Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
Pół roku czy też rok braku kontroli nad treningiem grajka nie jest tragedią, jeśli w tym czasie dużo gra, drużyna jest porządna i ma dobrą bazę treningową. Rozwinie się bardziej niż siedząc w rezerwach, nawet przy najlepszym treningu. Drobne korekty atrybutów nastąpią już po jego rozwoju, w Twoim klubie, więc koniec końców i tak rozwinie się jak powinien. Ja ponawiam swoją propozycję - najlepszych do pierwszego składu (wpuszczać na ostatnie 20-30 minut w meczach ze średniakami, w meczach ze słabszymi mogą nawet grać w pierwszym składzie), tych trochę gorszych, ale także perspektywicznych na wypożyczenie do porządnego klubu. Proponuję jeszcze dobrać mentorów dla tych, którzy zostaną u Ciebie. Sam się przekonałem, że odpowiedni mentor potrafi zdziałać cuda.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
To zależy od Ciebie, czy chcesz poświęcić kilka punktów, w zamian za doświadczenie młodych, czy w składzie grają tylko najlepsi.

Ja zawsze promują młodych jak mogę, nawet jeśli będzie to oznaczało kilka przegranych meczów. Potem procentuje to w zgraniu z drużyną, wartości piłkarza, jego grze.

Jeśli nie chcesz ryzykować - proponuję wypożyczenie. Albo do innego Hiszpańskiego klubu, albo może liga portugalska, włoska? Ważne, żeby był to dobry klub (w zasadzie ważniejsze jest, żeby była to dobra liga), ale żeby młody grał w pierwszym składzie. Tylko na wypożyczeniu nie masz kontroli nad treningiem piłkarza :(
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

najdi013 Partyzant

03.06.2010 16:58    #3343     Sufler - Porady do gry - kontuzje
Obniżyć obciążenie treningów. Po meczach dawać dzień wolnego od treningów.

pawlik09 Partyzant

03.06.2010 16:33    #3344     Sufler - Porady do gry - kontuzje
W fm 2008 gram Man Utd korzystam z treningu TUG-a często moi zawodnicy doznają kontuzje jak temu zaradzić.Licze na odpowiedź

vlacco Partyzant

pawlik09 - Henri Saivet, przy dobrym treningu w wieku 20 lat wygryzie Rooney'a ;)

Oprocz tego:
Aguero, Torres, Bojan, Villa.

Trener juniorow: tu roznie maja statystyki, ale moze byc Baresi lub Serul z Barcy.

Szyna9 Młody aktywista

01.06.2010 15:45    #3346     Sufler - Porady do gry - Zawodnik podatdny na kontuzje!!
1 zależy jaki masz trening jeżeli masz domyślny to myślę że najlepszym rozwiązaniem jest sprzedaż grajka bo ma wysoki wskaźnik podatności na kontuzje
2 zależy od sytuacji jeżeli dajmy na to przegrałeś kilka meczów z rzędu i chcesz odbudować morale to jak najbardziej co więcej wystaw w 1 połowie 1 skład ale jeżeli morale są wporzo to raczej odradzam
3 nigdy nie daję odpoczynku i nigdy nie mam problemów z kondycją

McMoney Młody aktywista

01.06.2010 15:22    #3347     Sufler - Porady do gry - Zawodnik podatdny na kontuzje!!
1. Obniż obciążenia treningowe lub w dziale fileplanet masz trening, akurat aby mieli mało kontuzji
2. Zastosuj ale jeśli już to graj rezerwami gdyż jest duże prawdopodobieństwo że grając pierwszym składem Ci będą słabo przygotowani fizycznie na mecz o punkty
3. To już zależy od Ciebie. Nie jest konieczne
Glory, Glory MAN UNITED !!

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

Uporządkuje wszystko, bo mam taką ochotę :)

Asystent menadżera:

- kierowanie zespołem
- praca z juniorami
- determinacja
- motywowanie
- oc. potencjału i umiejętności
- poziom dyscypliny
- wiedza taktyczna

Tutaj małe podsumowanie dotyczące powyższych umiejętności.

Kierowanie zespołem - ważna umiejętność, jeśli dosyć często grasz na urlopie, ale też jeżeli powierzasz asystentowi rezerwy lub/i zespoły młodzieżowe.
Praca z juniorami - łączy się z powyższą umiejętnością, czyli jeśli masz asystenta przypisanego do zespołów młodzieżowych, to ta statystyka jest niezbędna.
Determinacja - myślę, że nie trzeba zbytnio tu nic tłumaczyć. Im więcej tym lepiej.
Motywowanie - ważna umiejętność, jeśli asystent ustala za ciebie rozmowy motywacyjne lub jeżeli czasem prosisz go o pomoc we wcześniej wymienionej kwestii.
Oc. potencjału i umiejętności - grając w Fm-a i składając ofertę danemu zawodnikowi, po możliwości przedstawienia graczowi kontraktu, na ekranie ustalania gaży dla grajka niżej masz tzw.podsumowanie. Tam asystent wypowiada się o potencjalnym zakupie, więc im lepsze statystyki tym trafniejsza ocena.
Poziom dyscypliny - przydatna kwestia, gdy asystent prowadzi zespoły rezerwowe lub młodzieżowe, ponieważ ten atrybut odpowiada za jego pobłażliwość w stosunku do piłkarzy np. po otrzymaniu czerwonej kartki, czy będzie go karał zabraniem tygodniówki itp.
Wiedza taktyczna - ważny element, jeżeli czytamy podpowiedzi asystenta w czasie meczu i jeśli zwracamy uwagę na "podpowiedzi współpracowników". Atrybut ten przydaje się w czasie prowadzenia przez asystenta zespołów młodzieżowych lub rezerwowych, albo jeśli po prostu prowadzi za nas zespół, gdy my jesteśmy na urlopie.

Według mnie, aby asystent był naprawdę efektywny to niezbędne jest aby posiadał stosunkowo wysoki współczynnik:
- kierowania zespołem
- determinacji (niekoniecznie)
- motywowania
- wiedza taktyczna

Trener juniorów:

Najlepiej w tym wypadku nie posiadać jako takich "trenerów juniorów", tylko tak szafować trenerami z pierwszego zespołu, aby mieli wysoki współczynnik pracy z juniorami.
Jeżeli to nie odpowiada, to taki trener powinien mieć takie atrybuty, które dają mu możliwość prowadzenia treningu z jak największą ilością gwiazdek(tak samo jak przy pierwszym zespole) plus do tego wysoki współczynnik atrybutu "trening z juniorami"

kuper Partyzant

Czy jest mi ktos w stanie powiedziec w jaki sposob szuka sie najlepszego asystenta? jakie atrybuty brac pod uwage? Mam FM coach calculator i swietnie sie tym programikiem szuka trenerow. No ale wiadomo asystentow i trenerow juniorow juz nie.
Domyslam sie ze u trenera juniorow najwazniejszym atrybutem jest trening juniorow, ale czy czasem nie cos jeszcze? i jakie najwazniejsze atrybuty powienien miec nasz asystent?

jasiek1994 Partyzant

Jeśli dobrze pamiętam to Tony Whelan z Manchesteru United.

Sorry pomyliłem się, lepszy jest Brian McClair również z MU. Trening ataku ma na poziomie 4,5 gwiazdki.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.