Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Szemek Ekspert

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
18.06.2009 19:48    #3801     Sufler - Porady do gry - Trenerzy?
To już się robi wqrwia**ce (po ch tutaj te siedmiometrowe posty i dziecinne kłótnie) zaśmiecacie Suflera i ktoś powinien ponieść konsekwencje. Bo szlag mnie trafia jak to widzę, zaraz przy każdym temacie będzie że Arek napisał to, a MM tamto i dołączy się dwóch lub trzech stronników i będą sekundować.

Co do trenerów, to wiadomo, że większe efekty będą jeżeli trenerzy będą mogli spędzać z konkretną grupą piłkarzy więcej czasu. Tak jak napisał Vision. Ja w miarę możliwości (jak pisał Głosik) staram się mieć trenera(-ów) pierwszej drużyny i juniorów, poza tym dwóch do siłowego. Oczywiście trenera bramkarzy i kilku ogólnych. No i każdemu przypisuje zakres obowiązków.

Co do postu poniżej to muszę dodać, że zatrudniam trenerów wg kombinacji determinacja>=11 plus mentalność >=11 plus poszukiwany atrybut, tzn ofensywa/defensywa/technika/taktyka itd >=15. Poza treningiem siłowym, tu zwracam uwagę tylko na kondycję. To jest takie moje "zboczenie", takich trenerów preferuję.
"To tylko Internet k*rwa."

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

18.06.2009 10:56    #3802     Sufler - Porady do gry - Trenerzy?
Oczywiście, atrybut pracy z juniorami jest kluczowym atrybutem i to nie podlega dyskusji.Nie zmienia faktu, że trener ogólny nie będzie pracował równie efektywnie co juniorski[no chyba, że różnica wspomnianej umiejętności jest o wiele(sądzę, że w okolicach 4-5 co w przypadku trenera jest kolosalną różnicą) większa]
PS: Samemu posługuję się w treningu kołczami ogólnymi, na luksus posiadania zarówno trenerów pierwszego składu jak i juniorów mogą pozwolic sobie jedynie bardzo mocne kluby o rozbudowanej bazie treningowej.

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

18.06.2009 00:37    #3803     Sufler - Porady do gry - Trenerzy?
niezupełnie mogę się zgodzic z postami powyżej, owszem ogromną zwłaszcza w słabszych klubach zaletą "ogólnego" jest to, że pracuje i z juniorami i z seniorami, ale zauważcie, że wówczas efekty treningu nie są tak wysokie! jeżeli trener zajmuje się jedynie juniorami znacznie szybciej skaczą im atrybuty, identycznie jest w przypadku starszych graczy będących pod okiem 'kołczów' pierwszego składu...

peterek Partyzant

17.06.2009 23:27    #3804     Sufler - Porady do gry - Trenerzy?
Chciałbym się dowiedzieć czy jest jakaś różnica jak np kontraktuje się trenerów tylko od juniorów i tylko od pierwszego składu a trenerów uniwersalnych(oprócz tego że trener juniorów trenuje juniorów itp)wpływa to jakoś na trening,jak wy kontraktujecie trenerów?

Szemek Ekspert

17.06.2009 21:40    #3805     Sufler - Porady do gry - Problem z napastnikami.
[quote=Kecaj1603]według mnie nie mają aż takich tragicznych statystyk (choć może strzelili 3 gole w jednym meczy ale nie wnikam). Może zawodnicy nie pasują do taktyki. Naucz ich mijać bramkarzy w sytuacjach sam na sam albo naucz ich lobować często daje to dobre efekty. Możesz też zwiększyć im trening strzału na intesywny. Domyślam sie że masz trenera strzalu z maskymalną ilością gwiazdek ale jeśli nie to zatrudnik właśni kogoś takiego[/quote]

Treningi strzału nie pomogą, przecież oni nie mają z czego strzelać jak napisał Patryk. Rzecz nie w ich umiejętnościach tylko poleceniach jakie dostali od trenera, TS ma stwarzać sytuacje kolegom z drużyny. Częstsze rajdy z piłką i bez, i dośrodkowania Sabiviciowi mogłyby pomóc, oczywiście musisz go ustawić ofensywniej, nie jako TS. Dwóch TS'ów w składzie nie ma sensu.

EDIT
[quote=-Patryk-]
Zgadza się, że Oni nie mają okazji, ale np. napastnik który gra obok nich (Balotelli, albo nawet jakis młodziak) te okazje ma i je wykorzystuje, więc myslę, że wina jednak bardziej leży po stronie tej dwójki co im się grać nie chce ;P[/quote]

zależy jakie polecenia dajesz Balotellemu czy tym młodziakom.

EDIT2 zwróć uwagę, że w reprezentacjach strzelają i asystują, może musisz podejrzeć jak tam są ustawieni, jak grają i z kim
"To tylko Internet k*rwa."

