania, bo sporo nagrałem się w wersję 2007 i 2008, a powróciłem do gry w połowie 2016 roku kupując FM16. Mimo 4 sezonów po licznych wzlotach i upadkach zadowolony odstawiłem daną produkcję "na półkę" sięgając po nowszą. Jednak po tym co widzę na YT wydaję mi się, że gra generuje zbyt dużo zwycięskich serii i średnimi zespołami osiąga się przekokszone wyniki. Gość, którego lubię DER FM w swoim Stade de Reims notuje serię kilkanastu meczów bez porażki w pierwszym sezonie i znajduje się obecnie na 2 miejscu. Na blogu czytam, że Wisła Kraków w 2017/18 gra jak ja równy z równym w LM z Juve i L'poolem. Sam zajmuje 2 miejsce w mojej "czeskiej 4" mimo, iż zespół ma dużo ułomności. Dodam, że rozgrywam spotkania w pełnym czasie i dokładnie rozgryzam taktykę, aby idealnie dopasować ją do drużyny, ale wyniki jakie spotykam na scenie FM-a są dla mnie za dobre. Jakie jest wasze zdanie na ten temat. Może gra jest trudniejsza jeśli chodzi o finanse.

No jakiś cyrk żeby reprezentant nie umiał wykopać celnie piłki!
A co do tego, że cokolwiek byś nie wcisnął to nie wiem, bo nie wiem jak grasz i jakie zadania przypisujesz danym zawodnikom. Jeśli chodzi o ustawienie stylu to wg mnie bardzo ważna jest spójność, więc to, czy gramy defensywa, czy kontrola już na starcie określa nastawienie naszych zawodników. Ale to taka oczywista oczywistość.
Facebook
Twitter
YouTube
Twitch.tv
RSS
Najnowsze posty