Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
30.08.2009 15:27    #3711     Sufler - Porady do gry - atmosfera
Możliwe też że stosujesz zbyt dużą rotację w składzie i w niemalże każdym meczu grają inni zawodnicy. Postaraj się by we większości meczy grał jakiś "trzon" zawodników (oczywiście jeśli będą w formie i będą mieli odpowiednią kondycję). Poszukaj 2-3 najlepszych piłkarzy i gdy będą oni w co najmniej optymalnej formie to wystawiaj ich w każdym meczu. Jeśli po kilku meczach będą zmęczeni to stosuj następującą metodę: jeśli zakończysz mecz i do następnego meczu będzie np 5 dni to wtedy tym zmęczonym graczom wyznacz urlop od treningów na 3 dni. Wrócą świeżsi i gdy inni piłkarze będą widzieć że gdy jest się w formie to na nich stawiasz to nie będą mieli zastrzeżeń co do "harmonii w klubie" powinno to też mieć swoje odzwierciedlenie w wynikach twojego zespołu bo gdy zaczniesz wygrywać to zawodnikom podniesie się morale. Jeśli jednak prowadzisz jakiś słaby klub i masz problemy z wygrywaniem w lidze i morele drużyny leci na łeb na szyje to jeśli między jednym meczem ligowym a drugim będziesz miał dłuższą przerwę (np 7 dni lub więcej) to wyznacz 2-3 mecze towarzyskie z twoją drużyną U-18 i jeśli je wygrasz to morale drużyny się podniesie. (w grze dla piłkarzy nie ma znaczenia czy wygrasz mecz towarzyski z Barceloną czy swoją drużyną juniorów. I po jednym i drugim zwycięstwie twoi gracze będą zadowoleni-nawet jeśli niektórzy z nich nawet w nim nie wystąpią)

szfedo Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
30.08.2009 14:38    #3712     Sufler - Porady do gry - Trening pozycji
To jest tylko gra i nie wymagaj od FMa tak jak to jest na rilu. Trening nie ma nic wspólnego ze zgraniem. Im więcej meczy i im dłużej ze sobą są w drużynie nasze gwiazdki tym lepsze porozumienie. A trening służy tylko do poprawiania formy i podwyższania atrybutów.

patryk11 Przodownik pracy

30.08.2009 13:06    #3713     Sufler - Porady do gry - Trening pozycji
Mieli na pewno słabe zgranie. Musisz zmienić trening i ustawić mniej treningów, tzn. nie dzielić na prawych obrońców, lewych obrońców itd, tylko na obrońców pomocników itd...

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

30.08.2009 13:04    #3714     Sufler - Porady do gry - Trening pozycji
To nie tak że zawodnicy nie trenują razem bo są w innych przydziałach.
Pomyśl w ten sposób że po prostu jedni trenują więcej tego inny tego itd.
Przykładowo wszyscy idą potrenować aerobik i siłę ale jedni trenują więcej a inni mniej. Zawodnicy zbierają się przeważnie całą drużyną ale trenują z różną intensywnością, napastnicy np. podczas treningu strzałów oddają ich 25 a obrońcy tylko 10, by poćwiczyć za chwilę w większym stopniu defensywę, przykładowo. itd.itp. Oczywiście czasem dzieląc się na poszczególne grupki by doszlifować ważniejsze dla danych zawodników elementy gry.
To że zawodnicy są przydzieleni do innych reżimów z inną intensywnością to nie znaczy że nie trenują razem, z całą drużyną.
W ten sposób można to rozkminić.;)
Pozdrowionka.

krolik12345 Partyzant

30.08.2009 12:35    #3715     Sufler - Porady do gry - Trening pozycji
taktyke mam ustawioną tak jak w treningu ogólnym, na kazdej pozycji

krolik12345 Partyzant

30.08.2009 12:24    #3716     Sufler - Porady do gry - Trening pozycji
Mam ustawiony trening dla każdej pozycji. Czy wpływa on negatywnie na zgranie zespołu? W końcu każdy zawodnik nie trenuje z całym zespołem tylko z zawonikami z tej samej pozycji. Dobrze mówię? Nie pytałbym, ale gdy na początku sezonu ustawiłem taki trening, piłkarze w trakcie meczu słabo się rozumieli, tymczasem gdy dałem wszytskim pod jeden reżim, nagle zaczęli grac dobrze i nie tracili głupio piłki