Kecaj1603 Młody aktywista

17.06.2009 21:27    #3806     Sufler - Porady do gry - Problem z napastnikami.
według mnie nie mają aż takich tragicznych statystyk (choć może strzelili 3 gole w jednym meczy ale nie wnikam). Może zawodnicy nie pasują do taktyki. Naucz ich mijać bramkarzy w sytuacjach sam na sam albo naucz ich lobować często daje to dobre efekty. Możesz też zwiększyć im trening strzału na intesywny. Domyślam sie że masz trenera strzalu z maskymalną ilością gwiazdek ale jeśli nie to zatrudnik właśni kogoś takiego

LV Partyzant

a u mnie Marquez chce odejść do Interu i jest zadowolony xDD (jest zdjęcie) :D
---
Możesz pokazać screen z treningiem dla niego? Mam super młodzika, techniczne i psychiczne zajedobre, ale fizyczne w okolicach 10 :/
http://img5.(...)dezg.png
---
O, tak patrzę u siebie i prawie wszyscy uśmiechnięci :P Jeden z nich:
http://img19(...)dala.png

O lol, zapuścił sobie włosy xDD
http://img36(...)dal2.png

i się obciął :P wszystko start xDD
http://img19(...)dal3.png

Abdulinho17 Młody aktywista

13.06.2009 11:11    #3808     Sufler - Porady do gry - Akademia Piłkarska
Otoz tak , gram Widzewem i niedlugo zacznie sie 2014rok . :) mam juz najlepsza baze treningowa oraz obiekty mlodziezowe, a czy mozliwe jest wybudowanie akademii ? bo wiem ze niektore kluby maja to przy starcie .
Visca el Barça !

szfedo Przodownik pracy

09.06.2009 15:48    #3809     Sufler - Porady do gry - Zła atmosfera w zespole
[quote=hidalgo4]w FM osobiscie dla mnie widze wystepujce zmeczenie zawodnika, jest kilka typow zawodnikow: grajacy dobrze jak graja, grajacy genialnie ale krotko, i grajacy przecietnie niezalzenie... nie ma nic wspolnego z niczym tak jest.... wczesniej myslalem ze to zalezy od PA, CA od sympatii treningu... nie zalezy niestety. Mam Bojana i gracz jak w tej sesji falowo gra potrawi strzelac po 2-3 bramy co mecz przez 7-10, a poznej nic. mam tez Saiveta i gra rowno nie strzela co mecz ale asystuje ale rowniotko... no i AGuero - GENIUSZ TEJ gry, jak do tej pory to moj naj z naj..

podobnie pomoc Arfa falowo, a mam ruska i ciganie jak burza zawsze a ARFA przy swych stat powinien wymiatac...

wiec wazne jest aby utzrymac swiezosc w klubie, przed waznymi meczami daj odpaczac najlepszym 1-2 dni bez treningu... badz jak masz slabsze druzyny puszczaj slabych tych dawaj w kocowkach... u mnie dziala[/quote]

No rotacja to podstawa. Tylko czy zmęczenie wpływa aż tak na atmosferę w zespole?
A co do tych typów zawodników to się nie zgadzam. Keirrison, ładował bramę za bramą, aż nie zerwał se więzadeł i rok przerwy po powrocie niestety to już nie to samo i często łapie noty 5.9, Milevskiy to maszyna do ładowania bram. Co mecz prawie. Welliton jak ma formę to umie poaststować postrzelać. Więc to różnie. Jak trafisz na formę kolesia to nie można go zatrzymać. Tak jak np grałem w PUEFA z Atl. Madryt. Na Vicente Calderon dostałem 3:2 z czym 2 bramy Aguero i 1 Forlan, u siebie natomiast zmiażdzyłem 4:0 Aguero i Forlan nota odpowiednio 5.9 i 6.3. Czyli nie trafili na formę która chyba jest wydawana losowo.

hidalgo4 Młody aktywista

09.06.2009 14:41    #3810     Sufler - Porady do gry - Zła atmosfera w zespole
w FM osobiscie dla mnie widze wystepujce zmeczenie zawodnika, jest kilka typow zawodnikow: grajacy dobrze jak graja, grajacy genialnie ale krotko, i grajacy przecietnie niezalzenie... nie ma nic wspolnego z niczym tak jest.... wczesniej myslalem ze to zalezy od PA, CA od sympatii treningu... nie zalezy niestety. Mam Bojana i gracz jak w tej sesji falowo gra potrawi strzelac po 2-3 bramy co mecz przez 7-10, a poznej nic. mam tez Saiveta i gra rowno nie strzela co mecz ale asystuje ale rowniotko... no i AGuero - GENIUSZ TEJ gry, jak do tej pory to moj naj z naj..

podobnie pomoc Arfa falowo, a mam ruska i ciganie jak burza zawsze a ARFA przy swych stat powinien wymiatac...

wiec wazne jest aby utzrymac swiezosc w klubie, przed waznymi meczami daj odpaczac najlepszym 1-2 dni bez treningu... badz jak masz slabsze druzyny puszczaj slabych tych dawaj w kocowkach... u mnie dziala

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution