[quote=Julius]Hmm, bycmoze moj trening juniorski to nie byl najlepszy pomysł

[/quote]
Nie mówię, że jest to zły pomysł, mówię tylko że ja go nie stosuję

Fakt, że bardzo rzadko trafiali mi się utalentowani wychowankowie oraz to, że perspektywiczni zawodnicy poniżej 18 roku życia nie mogą zmieniać klubu sprawiło, że nie miałem kogo trenować w juniorach dlatego nie przywiązuję do tego większej wagi. Trzeba pamiętać również o wakatach na trenerów juniorskich, a te bardzo często są ograniczone.
[quote=Julius]Rozumiem, ze ustawienia, ktore pokazałem na screenach są ok ? [/quote]
Nie wiem jaką grasz taktyką dlatego nie da się jednoznacznie ocenić czy trening jest odpowiedni. Jeśli grasz szeroko z naciskiem na szybkich i dobrych technicznie skrzydłowych, którzy mają tylko za zadanie dobiec jak najszybciej do linni i dośrodkować na wysokich napastników powinieneś zmniejszyć im obciążenie siłowe i rozdysponować w aerobik, SFG i panowanie nad piłką. Z kolei jeśli grasz wężej a boczni pomocnicy oprócz rajdów wzdłuż lini bocznej mają brać udział w rozgrywaniu akcji, a czasem sami mają posłać prostopadłą piłkę zmniejsz obciążenie fizyczne i połóż większy nacisk na trening ataku
Grając w Angli (najczęściej)co 3-4 dni nie dawaj zawodnikom wysokiego obciążenia w treningach bo będą się czołgać po boisku w 60 minucie

Juniorzy niezależnie od ligi muszą mieć obciążenie lekkie.
[quote=Julius](...) Zmarnował mi się natomiast talent Aarona Lenona... Grał zmiennika Bentleya, potem go wypożyczyłem do Aston Villi, ale atrybuy nie dosc, ze mu nie rosły to spadały, a zdaje sie ze to pilkarz, ktory sie rozwija raczej dobrze ? :>[/quote]
Tak jak wspominałem zawodnik do rozwoju potrzebuje regularnej gry. Jest to ściśle powiązane z ukrytym parametrem Jadeness, który zmienia się w zależności od ogrania. Przyjmuje wartości od -1000 do 1000, przy czym górna granica jest paktycznie nieosiągalna, max jaki widziałem w grywalnej lidze to koło 500.
Najnowsze posty