Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

LEX Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
27.01.2009 01:32    #4021     Sufler - Porady do gry - Mało bramek, wielki problem!
Witam. Mam bardzo poważnym problem i liczę na waszą pomoc. Mianowicie... na Patchu 9.2.0 gram (a raczej grałem) sezon Manchesterem United. Jak zawsze na początku uporządkowałem wszystko (treningi, zadania skautów, itd.) Pierwszy mecz, słaby rywal, ustawiam taktykę, 5:0. Niby fajnie, ale w kolejnych meczach nie jest tak wesoło. Zarówno środkowi pomocnicy, jak i napastnicy otrzymują dużo słabsze oceny, niż reszta zawodników, a przede wszystkim pada bardzo mało bramek. Myślę sobie... napastnicy są w złych nastrojach, to pewnie przez to. Okazało się to nieprawdą... kolejne mecze, pasek posiadania piłki przez cały czas na czerwono, a po 90 minutach wynik 0:0. Co chwile zmieniam taktykę, rotuje składem i nic! W jednym meczu postawiłem Ronaldo, który był w formie na 'szpicy' to strzelił 2 bramki, ale chyba nie o to chodzi... Berbatov, Tevez, Rooney na półmetku rozgrywek mieli łączni niecałe 10 bramek... A łącznie miałem ich o połowę mniej od Arsenalu. Zaskakująca była również liczba straconych bramek, których na półmetku miałem podajże tylko 5. Taktykę ustalałem pod mecz. Wąskie boisko - gramy szeroko, dobry def.pomocnik rywali - gramy skrzydłami, pada deszcz - gramy bezpośrednimi podaniami. Generalnie próbowałem wszystkie, ale mój stopień frustracji doprowadził mnie do skorzystania z opcji 'zakończ grę'. Zamierzam zacząć od nowa. Proszę o pomoc i jakieś wskazówki. Z góry dziękuję.

sepmati Żołnierz frontu ideologicznego

26.01.2009 14:15    #4022     Sufler - Porady do gry - Raport scouta
Za to odpowiada rubryka wiadomości. Jeżeli klikniesz ją, to pokażą ci się tylko te raporty no ale też trochę innych rzeczy, ale pierdoły to są np. sprawozdanie z treningów. Po daniu raportów przez scoutów, których dostaniesz full możesz przecież kliknąć zaznacz wszystkie, oznacz jako przeczytane, a potem przeglądasz sobie wybrane proflie. Ale jeśli chodzi o to, żeby nie pokazywały się wiadomości, w których są te raporty z tego co wiem to się tego nie da

michaeel Przodownik pracy

24.01.2009 12:08    #4023     Sufler - Porady do gry - Problem z kartkami
Spróbuj ich ostro wymęczyć na treningu.

majorzabrze Partyzant

23.01.2009 17:47    #4024     Sufler - Porady do gry - Trening
mam młodych zawodników (17 lat) w treningu seniorów jak zrobić by trenowali w juniorach ?
jak chce dać im trening juniorski to jest niedostępny ?
a są w drużynie U-19

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

23.01.2009 14:57    #4025     Sufler - Porady do gry - Trening
Masz to grze napisane. ;) Jak w drużynie bierzesz TRENERZY to tam wybierasz co mają robić nie? I po prawej masz te gwiazdki. Obok również nazwy. To wystarczy że jak najedziesz tam na każdą nazwę to pojawia się okienko co dany trening poprawia

Goldberg1987 Partyzant

23.01.2009 14:51    #4026     Sufler - Porady do gry - Trening
[quote=Abdulinho17]Jaki trening trenuje szybkosc i przyspieszenie zawodnika ? [/quote]

Aerobik

Abdulinho17 Młody aktywista

23.01.2009 14:45    #4027     Sufler - Porady do gry - Trening
Jaki trening trenuje szybkosc i przyspieszenie zawodnika ?
Visca el Barça !

chmieluk Partyzant

21.01.2009 14:59    #4028     Sufler - Porady do gry - CA a atrybuty
[quote=lechpoz]Chmieluk patrząc na ostatniego screena z postu 121 odpowiedź brzmi: NIE. Te atrybuty w 9.0.2 są całkowicie niezależne od CA i PA, więc nawet nie będą się podnosić poprzez trening, ponieważ trening podnosi CA. Zauważ, że przy treningu ogólnym zależności są bardzo zbliżone jak w przypadku tworzenia nowej gry. Atrybuty A) bedą rosły najszybciej, B) wolniej, a C) nie urosną.
Jednak poprzez zmianę systemów treningowych można wpłynąć na te zależności w pewnym stopniu, jednak nawet najbardziej alternatywny trening nie ruszy atrybutów z grupy C. Jak dla mnie jest to bardzo logiczne, ponieważ atrybuty takie jak błyskotliwość, naturalna sprawność, agresja i determinacja są cechami wrodzonymi spójrz choćby w instrukcje - "błyskotliwość - wrodzona pomysłowość i spryt zawodnika"[/quote]
Dzięki daje to dużo do myślenia podczas przeszukiwania bazy i szukania np środkowego pomocnika.

lechpoz Partyzant

21.01.2009 14:47    #4029     Sufler - Porady do gry - CA a atrybuty
Chmieluk patrząc na ostatniego screena z postu 121 odpowiedź brzmi: NIE. Te atrybuty w 9.0.2 są całkowicie niezależne od CA i PA, więc nawet nie będą się podnosić poprzez trening, ponieważ trening podnosi CA. Zauważ, że przy treningu ogólnym zależności są bardzo zbliżone jak w przypadku tworzenia nowej gry. Atrybuty A) bedą rosły najszybciej, B) wolniej, a C) nie urosną.
Jednak poprzez zmianę systemów treningowych można wpłynąć na te zależności w pewnym stopniu, jednak nawet najbardziej alternatywny trening nie ruszy atrybutów z grupy C. Jak dla mnie jest to bardzo logiczne, ponieważ atrybuty takie jak błyskotliwość, naturalna sprawność, agresja i determinacja są cechami wrodzonymi spójrz choćby w instrukcje - "błyskotliwość - wrodzona pomysłowość i spryt zawodnika"

pitbull_5 Partyzant

20.01.2009 23:02    #4030     Sufler - Porady do gry - Atrybuty a FM Genie Scout 2009
>jaqb
Maksymalna wartość danego atrybutu nie jest z góry ustalona, wiem to z własnego doświadczenia, a wszystko zależy od treningu oczywiście, od tego czy i jak często zawodnik będzie grał i ostatni czynnik na który nie mamy wpływu czyli kontuzję.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution