Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

K0ras Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
08.04.2010 22:13    #3421     Sufler - Porady do gry - Rozwój zawodnika
CA moze byc CA, PA moze byc PA a zawodnik swoje. Sa gracze którzy po prostu sie juz nie rozwijają pomimo jeszcze mlodego wieku, przybywa im po 1 na rok w mentalnych i tyle. Tak ich stworzyli twórcy, bo i takie sa przeczucia do Ben Arfy wielu trenerow, ze on juz raczej na takim poziomie zostanie. A nie jest przeciez sredni a dobry.

I w FM'ie (i to od edycji 08...) na tym poziomie pozostaje, a przeciez slabo nie gra. Nigdy u nikogo nie widziałem by jakoś zabójczo się rozwinął.

Glowna role w rozwoju graja:

*Regularne mecze w 1 składzie. Nie musza byc od poczatku ale zeby tak polowe~ rozgrywał.
*Baza treningowa.
*Trenerzy
*Potem w malym stopniu rezim treningowy, byle byl mocny.
*Reszta pierdół, jak jezyk, samopoczucie itp...

Mirkowski Partyzant

08.04.2010 20:59    #3422     Sufler - Porady do gry - Rozwój zawodnika
a moze nie przydzieliles go do odpowiedniego remizu treningowe?
ja np. gralem Newcastle United i nie sprawdzalem na genie moich zawodnikow ale Nile Ranger grajac ciagle w ataku (jeszcze bedac w Championship) swietnie mi sie rozwinal i gdy awansowalem do Premiership to niestety ale wiecej lawke grzal, pozniej wypozyczylem go a w 3 sezonie gral prawie jak marzenie :)

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

08.04.2010 18:59    #3423     Sufler - Porady do gry - Rozwój zawodnika
Dokładnie. Poza tym, zawodnik rzadko kiedy osiągnie PA, które wskaże ten cały Genie.
Zresztą, czy statystyki grają?
Jakie czynniki? Na pewno musi grać, może jakiś mentor - nie wiem kim tam grasz - jeżeli dalej Spurs to będzie trudno i takiego. Do tego odpowiedni trening, i pamiętaj - dawaj zawodnikowi pełen sezon - licząc od lipca - na aklimatyzację. W przeciwnym razie nie zna on języka, nie jest przystosowany do stylu gry i gra słabo, więc i z rozwojem jest mozolnie.
Pamiętaj też o tym, że Hatem został ostro zepsuty względem poprzednich wersji FM-a.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

macias173 Młody aktywista

08.04.2010 18:56    #3424     Sufler - Porady do gry - Rozwój zawodnika
Zapewne od tego, czy zaaklimatyzował się w nowym otoczeniu. Od gry w meczach, od trenerów, treningu i samopoczucia. Dużą rolę odgrywa też pracowitość i ambicja. Chociaż najważniejsze jest żeby grał. ;]
How to Save a Life?

SlimShady7 Młody aktywista

08.04.2010 18:55    #3425     Sufler - Porady do gry - Rozwój zawodnika
Jeśli już wspomagasz się genie scoutem to tempo rozwoju zawodnika wyrażane jest w gwiazdkach w zakładce Ability. Patrz na Progress Rate... Przeprowadzałem kiedyś eksperyment i wyszukałem Scoutem zawodnika CA 60, PA 199, progress rate - pół gwiazdki. Okazało się że zawodnik przez 3 lata treningów wogóle się nie rozwinął pomimo wysokiego PA. Zwróć uwagę na PR i liczbę gwiazdek, może w tym tkwi problem ;)
Forza Grande Milan !!!

jimiH1967 Młody aktywista

08.04.2010 18:45    #3426     Sufler - Porady do gry - Rozwój zawodnika
Kupiłem Hatema Ben Arfę, sprawdzałem w Geni Scoucie ma on CA- 150 i PA-185, do tego ambicje 17. Myślałem, że będzie się ładne rozwijał... Tymczasem kupiłem go w styczniu, a teraz mam listopad i jemu praktycznie nic nie wzrosło, tylko szybkość i znaczenie o 1. Trening mam własny, ale jes tdobry, bo reszta zawodników rozwija się dobrze, trenerów też mam świetnych.
I tu moje pytanie. Od czego jeszcze oprócz wyżej wymienionych czynników zależy rozwój zawodnika?

gigabyte1 Partyzant

Witam w ten deszczowy świąteczny dzień :)
W mojej karierze mam rok 2019 , obecny stadion ma pojemność 34 000 baza treningowa i szkółka młodzieżowa na pizomie doskonałym . Jednak już od 2 lat zarząd nie chcę się zgodzić na rozbudowę stadionu gdyż jak twierdzą : nie ma miejsca !!! To samo tyczy się bazy i szkółki , nie rozbuduj,ą gdyż jest najlepsza w lidze . Cóż z tego żę najlepsza skoro na poziomie pucharu mistrzów to poprostu za mało ... Dodam iż gram w polskiej lidze a na mecze czy to ligowe czy pucharowe przychodzi komplet i Regularnie już uczestniczę w pucharach europejskich .

Wie ktoś co z tym zrobić żeby zarząd rozbudował stadion ( oczywiście bez pomocy edytora , itp. )

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

31.03.2010 21:35    #3428     Sufler - Porady do gry - FM staje się nudny..
Dokładnie znam to uczucie, to coś w stylu braku weny, kiedy rozpiera Nas kreatywność - coś by się porobiło, coś stworzyło, ale co?

Kiedyś wielu osobom polecałem (w zasadzie robię to do dziś) grę Fallout 1 i 2. I zawsze powtarzałem - pierwsza godzina gry będzie nudna jak flaki z olejem - przemęcz się, i idź do przodu na siłę. Potem pójdzie samo. Zawsze działało :)

Czasem w FM trzeba zrobić podobnie. Zacznij jakimś słabszym klubem, daj asystentowi zagrać towarzyskie, żeby szybciej dotrzeć do meczów ligowych, nie baw się w ustawianie treningów, taktykę zrób "na szybko". Jak zacznie się liga - zaczną się emocje, i zachce się grać. Sposób w przypadku mojej skromnej osoby działa w 80% przypadków, tak więc warto spróbować :)

Przydatność zawodników określisz w trakcie pierwszych kilku spotkań, treningi możesz zrobić zimą, a taktykę będziesz dopieszczał z meczu na mecz :)

Ja ostatnio rozpocząłem karierę Lechią Gdańsk, początki były ślamazarne, teraz, w połowie drugiego sezonu jestem na drugim miejscu, i cały dzień w robocie myślę nad taktykami :)
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

31.03.2010 14:54    #3429     Sufler - Porady do gry - Atrybuty
Nie łatwiej wpuścić go do drużyny U-18 i ustawić mu trening dla zawodników z rezerw i pierwszej drużyny?
#TeamTyniec

McMoney Młody aktywista

31.03.2010 14:35    #3430     Sufler - Porady do gry - Atrybuty
to daj mu dobry trening i wpuszczaj go na koncówki lub dawaj szanse ze słabszymi lub niech grywa w pucharach...
Glory, Glory MAN UNITED !!

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution