Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

jakubkwa Człowiek Renesansu

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
16.05.2006 19:37    #6361     Sufler - Porady do gry - Szkolenie 5 lig
Nic dodac, nic ujac :)
Pilkarze z kontraktem amatorskim spedzaja w klubie mniej czasu, wiec maja mniej treningow i efekty treningow sa gorsze. Mimo to moga sie rozwinac, ale trzeba sie skoncentrowac tylko i wylacznie na cechach przydatnych na ich pozycjach.

jakubkwa Człowiek Renesansu

16.05.2006 11:59    #6362     Sufler - Porady do gry - Akademie piłkarskie
bartex55 - moze sprobuj troche pokombinowac z treningiem. W pierwszej fazie wzrostu pilkarzy (do 18 lat) warto skoncentrowac sie na cechach fizycznych lub zmianach pozycji boiskowej, potem zmienic trening na bardziej techniczny.
Poza tym polecam lekture poradnika 'Szkolenie juniorow' z FMOT. Strona zostala zamknieta, ale udalo mi sie znalezc Googlowska kopie porady:
http://72.14(...)arze/26/

Posty ???? pozostawiam bez komentarza, podobnie zreszta proponuje zrobic reszcie uzytkownikow. Odpowiednie sluzby zostaly juz o sprawie powiadomione.

Proletariat

16.05.2006 09:00    #6363     Sufler - Porady do gry - Trening St.Fragmenty
Pytanie brzmi nastepujaco ..
Jakie atrybuty trenerskie odpowiadaja treningowi st.fragmentow gry?

za odpowiedz dziekuje :)

M8_PL Sumienie Narodu

16.05.2006 04:30    #6364     Sufler - Porady do gry - Szkolenie 5 lig
Otóz czy opłaca się ściągać sztab treningowy do 5 ligowca na wyspach, który ma status amatorski, wiec na wielki przyrost umiejętnosci chyba nie mam co liczyć :) amatorm rosną staty w taki sposób jak professionalom??:)
"Każdy musi w coś wierzyć. Ja wierzę, że strzelę sobie kolejne piwko."

M8_PL Sumienie Narodu

16.05.2006 04:29    #6365     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
wiesz co... :) rezygnuję :D sam poszukam :d bo czuję sie jakbym godmode wpisywal ;) sam poszukam kogos, a na razie trenera :) własnie, pytanie: opłaca się ściagać sztab treningowy do 5 ligowca o statusie amatorskim?? :) :) przeciez oni i tak nic nie wytrenują :)

M8_PL Sumienie Narodu

13.05.2006 17:37    #6366     Sufler - Porady do gry - Potencjalnie upośledzeni
a z tottenhamu sie go pozbyli... bo na treningach na tym drewnie dzięcioły siadały i przeszkadzaly w treningach PRAWDZIWYM piłkarzom :)

M8_PL Sumienie Narodu

13.05.2006 04:09    #6367     Sufler - Porady do gry - Potencjalnie upośledzeni
po rozegraniu kilkunastu sezonow w Polskiej Lidze w wersji 2006 i setek lig od wielu wielu lat zauwazyłem, ze w Polsce nie rodzą sie gwiazdy... czy komus trafiła sie gwiazka formoatu ibrahimovica z PA 195??? dlaczego silnik gry pomija Polskę gdy sypie PA ? :) :) czy to znaczy ze nigdy nie bedzeimy miec pilkarza jak Ronaldinho? wiem ze mamy RASIAKA ale troszkę mi to jednak mało :) :) i wiecie co? ostatnio stwierdziłem ze trzeba taką mieć i lekko podniosłem PA dwóm 16 latkom w mojej koronie :) a czy cos z tego bedzie napisze jeszcze :) fakt faktem ze boiska treningowe mam juz wypasione :D ale po tylu latach mi sie nalezy :)

Trojek Partyzant

Grupa: Użytkownik
12.05.2006 03:52    #6368     Sufler - Porady do gry - Trochę humoru :)
Do reprezentacji Polski trafil nowy Murzyn. Na pierwszej odprawie
przed
treningiem Pawel Janas
narysowal na tablicy wielki prostokat i zaczal uderzac w niego pilka.
- Pilka, rozumiesz? Bramka, tu, prostokat. Bramka, pilka do bramki to
dobrze, rozumiesz? Wstal
nasz nowy Murzyn, lekko poszarzaly i odzywa sie do trenera Janasa:
- Panie trenerze, ja od kilkunastu lat mieszkam w Polsce, mam tu zone,
dzieci a studiowalem
filologie polska i mowie w tym jezyku lepiej niz niejeden Polak!
Pawel Janas popatrzyl na niego ze zdumieniem i powiedzial:
- Siadaj synu, ja mowie do Rasiaka

----------------------------------------------------------------------

Mecz Polska - Brazylia.
Piłkarze Brazyli wchdoza do szatni. Patrzą - a tam tylko jedna koszulka dla Ronaldo. No to mowia mu - "Ronaldo, dobra bedziesz gral sam". Reszta druzyny poszla do pubu na piwo..
Ronaldo sam bez bramkarza niezle sie spisywal..
Reszta druzyna w pubie po jakims czasie wlaczyla telegazete zeby zobaczec jaki wynik - 0:1 dla brazyli (34' Ronaldo)
noto sie ciesza.. jakis czas pozniej patrza a tam koniec meczu i wynik 1:1 (83' Rasiak).
Nastepnego dnia spotykaja sie z Ronaldo i mowia:
- Ej, stary, czemu strzelili ci bramke? Przeciez tak dobrze ci szlo...?
- No wiecie panowie - odpowiada Ronaldo - w 46' dostalem czerwona kartke...

M8_PL Sumienie Narodu

STAL MIELEC DZIEKUJE!! :) z pomysłów które juz wyzej padly super sa: podzal rozbudowy stadionu na etapy (plyta, dach, trybuny, miejsca, POMNIK MANAGERA itd) nastepnie rozmowy z pilkarzami przed, w trakcie po meczu, a takze na codzien po prostu zagadac jak sie czuje w klubie albo dsobie wykreowac lizusa co bedzie dobrze o nas rozpowiadal w szatni i donosil o nastrojach ;) dodalbym tez propozycje mieszkania, domu , samochodu, dziewic, gitary, kota, rocznego zapasu piwa itd dla piłkarza w ramach kontraktu, oraz oczywiscie podzial na małe domki, wielkie wille itd zeby takiego rooneya czyms zatrzymac w realu ;) (to pomysl z Liga Polska Manager), a ustalanie cen biletow sux, bo trzebaby zmieniac przed kazdym meczem, wiecej ludzi przyjdzie na Milan Barcelona niz na KSZO - Łęczna... wiec to mi sie nie podoba...a kasa managera powinna miec odzwierciedlenie w np jego prestiżu międzinarodowego albo cus. no i oczywiscie zeby tych kulkudziesieciu graczy z polski co to mają wskaznik wykanczania akcji za 19-20 straciło ten przwilej bo mnie martwi to w porownaniu chociazby z rooneyem, henry czy raulem... ludzie, ile moglibyscie sluchac przyspiewek kibicow?? 1,2,3??? a hymny LM? jakbym kcial to bym sobie naprawde te MP3 wlaczyl...szkoda czasu! przeciez czas to ... czas to TRENING!! :) twarze i koszulki czy herby to ja od razu w opcjach wylaczam bo nie moglbym patrzec na RASIADLO...tez mi nie potrzeba do szczęścia, przydałby sie tez czasem jakas sytuacja losowa czyli odwolany mecz z powodu dzeszczu, sniegu bo jak dotad przez lat....kilka (od 96 chyba) nie trafiłem na nic takiego. poza tym kilka strzałek w ekranie taktyki, bo przeciez mozna pomocnika wysyłać i na prawo i lewo ;) no i chyba tyle :D jak sobie cos przypomne to napisze...a wspomnialem o pomniku trenera?? :D aha, i nie proscie o wybryki psełdodebili...nie warto tego propagowac, a w prawdzimym swiecie smiec ktory raz zrobil zadyme powinien dostac DOZYWOTNI zakaz wejscia na sportowe imprezy masowe... pozdro for all FM players :)

gosc1 Partyzant

Grupa: Użytkownik
09.05.2006 05:24    #6370     Sufler - Porady do gry - Sztab szkoleniowy
6 trenerow na jedna pozycje??? :-) Czytajac wypowiedzi w suflerze i na forum wnioskuje, ze na jeden rodzaj treningu zwykle przypada jeden, gora dwoch trenerow, poniewaz nikt nie utrzymuje kadry pilkarskiej tak duzej, zeby bylo potrzeba wiecej fachowcow :-).

Proponuje na poczatek znalezc po jednym fachowcu na kazda pozycje dajacym 4-5 gwiazdek w panelu treningu i sprawdzic intensywnosc. Do kazdego rodzaju treningu, w ktorym intensywnosc nie jest jeszcze lekka proponuje wynalezc kolejnego fachowca i znowu sprawdzic intensywnosc. Zazwyczaj w tym momencie kazdy rodzaj treningu bedzie mial juz intensywnosc na poziomie lekkim. Ale jesli byloby inaczej, wtedy nalezy do takiego treningu dolaczyc jeszcze trzeciego fachowca :-).

Nalezy pamietac o tym, ze ta intensywnosc zmienia sie czasem wraz z przerzuceniem wiekszej ilosci zawodnikow z jednego rodzaju trenungu na inny.

Przyklad: W sezonie moi zawodnicy trenuja w rezimach podzielonych na trzy formacje, gdzie techniczno-psychiczne rodzaje treningoiw dominuja, a fizyczne i aerobik sa na nizszym poziomie. Ale na okres przygotowawczy daje wszystkim specjalny trening oparty na bardzo intensywnym treningu fizycznym i aerobiku.
Jesli w sezonie mam wszystkie rodzaje treningu obstawione trenerami "na styk", tak zeby intensywnosc byla lekka, to po zastosowaniu wspomnianego rezimu przedsezonowego nagle intensywnosc treningu fizycznego i aerobiku zmienia mi sie na srednia a nawet wysoka.
Uwazam, ze jest to istotne, bo nie pilnujac tego mozna obnizyc skutecznosc rezimu treningowego, bo przeciez przepracowany trener prawdopodobnie bedzie osiagal gorsze wyniki z zawodnikami.
W takiej sytuacji trzeba przeniesc z mniej obciazonych treningow trenerow do tych bardziej obciazonych i mamy spokoj :-).

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution