Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Mlody_Trener Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Nawet jeżeli nie ma ulubionych zagrań to jak najbardziej powinieneś przy swoich "perełkach" tak zrobić. Mentorzy nie tylko uczą ich nowych zagrań, ale przyspieszają ( może nie znacznie, ale przyspieszają ) wzrost atrybutów. Musisz zwrócić uwagę też na styl obu zawodników, ponieważ powinien być on dość podobny. Starszy zawodnik doda młodszemu trochę doświadczenia, w skutek czego młodszemu zawodnikowi szybciej będą wzrastały atrybuty psychiczne. Dodać do tego można, że jeżeli praca pomiędzy zawodnikami się uda mogą się stać ulubieńcami. Wtedy będą ciężej ze sobą pracowali i będą woleli ze sobą pracować tak na treningu jak i na boisku w oficjalnych meczach. Jeżeli chodzi o szybkość wzrotsu atrybutów to głównie szybciej przy takim samy treningu będą wzrastać atrybuty psychiczne. Koncentracja, opanowanie, determinacja itp. Zawodnik może także częściowo przejąć charakter po swoim mentorze. Nieustępliwy, profesjonalista itp. Tak więc zalecam tobie, by robić takie "pary". Tylko musisz ich bardzo starannie dobrać, bo jeżeli źle ich dobierzesz to mogą przez rok-pół roku pracy nic nie zyskać, a to w wieku 16-21 jest naprawdę znaczącym okresem. Przy dobieraniu patrz na te czynniki ( powinny być podobne ):
- Charakter
- Styl grania
- Ulubione zagrania ( jeżeli jakieś ma )
- Pozycje ( najlepiej, żeby były to dokładnie takie same pozycje )

To chyba tyle. Nic więcej chyba już nie można dodać. Mam nadzieję, że trochę wytłumaczyłem tobie to "coś" :)

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
Mam pytanie odnośnie "skutków interakcji z własnym piłkarzem".

Już tłumaczę o co mi chodzi po czym zadam pytanie.
W FM 08 i 09 zdarzało mi się namawiać juniorów z mojej drużyny U-18 by uczyli się od zawodników z pierwszego składu. Efekty zwykle były takie że po iluś-tam tygodniach/miesiącach taki junior "zakańczał" naukę u doświadczonego kolegi i miał wtedy (ten junior) w swoim repertuarze zagrań TE których nauczył się od starszego kolegi (wiadomo, czasem zawodnicy uczyli się tylko jednego zagrania lub niczego nie nauczyli albo popadali w konflikt z mentorem ale ta kwestia jest tu nieważna)

Chodzi mi o sytuację w której to sugeruję któremuś z moich utalentowanych juniorów (nazwijmy go: gracz X) by uczył się od doświadczonego i czołowego zawodnika pierwszej drużyny (tego nazwijmy: gracz Y).
Tylko ze ten doświadczony gracz (Y) nie posiada wcale "ulubionych zagrań" i tu nasuwa się moje pytanie:

CZY jest sens by zlecać juniorowi (X) naukę u takiego gracza (Y) skoro ten nie nauczy go żadnych zagrań (bo sam takowych nie posiada)

Chodzi mi tu nie tylko o te zagranie ale i o kwestię CZY taki junior (X) a dokładniej jego statystyki będą się szybciej rozwijały pod okiem gracza (Y) ??

Precyzując, zadam pytanie inaczej: Jeśli gracz (Y) nie potrafi nauczyć gracza (X) jakichś zagrań to CZY może on być mu pomocny w czymś innym?? dajmy na to że ten doświadczony gracz (Y) ma dośrodkowania na poziomie 20 to czy temu juniorowi (X) który uczyłby się u gracza (Y) szybciej urośnie umiejętność dośrodkowań?

CZY ktoś się temu przyjrzał i odkrył jakąś zależność?

Chodzi mi tu też o to czy jak każdemu graczowi (adekwatnie do jego pozycji na boisku) przydzielę jakiś trening (np TUG'a) to czy juniorzy szybciej się rozwiną pod okiem mentorów czy to nie ma znaczenia i wielkiego wpływu i z mentorem czy bez będą doskonalić swe umiejętności w takim samym tempie?

PS.1. Wiem, że mogę graczowi (Y) zasugerować by sam na treningach nauczył się jakiegoś zagrania ale chodzi mi o sytuację w której taki gracz zagrania nie ma.

PS.2 Proszę o rzeczowe i wnoszące coś mądrego do dyskusji odpowiedzi (najlepiej osób które zagłębiały się kiedyś w tą kwestię) i proszę nie udzielać odpowiedzi w stylu "chyba" lub "może" itp bo takie odpowiedzi nic nie wnoszą do rozmowy i nie rozwiążą problemu.

PS.3 Osobiście uważam że pytanie porusza dość interesującą kwestię i mam nadzieję że nie zdarzy się sytuacja w której ktoś z gabinetu zamknie temat ZANIM co najmniej kilku użytkowników udzieli wyczerpującej odpowiedzi :P

PS.4 Do gabinetu: Jeśli niewłaściwie sformułowałem tytuł tematu proszę go poprawić na właściwy i wyczerpujący znamiona poruszonej kwestii :)

FPerez Partyzant

03.08.2009 21:50    #3733     Sufler - Porady do gry - problem obrońców
Mając taką kase nie powinieneś mieć najmniejszych problemów ze zrobieniem dobrej obrony. Starszym piłkarzom zrób indywidualny trening (lżejszy) to atrybuty nie będą tak leciały w dół. W oknie transferowym proponuję kupić piłkarzy w wieku 24 lata, nie ma się co starać bo 34 latek nie będzie grał lepiej od dobrego 24 latka,a i atrybuty mu już nie urosną. Puki co jak masz tych 34 latków to dotrwaj do końca sezonu cofając linię obrony, żeby luka między obroną, a bramkarzem nie była zbyt duża.

FPerez Partyzant

03.08.2009 21:37    #3734     Sufler - Porady do gry - Problem Taktyczny
Słabe wyniki mogą być spowodowane słaba formą piłkarzy lub poprostu rywale "rozgryźli" twoją taktykę. Proponuję zakupić kilku piłkarzy w czasie okna transferowego, przecież właśnie po to ono jest. Może poprostu twoi piłkarze uważają że są niezastąpieni i stąd słabe wyniki. Zmień może trening i "zmodyfikuj" taktykę.

FPerez Partyzant

03.08.2009 21:25    #3735     Sufler - Porady do gry - Najlepszy trening
Dokładnie, nie sądzę żeby na łatce 9.2.0 były błędy w stylu "nie rosnące atrybuty". Może po prostu twoi zawodnicy są starsi i atrybuty nie rosną tak szybko jak u młodych lub też wogóle im nie rosną. Najlepiej jakbyś zatrudnił trenerów z 5-6*, albo poprostu musisz sam dostosować trening pod własnych piłkarzy. Nie każdy trening jest dobry do każdej drużyny.

biniu5152 Partyzant

03.08.2009 18:47    #3736     Sufler - Porady do gry - Brak zaangażowania na treningu
Mam pytanie czy można jakoś wpłynąć na piłkarza by bardziej przykładał się do treningu bo mój piłkarz trzeci miesiąc z rzędu w raporcie asystent dotyczącym treningu ma brak zaangażowania...

Jadranko Ekspert

03.08.2009 12:38    #3737     Sufler - Porady do gry - Najlepszy trening
Może spróbuj zatrudnić lepszych trenerów.

http://rapid(...)tsh.html

Spróbuj tego treningu.

http://rapid(...)zip.html

Tu masz kilka treningów. Powinno tu być coś dla twojego zespołu.

Daniel_on Partyzant

Ale często w zakładce trenerzy pojawiają się fizjoterapeuci ;] którym można nadać trening siłowy
tylko nie wiem jak to zmienić i od czego to jest zależne

macias173 Młody aktywista

01.08.2009 21:26    #3739     Sufler - Porady do gry - Najlepszy trening
A może zobacz, czy aby zawodnikom ten trening pasuje, znaczy indywidualnie. Czy obciążenia pasują. ^^
How to Save a Life?

Grzechoo Hajer Przodowy

01.08.2009 14:24    #3740     Sufler - Porady do gry - Trening w FM'ie

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution