Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

hidalgo4 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
wiecie czytam to wszystko i wcale tak nie jest do konca prosto z tym wszystkim CA PA, bo mam w FM 2010 15 latka ktory ma obecnie takie staty ze szok obronca boczny a to co najwaznijesze dla niego po conajmniej 15, spr go w edytorze i ma PA -9 wiec teoretycznie max 180, co nie zmienia faktu ze gdyby nie jego wytrzymalosc to by gral u mnie co mecz... wiec nie da sie okreslic od razu czy nie bedzie talentu z kogos kto ma PA max, bo moze i ma ale trening gra wszystko ma wplyw. pamietam z fm2009 mialem kilka talentow po ok 170 pare i mimo ze wszyscy przechodzili jeden trenig ci sami trenerzy to jedynie garstkja byla naprawde do uzycia.

jak okreslic tak jak zawsze scout potencialu 20 plus praca z mlodzierza jak najwiecej masz potencial, umijetnosci i zarzadzanie masz umijetnoscvi, albo na latwizne Geniue scout chyba najbardziej kompletny - i zawsze mozna dac nieco bardziej rygorystyczne wskazniki.

co do barcy - Muniesa -9, Bojan 170, dos santos -8, i jeszcze kilku ale slabe staty wiec nie warto ich trzymac. na te chwile polecam kupowac gourcuff troche drogii ale masakra, talenty argentyna rosja brazylia, scout w 3 dni cos znajdzie, kupujesz jak najwiecej wrecz hurtowo i zawsze z 10 2 bedzie geniuszy, niezaleznie od PA

patryk11 Przodownik pracy

A zaznaczyłeś, że o FM 09. Jak na razie PA i CA nie sprawdzisz, bo nie ma jeszcze scoutów do FM 10. Musisz mieć na pewno dobry trening. Zobacz, co o nim sądzi scout (jeżeli jest dobry w swoim fachu*) i coś Ci to na pewno powie.

*scout oczywiście

patryk11 Przodownik pracy

Możesz też ściągnąć trening jakiś dobry dla juniorów. Na przykład TUGa, albo Holy Trening dla juniorów.

przemkoo Ekspert

Grupa: Ekspert
Nie liczy się tylko PA. Jasne że jest ważne, ale również jest ważne CA. Jeśli zawodnika ma 190 PA i 30 CA to nie będzie wielkim piłkarzem. Musisz stworzyć też dobre treningi żeby twoi młodzi piłkarze mogli się szybciej rozwijać.

Rafix9c Partyzant

31.10.2009 13:20    #3675     Sufler - Porady do gry - Trening FM 2010
Mam Pytanie czy jak sezon się zacznie zmniejszyć natężenie treningowe ??

fryz Partyzant

Hej,

Jako, że jak wszyscy zacząłem się już ekscytować nową odsłoną FMa to mam dwa pytania: wie może ktoś na co wpływ mają dwie nowe opcje taktyczne, tj. "Gra szeroko" oraz "Szukanie gry"?

I jeszcze jedno: który system gwiazdek z treningu obowiązuje? Ten, który się pojawił razem z trzecim patchem do FM09 czy wcześniejszy?

Dzięki

qstosh Przodownik pracy

24.10.2009 13:42    #3677     Sufler - Porady do gry - man utd fm 10
Spokojnie możesz grać Manchesterem United. Polecam.
Mimo iż Manchester jest bodajże najbardziej zadłużonym klubem na świecie (obecnie to podobno około 897 milionów funtów) to generuje on pokaźne zyski.
* Umowy ze sponsorami są wysokie.
* Klub posiada jedną z największych reputacji na świecie i zdecydowana większość czołowych drużyn świata zgodzi się grać z Manchesterem mecze towarzyskie (na stadionie Old Trafford oczywiście) np. w sezonie letniej przerwy w rozgrywkach ligowych. Jeśli dodasz do tego pojemny stadion (76 212) który często "pęka w szwach" (więc wpływy z biletów też są pokaźne) to możesz z tego wyciągać niezłe sumki.
* Wiadomo że długów Manchesteru w kilka lat nie spłacisz ale weź pod uwagę fakt, że tak wielkiemu zespołowi jest łatwiej spłacać długi niż ligowym przeciętniakom (patrz wpływy z wygrania ligi mistrzów-które to trofeum jest jak najbardziej w zasięgu Manchesteru United).
* Wpływy z transmisji telewizyjnych też są znaczne.
* Dodatkowo sterując taką drużyną jak Manchester United łatwiej nabywać młodych i utalentowanych piłkarzy których możesz wykreować na gwiazdy (bardzo profesjonalne szkółki młodzieżowe i rozbudowane obiekty treningowe oraz cały sztab specjalistów-trenerów juniorów) wypromować (np regularnie wystawiać w pucharach krajowych) a gdy ich wypromujesz (i ich wartość znacznie wzrośnie) to sprzedać ich z kilkunasto (czasami kilkudziesięcio) krotnym zyskiem.
* Kolejną metodą na wzbogacenie klubowej kasy jest wypożyczanie do innych klubów twoich wartościowych graczy (którzy akurat nie pasują do twojej myśli taktycznej) na zasadzie że wypożyczasz ich innej drużynie za określoną kwotę a także zlecasz by owa drużyna sama płaciła (w całości lub części) wynagrodzenie twojemu zawodnikowi którego im wypożyczasz. i tym oto sposobem, nie dość że zarobisz na wypożyczeniu zawodnika to jeszcze zostaniesz zwolniony (w całości lub części) z opłat na jego wynagrodzenie.
* Następną metodą na zaoszczędzenie pieniędzy w Manchesterze United (którą ja odkryłem bo wielokrotnie nią grałem) jest zmniejszenie wydatków płacowych.
Można to już zrobić na początki rozgrywki. Nie jest to może jakieś spektakularne obniżenie płac ale zawsze to coś. Mianowicie na początku rozgrywki zaproponuj twoim najstarszym graczom (Scholes, Giggs etc.) nowe kontrakty.
O dziwo oni mając jeszcze np.2 letnie kontrakty godzą się na kontrakty 3letnie zawierające obniżone wynagrodzenie. Można to tłumaczyć miłością do klubu :)
* Dodatkowo (ale to już twój wybór) możesz spróbować sprzedać kilku najdroższych a zarazem najlepiej zarabiających piłkarzy w klubie. Nie dość że znacznie zasili to twoją kasę klubową to jeszcze znacząco zmniejszy wydatki na pensję. [Możesz zaryzykować i np. sprzedać Berbatowa a w ataku wystawiać Rooneya i Owena a na ich zmienników wystawiać młodych (i perspektywicznych) Welbecka i Machedę.] Tylko że musisz brać pod uwagę że radykalne wysprzedanie się i jednoczesny brak odpowiednich wzmocnień może skutkować "zaniżeniem lotów" na krajowym podwórku (liga, puchary krajowe) lub też na arenie międzynarodowej (liga mistrzów).
Jeszcze jedno. Otóż jak już wspominałem wyżej wygrywając ligę mistrzów możesz liczyć na znaczny zastrzyk gotówki jednakże w FM2010 DEMO nie masz szans wygrać ligi mistrzów ponieważ w demie można grać jedynie pół roku.
Reasumując. Proponuję ci grę Manchesterem United te pół roku w demie i wtedy przekonasz się, że MOŻNA (powoli bo powoli ale jednak) spłacić długu czerwonych diabłów :)