Mlody_Trener Żołnierz frontu ideologicznego

28.08.2009 21:48    #3717     Sufler - Porady do gry - Załamanie formy drużyny...
Zapewne jest to bardziej twój błąd niż graczy ( gry ). Zamiast w przerwie międzysezonowej poprawiać błędy, to po prostu spocząłeś na laurach i myślałeś, że zawsze twoi zawodnicy będą tak dobrze grać. Być może źle dobrane sparingi oraz trening ( w przerwie powinni mieć mocniejszy trening siłowy ). Źle ich motywowałeś ( zapewne ciągle mówiłeś to samo ) i sie odbiło na tobie :)

SlimShady7 Młody aktywista

21.08.2009 09:52    #3718     Sufler - Porady do gry - Trening juniorów
[quote3=lajner][quote2=SlimShady7]
[quote=lajner]tu masz atrybuty trenerow potrzebne do 7-mio gwiazdkowego treningu
http://www.footb(...)rements/[/quote]

Ja mam pytanko mógłby ktoś wytłumaczyć tak na chłopski rozum jak się rozeznać w tej rozpisce ??? Jest bardzo skomplikowana i różni się bardzo od tego co jest napisane w książeczce dołączonej do gry. Proszę o pomoc bo na dobrych treningach bardzo mi zależy ;)[/quote2]

Np zeby trener bramkarzy mial 7-em gwiazdek to musi miec:
-atrybut treningu bramkarskiego na poziomie 20 a do tego suma atrybutow determinacji, dyscypliny i motywacji musi wyniesc przynajmniej 50 /maksymalna wartosc to 60...bo 20 plus 20 plus 20=60/
LUB
-w przypadku gdy atrybut treningu bramkarskiego wynosi 19 to wtedy zeby trener dalej mial 7-em gwiazdek suma determinacji, dyscypliny i motywacji musi wyniesc przynajmniej 52
ITD JAK MASZ W LINKU[/quote3]

Dzięki za wyjaśnienie ;) Teraz kumam o co chodzi... Zabieram się za poszukiwanie trenerów :P
Forza Grande Milan !!!

LajnerBB Żołnierz frontu ideologicznego

20.08.2009 17:06    #3719     Sufler - Porady do gry - Trening juniorów
[quote2=SlimShady7]
[quote=lajner]tu masz atrybuty trenerow potrzebne do 7-mio gwiazdkowego treningu
http://www.footb(...)rements/[/quote]

Ja mam pytanko mógłby ktoś wytłumaczyć tak na chłopski rozum jak się rozeznać w tej rozpisce ??? Jest bardzo skomplikowana i różni się bardzo od tego co jest napisane w książeczce dołączonej do gry. Proszę o pomoc bo na dobrych treningach bardzo mi zależy ;)[/quote2]

Np zeby trener bramkarzy mial 7-em gwiazdek to musi miec:
-atrybut treningu bramkarskiego na poziomie 20 a do tego suma atrybutow determinacji, dyscypliny i motywacji musi wyniesc przynajmniej 50 /maksymalna wartosc to 60...bo 20 plus 20 plus 20=60/
LUB
-w przypadku gdy atrybut treningu bramkarskiego wynosi 19 to wtedy zeby trener dalej mial 7-em gwiazdek suma determinacji, dyscypliny i motywacji musi wyniesc przynajmniej 52
ITD JAK MASZ W LINKU

Spinx Młody aktywista

20.08.2009 16:31    #3720     Sufler - Porady do gry - Kryzys formy
I dodam jeszcze, że jak grałeś długo jedną taktyką.. to ciężko będzie się przerzucić na inną.. Zwykle zajmuje to parę meczów.. i najlepiej to zrobić w sparingach;) Życzę powodzenia:D

I radzę pamiętaj o indywidualnych poleceniach dla graczy... Popatrz jakich masz... i co potrafią:) i pod nich ustal taktykę:) (to naprawdę nic trudnego:P) No i kluczem do sukcesu jest trening;] i trenerzy:D

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution