Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Scross Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
29.04.2010 16:01    #3381     Sufler - Porady do gry - Brak Rozwoju
Witam.
Przejdę od razu do sedna... Otóż gram Leszkiem, mam rok 2014 oczywiście tonę pucharów na półkach i wielu zawodników z wysokim PA ( 4x 189) i kilku z nieco mniejszymi.
Current i Potential Rating mają w granicach 80%, a mimo wszystko się nie rozwijają. Dwoje z moich newgenów ma już 24 lata, a nie są nawet blisko potencjału Ability Difference wynosi coś koło 40. Treningi to lekko zmodyfikowana wersja Tug's Training, a trenerzy mają po 4 gwiazdki. W składzie juniorzy grają dosyć często, zwłaszcza Ci co mają te 24 lata. Czy zna ktoś jakieś wytłumaczenie tudzież sposób na ich rozwój? Gdzieś czytałem albo ktoś mi mówił, że w szmaciankach piłkarze nie osiągają wysokich CA, to prawda?
Z góry dziękuje.

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

28.04.2010 15:27    #3382     Sufler - Porady do gry - Trening.

najdi013 Partyzant

28.04.2010 15:24    #3383     Sufler - Porady do gry - Trening.
A tu masz poradnik treningowy , który może Ci się przydać. ;)

najdi013 Partyzant

28.04.2010 15:04    #3384     Sufler - Porady do gry - Trening.
Może TUGs -> klik? Moim zdaniem bardzo skuteczny trening.

*JacK* Partyzant

28.04.2010 15:01    #3385     Sufler - Porady do gry - Trening.
Jak ustawiać trening i wgl. może macie jakieś linki z cmrev ...? Bo szukam szukam i znależć nie potrafię ...

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

28.04.2010 10:20    #3386     Sufler - Porady do gry - Newgen z Polski
tutaj masz jeszcze coś na temat trenerów z FAQ
[quote]Przy doborze trenera do konkretnego treningu należy zwrócić uwagę na jego atrybuty odpowiedzialne za rodzaj treningu:

* Siła - trener musi mieć dobry atrybut Kondycja
* Aerobik - tak samo jak w sile musi mieć dobrą kondycję
* Strzały - atrybut Technika
* Panowanie nad piłką - atrybut Technika + Ofensywa
* Defensywa - atrybut Defensywa
* Atak - atrybut Ofensywa
* Stałe fragmenty gry - atrybut Technika, Psychika, Ofensywa
* Taktyka - atrybut Taktyka

Gdy już przydzielimy trenera do danego treningu jego zdolności w tym zakresie będą określały gwiazdki, najwięcej może mieć 7 gwiazdek, dobrze by było by miał przynajmniej te 6 gwiazdek, dzięki temu mamy pewność, że nasi zawodnicy będą się w tym elemencie rozwijać.[/quote]
wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

28.04.2010 09:01    #3387     Sufler - Porady do gry - Newgen z Polski
Widzę, że problem już rozwiązany, ale pozwolę sobie jeszcze dodać kilka słów od siebie. Poprzednie posty czytałem pobieżnie, więc może się powtórzę tu i ówdzie.

Młodzi zawodnicy mają to do siebie, ze są nieprzewidywalni pod każdym względem. Mogą zagrać kilka doskonałych meczów, następnie kompletnie wypaść z formy. Ich rozwój też bywa bardzo różny. Kiedyś wstawiłem do składu 3 młodych zawodników (N - 16 lat, N - 17 lat i BR - 17 lat). Starszy napastnik zaczął grać dobrze, atrybutu mu nic nie rosły, ale bramki strzelał. Po dwóch sezonach sprzedałem go do Tuluzy (z Wisły) - tam również atrybuty mu nie wzrastały - jakie miał od początku, takie miał. Drugi napastnik z miejsca stał się najważniejszym graczem drużyny, grał pełne mecze, strzelał dużo bramek (w dniu 21 urodzin strzelił 126 bramkę dla Wisły). Bramkarz pograł pół roku, na początku się rozwijał, potem przestał, grał beznadziejnie, i z "następca Cecha" - jak określały go media, wylądował w 2. lidze czeskiej, gdzie utknął na zawsze.

Jeżeli zawodnik miał kilka dobrych meczów, a potem nagle przestał dobrze grać, należy kategorycznie odsunąć go od składu, i przenieść do młodzieży lub rezerw. Następnie bacznie obserwować - za parę tygodni, kiedy już odnajdzie formę, i zacznie regularnie grać i strzelać, można go przywrócić do pierwszego składu. Ale na początku ława, wejścia w końcówkach, a całe mecze tylko o pietruszkę. Młody wtedy się uspokoi, a i na treningach zacznie spisywać się lepiej. Aczkolwiek - być może tak już będzie wyglądał do końca kariery. Ja polecam mój sposób - nie patrz na te cyferki zbyt często - patrz, jak gra, bo przecież to jest najważniejsze :)

Bardziej na Twoim miejscu martwiłbym się o regularne przedłużanie z Nim kontraktu, bo za parę miesięcy zaczną się po Niego zgłaszać lepsi :)

Ps. zgadzam się z Bolsonem - talent nieprzeciętny, wystarczy nie zmarnować :))
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

jimiH1967 Młody aktywista

27.04.2010 20:59    #3388     Sufler - Porady do gry - Newgen z Polski
[quote=Kacper125]dzięki jimH1967. też chciałem robić swój trening ale ściągnąłem tuga bo nie miałem pewności jaka pozycja jak powinna być trenowana. na pewno twoje rady się przydadzą. a jeśli chodzi o trenerów to mogę mieć ich 15. mam paru pozatrudnianych. ale jeden to tylko światowej klasy. Harald Schumacher jeśli się nie mylę i dzięki jego efekty moich juniorów są zadziwiające. zaraz pokażę screena mojego najbardziej utalentowanego bramkarza którym Barcelona się interesuje!.
oto screen
http://img68(...)kow.png/
w ciągu dwóch miesięcy poczynił olbrzymie postępy a dopiero karierę zaczyna:).
może wy znacie paru trenerów którzy by do mojego sztabu się dołączyli??
dzięki za pomoc!
http://img33(...)rsz.png/
w tym linku jest mój sztab szkoleniowy. jeżeli ktoś jest około w tym samym roku co ja to jeśli byłby pomocny to może mi wskazać których należy wyrzucić. dzięki za wszelką pomoc i radę którą mi udzieliliście!
pzdr i dzięki!
[/quote]
Wiesz, nawet nie orientuję się w nazwiskach trenerów. Powiem Ci jak ja to robię. Mam 2014r. i 22 trenerów. Biorę opcję szukaj -> sztab szkoleniowy i w filtrze wybieram atrybut na co najmniej 18 (np trening ofensywny). Wtedy szukam najlepszych kandydatów, i nawet biorę trenerów z innych klubów (nawet za drobną rekompensatą - opłaca się). I u mnie ten jeden trener odpowiada tylko ,w tym przypadku, za trening ofensywny. wtedy trener będzie miał dużo gwiazdek. I będzie git.;D
EDIT: W filtrze oprócz tych atrybutów proponuje jeszcze Ci ustawić pożądaną reputację trenera. Bedzię Ci o wiele łatwiej znaleźć trenera światowej klasy.

Kacper125 Partyzant

27.04.2010 20:39    #3389     Sufler - Porady do gry - Newgen z Polski
dzięki jimH1967. też chciałem robić swój trening ale ściągnąłem tuga bo nie miałem pewności jaka pozycja jak powinna być trenowana. na pewno twoje rady się przydadzą. a jeśli chodzi o trenerów to mogę mieć ich 15. mam paru pozatrudnianych. ale jeden to tylko światowej klasy. Harald Schumacher jeśli się nie mylę i dzięki jego efekty moich juniorów są zadziwiające. zaraz pokażę screena mojego najbardziej utalentowanego bramkarza którym Barcelona się interesuje!.
oto screen
http://img68(...)kow.png/
w ciągu dwóch miesięcy poczynił olbrzymie postępy a dopiero karierę zaczyna:).
może wy znacie paru trenerów którzy by do mojego sztabu się dołączyli??
dzięki za pomoc!
http://img33(...)rsz.png/
w tym linku jest mój sztab szkoleniowy. jeżeli ktoś jest około w tym samym roku co ja to jeśli byłby pomocny to może mi wskazać których należy wyrzucić. dzięki za wszelką pomoc i radę którą mi udzieliliście!
pzdr i dzięki!

jimiH1967 Młody aktywista

27.04.2010 20:30    #3390     Sufler - Porady do gry - Newgen z Polski
Jeżeli używasz TUGa to powinien się dobrze rozwinąć. Ja jednak zawsze ustawiam swój trening. W końcu to ja jestem menedżerem, prawda?;) W moim treningu dla napastników ustawiam obronę i um. bramkarskie na zero. Atak i stałe fr. gry lekko, albo średnio (na pograniczu). Najbardziej pakuje w strzały - tu mocno albo intensywnie, zależy na ile sobie mogę pozwoilić, żeby zawodnika nie przeciążyć. Na mocno też mam panowanie nad piłką. Siła i aerobik zależy od tego w której części sezonu jestem. Taktykę robię średnio tak w połowię, albo troszkę więcej. Wszystko też zależy od tego, czy zawodnik ma jakieś słabe strony, to wtedy podwyższam mu któryś aspekt, kosztem innych.
EDIT: Trenerów możesz brać tych bezrobotnych, którzy będą u Ciebie specjalizować się w jednym aspekcie. Zależy ilu możesz mieć trenerów.
P.S. No i swoja drogą, to rzeczywiście - zawodnik niczego sobie, można pozazdrościć.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.