hQ Partyzant

20.10.2009 18:08    #3678     Sufler - Porady do gry - Coraz gorsze wyniki, jaki powód?
Moje przygotowywanie się do sezonu wygląda trochę inaczej niż Twoje. Mianowicie urządzam dwa Tournee. Na pierwsze jadę/lecę do kraju aby zagrać z nieco silniejszymi zespołami (np. liga brazylijska, liga argentyńska), gdzie mecze(4) odbywają się co 2 dni. Celem pierwszego Tournee jest przygotowanie kondycyjne, zgranie oraz kazanie zespołowi włożenie większego wysiłku w mecz. Potem tygodniowy odpoczynek i drugie Tournee tym razem przeciwnicy nieco słabsi (np. liga polska, boliwijska, jakaś arabska). Również 4 mecze co dwa dni. Celem tego Tournee jest poprawienie samopoczucia zespołu poprzez wygrywanie większą ilością bramek.

Moim zdaniem patrząc na sparingpartnerów, zagrałeś tyle sparingów z tak ciężkimi zespołami jak choćby Chelsea, że najwyraźniej zawodnicy są zmęczeni już samym przygotowaniem. Zmniejsz obciążenie treningów, przez jakiś czas chwal zespół za każdą zdobycz punktową i cierpliwie czekaj, a wyniki same powinny przyjść.
Polska Gola

M3_PL Partyzant

20.10.2009 17:53    #3679     Sufler - Porady do gry - Coraz gorsze wyniki, jaki powód?
Albo za często sparingi miałęs albo za duze obciażenie, może dlatego...
Jak zmiejszysz im intensywnosc treningów może pomóc ( ale nie musi)
albo stosuj rotacje ... Mi to pomaga . sparingo co 5 dni wystarczy , chyba raczej chodzi oo to że okres przygotowawczy za mocny dałes.. POZDRAWIAM M3_PL

qstosh Przodownik pracy

20.10.2009 08:27    #3680     Sufler - Porady do gry - CM10.
[quote=Margo]qstosh jak ja Ci zazdroszczę tej cierpliwości i spokoju :)[/quote]
Pewnie dlatego jestem obecnie ostoją cierpliwości ponieważ swoją agresję i negatywne emocje wyładowuję na worku treningowym lub na sparing-partnerach na treningu Muay thai.
Poza tym PO TO jest sufler by pomagać, gdy ktoś ma problem bo spławić kogoś proponując "poszukanie samemu w google" to każdy potrafi nawet pierwsza lepsza płytka persona o znacznyn deficycie intelektu.

[quote=Gracz]...wyzej wkleilem link nie moge tez tych treningow wkleic,po w Moich Dokumentach niemam nic prawie folderow w CM[/quote]
Jeśli w katalogu:
Moje dokumentyEidiosChampionship Manager 2010..
nie masz katalogu 'Tactics' to zobacz czy posiadasz takowy w folderze w którym zainstalowałeś grę (w nim powinien być katalog DATA i w nim domyślne taktyki z CM'a)
Możesz też stwożyć SAMEMU folder o dowolnej nazwie np: "taktyki z neta" i tam wrzućić te które w internecie znajdziesz a potem w grze w zakładce [taktyka] klikasz na zakładkę [plik] i "ręcznie" odnajdujesz ten plik z taktyką, zaznaczasz go i wczytujesz.

To samo tyczy się treningów czyli tzw "schedule".
Domyślnie katalog na treningi powinien znajdować się w:
Moje dokumentyEidosChampionship Manager 2010Training Schedule
Jeśli masz tam taki katalog-wrzuć tam te treningi z linku który podałeś w poście nr.10
Natomiast jeśli NIE MASZ tam takiego folderu to podobnie jak wyjaśniałem przy taktykach-> tworzysz samemu folder np: "treningi z neta" i tam to wrzucasz.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution