Problem ze ściągnięciem Białorusina do Anglii...

farr Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.06.2009, 12:13    Pytanie
Witam ! Mam bardzo poważny problem w moim Millwall, a mianowicie chcę ściągnąć młodego gracza, który nazywa się Mikhail Kierashvili i jego umiejętności znacznie przewyższają wszystkich innych graczy zespołu, a ma dopiero 18 lat... Kosztuje 50 tys. funtów i bez problemu dochodzę do negocjacji w sprawie kontraktu i właśnie tu jest problem... Głupia Unia Europejska nawet w FM daje się we znaki, co uniemożliwia mi ściągnięcie go do swojego zespołu, a pół roku wcześniej pozwolenie na prace w moim klubie dostał reprezentant Uzbekistanu pytam więc o co chodzi ? Białoruś leży w Europie więc myślałem, że jakoś puszczą płazem problemy i dadzą mu pozwolnie, ale NIE oczywiście NIE bo on chce przejść do Millwall, a Millwall jest słabe i im go nie damy... Kiedyś jak grałem Chelsea, to mogłem sobie ściągnąć nawet kogoś z Konga i by nie było problemu... Pytam więc gdzie jest sprawiedliwość i co zrobić, aby nie mieć problemu z tym pozwoleniem na pracę?? Daję gościowi kluczową rolę w zespole i nic to nie daje... Proszę pomóżcie mi.

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
25.06.2009 12:18    #1
Zapewne gość z Uzbekistanu miał sporą liczbę występów w kadrze ;)
A młody talent z Białorusi nie. To, że Belarus jest w Europie nie ma nic do znaczenia. To samo jest choćby z Chorwacja. W edytorze możesz zmienić mu drugą narodowość na np. Polskę, by mógł bez problemu dostac, ale będzie to niefajne.

Z reguły żeby transfer piłkarza przebiegł bezproblemowo, musi spełnić on kilka kryteriów:

* Musiał on zagrać w przynajmniej 70% spotkań w pierwszej reprezentacji swojego kraju w czasie ostatnich dwóch lat.
* Państwo, z którego gracz pochodzi musi zajmować przynajmniej 70. miejsce w rankingu FIFA.
* Można odwołać się w przypadku nie uzyskania pozwolenia na pracę.
* Można wypożyczać zawodników do klubów filialnych należących do państwa będącego w Unii Europejskiej (przykładowo kupić zawodnika do MU i wypożyczyć go do filialnego klubu np. w Holandii, aby tam oczekiwał na obywatelstwo państwa należącego do UE)
* Warto odnotować, że szanse na uzyskanie pozwolenia na pracę są tym większe, im piłkarz jest lepszy (biorąc pod uwagę CA i PA), starszy czy bardziej ograny w spotkaniach międzynarodowych.
* Pomóc w uzyskaniu dokumentu może też wysoki status w drużynie, określany przy ofercie kontraktu.
* Zawodnicy sprowadzani na testy, z którymi chwilowo nie podpisujemy długoterminowych umów, nie potrzebują pozwolenia na pracę.

zolw_ik Partyzant

0
25.06.2009 12:54    #2
To akurat przepisy rodem z Anglii, a nie Unii Europejskiej ;P.

farr Partyzant

0
25.06.2009 13:37    #3
No nic muszę niestety obejść się smakiem bo go nie wyciągnę, a w edytora się bawić nie będę :] zakontraktowałem na pocieszenie młodego hiszpańskiego napastnika z wolnego transferu :]. A wiecie może co zrobić żeby mój kochany zarząd w końcu znalazł klub filialny mający na celu ułatwianie w walce o pozyskanie obywatelstwa Unii ?? Już 2 sezon ich katuję, to nie mogą nic znaleźć... Żałosne ;p

0
25.06.2009 13:41    #4
Jak znaleźć nie mogą znaleźć, to po prostu gówno poradzisz :]
Jak będziesz miał wysoką reputację, to będziesz mógł wybierać jaki typ klubu filialnego szukać. Czy chodzi o wypożyczanie w celu ogrania, czy marketingowe cele (np. USA), czy właśnie o pozwolenie na pracę (najczęściej Belgia) :)

Dereds Przodownik pracy

0
25.06.2009 13:53    #5
Arku nie wysoka reputacje, ale wtedy gdy będziesz dłuzej prowadził klub. bodajże po około2 latach już można typ współpracy ustawiać, a jak zdobedziesz już duże zaufanie zarzadu to będziesz mógł zaproponować klub.

0
25.06.2009 13:55    #6
Aha, to sorry. Pozdro

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
25.06.2009 14:01    #7
reputacja i osiągane wyniki też mają znaczenie... oczywiście mam na myśli reputację menedżera

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 25.06.2009 o godz. 14:04

0
25.06.2009 14:02    #8
Aha, no to fajnie. Pozdro.

:D:D

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution