Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

benficafan Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
03.07.2006 16:10    #6261     Sufler - Porady do gry - Rozbudowa bazy treningowej
Ja mam pytanie: Jeśli zarząd zgodził sie na rozbudowę bazy treningowej to po jakim czasie mogę liczyć na jej rozbudowę? Czy podobnie jak przy rozbudowie stadiony przyjdzą do mnie wiadomości o rozpoczęciu i zakończeniu prac w tym zakresie?

Scout Młody aktywista

03.07.2006 15:04    #6262     Sufler - Porady do gry - Śmieszne sytuacje
mi az tak nie podkrecaja :( szkoda, musze jakis trening zastosowac :P Ale wg mnie najlepiej podkrecali w Championship Managerze 4. Tak to chlopaki podkrecali :D

jakubkwa Człowiek Renesansu

Grupa: Ekspert
02.07.2006 08:03    #6263     Sufler - Porady do gry - Programy treningowe
Osobiscie uzywam nastepujacych programow treningowych:
1. Bramkarze
2. Srodkowi obroncy
3. Boczni obroncy
4. Defensywni pomocnicy
5. Ofensywni pomocnicy
6. Skrzydlowi
7. Napastnicy

Oprocz tego mam osobno opracowany trening przedsezonowy, a dla juniorow tylko dwie kategorie - ogolna i bramkarze.
Niewatpliwa zaleta tworzenia wiekszej ilosci kategorii treningowych niz tylko Ogolna i Bramkarze dla seniorow jest to, ze mozesz trenowac zawodnika tylko w tym, co mu sie przyda. Tzn. napastnik nie musi sie uczyc obrony, a defensor strzalow.
Intensywnosc treningu ustala sie automatycznie na podstawie tego, jak mocno chcesz trenowac odpowiednie kategorie treningowe. Zmieniajac intensywnosc proporcjonalnie zmienia sie obciazenie kategorii treningowych.

Proletariat

02.07.2006 07:28    #6264     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
jak to robimy.............. kupujemy dobrych piłkarzy, ustalamy skuteczne taktyki i polecenia indywidualne, rzuty rożne itd itp. aaaaaaa zapomniałbym jeszcze o dobrze dobranym treningu i trenerach. A jaką drużyną grasz MiShA??

mati_elop Partyzant

02.07.2006 05:43    #6265     Sufler - Porady do gry - Programy treningowe
ja porobile mtreningi na odpowiednią pozycję mam takie treningi :
1.napast/ofens - to dla napastników i ofensywanych pomocników (skrzydłowi i ten za napastnikami )

2.obrona - dla obroncow wiadomo strzały wysoko i obrona taktyka tez
3.defensywni pom-ten trening musi miec kazdy jezeli chce dbac jak nalezy o swego defensora,trzeba ustawic wysokie strzaly (kazdy def pom lubi czasami podlaczyc sie do akcji ofe) odbior pilki tez jest wazny bo musi przerywac akcje przeciwnikow sila tez na wysokim poziomie bo musi byc twardy jak skala
4.bramkarze tu wszystko sila taktyka strzaly panowanie nad pilka itp.
5.pomocnicy - tu troszeczke obrony i ataku strzaly (bo z dystansu to ich robota) noi techniki tez sie przyda

No to tyle !!
AVE WIGRY SUWALKI !!!!!!!!!!!

szypon Partyzant

02.07.2006 05:08    #6266     Sufler - Porady do gry - Programy treningowe
Jakie i ile ustaliliście programów treningowych???
Ja używam programu ogólnego i bramkarsiego. Warto jest ustalać inne programy?
Jaki ustalić program na braki kondycyjne (czy może lepiej wysłac zawodnika na urlop?)

PS. sorki za kolejny wątek, ale nie znalazlem nic podobnego w suflerze...

01.07.2006 11:49    #6267     Sufler - Porady do gry - Pytań kilka ...
1. Ja wybieram najczesciej opcje, zeby nie odpuszczali. Jak widac sa i inne strategie ;>
2. Wykorzystywanie sytuacji sam na sam, to po prostu wykanczanie akcji, czyli trening strzelecki.
3. Patrz trzy posty wyzej ;)

Dokładnie. Przydatna rozpiska z poradnika Marca Vaughana w tlumaczeniu Profesora:

Strength [Trening siłowy] - Natural Fitness [Naturalna sprawność], Stamina [Wytrzymałość], Strength [Siła], Work Rate [Pracowitość],
Aerobic [Trening zwinnościowy] - Acceleration [Przyspieszenie], Agility [Zwinność], Balance [Równowaga], Jumping [Skoczność], Pace [Szybkość], Reflexes [Refleks]
Goalkeeping [Trening bramkarski] - Aerial Ability [Gra w powietrzu], Handling [Chwytanie], Kicking [Wykopy], Throwing [Wyrzuty], One on Ones [Jeden na jednego]
Tactics [Trening taktyczny] - Anticipation [Przewidywanie], Decisions [Decyzje], Positioning [Ustawianie się], Movement [Ruch], Teamwork [Współpraca], Command of Area [Gra na przedpolu]
Ball Control [Trening techniczny] - Dribbling [Drybling], First Touch [Gra z pierwszej piłki], Technique [Technika], Flair [Błyskotliwość], Heading [Gra głową]
Defending [Trening defensywny] -Tackling [Odbiór piłki], Marking [Krycie], Concentration [Koncentracja]
Attacking [Trening ofensywny] - Passing [Podania], Vision [Przegląd sytuacji]
Shooting [Trening strzelecki] - Finishing [Wykańczanie akcji], Long Shots [Strzały z dystansu], Composure [Opanowanie]
Set Pieces [Trening stałych fragmentów gry]- Crossing [Dośrodkowania], Corners [Rzuty rożne], Free Kicks [Rzuty wolne], Penalties [Rzuty karne], Long Throws [Długie wyrzuty]

Klim Partyzant

01.07.2006 05:36    #6269     Sufler - Porady do gry - Pytań kilka ...
1.Rozmowa motywacyjna : porowadząc po pierwszej połowie np. 3:0 i będac zespołem zdecydowanie lepszym , chce aby moi zawodnicy "dobili" rywala powinien im powiedziec żeby : nie odpuszczali , pochwalic ich , czy morze powiedziec ze jestem podekscytowany ?
2. Trening napastnicy : która opcja treningu odpowiada za wykorzystywanie sytuacji sam na sam z bramkarzem ? panowanie nad piłka , atak , czy strzały ?
3. czy jesli stworze nowy program treningowy trenerzy zostana do niego przypiasani automatycznie ? czy musze sam przydzielić trenerów(jak?) do tego treningu ?

heniod Partyzant

30.06.2006 14:12    #6270     Sufler - Porady do gry - Przedsezonowe przygotowania
Od dawna pracuję nad jak najbardziej efektywnym treningeim przedsezonowym. O ile na potrzeby ligi polskiej takowy reżim wymyśliłem to na ligi gdzie gra się co trzy dni niestety jest on już nie zadowalający... Bo po miesiącu gry co trzy dni moi zawodnicy nie zawsze dochodzą do odpowiedniego poziomu kondycji przed meczem. ?I tu moje pytanie... W jaki sposób Wy przygotowujecie swoje zespoły do sezonu? Ile gracie sparów? Ile dni przed pierwszym meczem zmieniacie trening na standardowy? A może stosujecie jeszcze inne sposoby ?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution