Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Ciartur Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
14.06.2010 16:49    #3331     Sufler - Porady do gry - Genie Scout - Atrybuty
Nie wiem dokładnie jak to określić więc pokażę to na przykładzie:

Zakładając, że w Genie Scout mam zawodnika z PA 190, ale np. w ocenie pozycji ma 70%. A więc na co zwracać uwagę na Ocenę czy na PA?

W Genie Scout jest także opcja pokaż potencjalne atrybuty i tutaj mam pytanie czy to pokazuje np. max szybkość jaką osiągnie zawodnik i po prostu dalej nie da rady? Czy może w wyniku specjalnego treningu te atrybuty będą całkiem inne?

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
13.06.2010 21:19    #3332     Sufler - Porady do gry - Tug
Dobrze przypisałeś piłkarzy do reżimów? Poza tym trening Tuga wcale nie jest taki wymagający. Używałem go w FM09, jak i na początku w 10 (zanim nie utworzyłem na jego bazie własnych reżimów, obciążenie mniej więcej na tym samym poziomie) i nigdy nie zauważyłem skrajnego przemęczenia czy też plagi kontuzji, a większość piłkarzy rozwija się prawidłowo, kilku nawet lepiej niż prawidłowo.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

Ray90 Partyzant

13.06.2010 20:58    #3333     Sufler - Porady do gry - Tug
Witam wgrałem Tuga do FM2010 i wyniki są bardzo słabe nic mi ten trening nie daje co zrobiłem żle.

Pozdrawiam

carlosss89 Partyzant

z moich doswiadczen wynika ze profesjonalizm wplywa na to jak bardzo sie bedzie starac na treningach i to takze powoduje ze nawet w wieku 33 lat moze wam sila lub cos urosnac oczywiscie statystyki wolniej spadaja i pojedynczo.
Profesjonalizm jest atrubytem fizycznym moze tez amibicja byc wazna.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

@ K0ras

Dla mnie szybkość i przyspieszenie to cechy związane stricte z bieganiem, natomiast wolniejsze wykonywanie dryblingu - miałem na myśli wolniejszą pracę mięśni, wolniejszy przepływ informacji pomiędzy mózgiem a mięśniami - jednym słowem wolniejsze "machanie nogą" przy dryblowaniu. Spada bystrość umysłu, timing, pewna mechanika wykonywanych czynności. Moim zdaniem cechy techniczne spadają również dlatego, że ciało staje się mniej posłuszne, ścięgna twardsze. Poza tym starsi piłkarze często mniej trenują (tu oczywiście ścisły związek ze sprawnością i wytrzymałością), a brak treningu też powoduje spadek umiejętności.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

Na pewno nie naturalna sprawność, gdyż - ona też jest zmienna, intensywny trening fizyczny może spowodować jej wzrost.

Z tego, co się orientuję, jest jakiś ukryty atrybut odpowiadający za rozwój gracza i długość jego kariery na przyzwoitym poziomie.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

parachutes Młody aktywista

[quote=Godman]Przejrzałem ze 20 forów internetowych, w większości anglojęzyczne. Wszędzie tam gracze twierdzą, że Natural Fitness odpowiada za to jak szybko piłkarz regeneruje siły. Piszą tam również, że zawodnikom o wysokim poziomie tego atrybutu można dać większe obciążenia treningowe[/quote]
Moje doświadczenia mówią to samo. Szczególnie w okresie przygotowawczym w GS to widać. I po kontuzji.

Ja w Ekstraklasie grałem z 35-letnim Bronowickim na O P i mniej więcej tak samo starym Nikitovicem na DP. Ich CA spadało wtedy gdy nie grali przez dłuższy czas.

Wydaje mi się, że profesjonalizm też jest ważny :)
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

Przejrzałem ze 20 forów internetowych, w większości anglojęzyczne. Wszędzie tam gracze twierdzą, że Natural Fitness odpowiada za to jak szybko piłkarz regeneruje siły. Piszą tam również, że zawodnikom o wysokim poziomie tego atrybutu można dać większe obciążenia treningowe.

Z moich obserwacji (na przestrzeni kilku FM-ów, a nawet CM-ów) wynika, że na długowieczność piłkarza wpływa:
- pozycja, na której gra (bramkarze najdłużej, napastnicy najkrócej)
- ilość kontuzji
- odgrywanie ważnej roli w zespole.

Jak piłkarz gra w wieku 33 lat tak samo często i tak samo dobrze, jak grał mając 27, to jest bardziej prawdopodobne, ze zagra jeszcze parę lat. Jeśli sukcesywnie odstawiamy go od składu, to i on sam będzie marniał. Poziom ligi też jest chyba ważny.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
[quote=Mlody_Trener]Najszybciej spadać będą atrybuty fizyczne, natomiast atrybuty psychiczne mogą przez całą karierę się podwyższać, nawet w wieku 40 lat. Techniczne atrybuty spadają wolno, lecz tez mogą ulec zmianie o 2-3 poziomy :) [/quote]

Ja niedawno dostałem raport z którego wynikało, że 35-letni zawodnik moich rezerw (bodajże Andrea Dossena) zrobił postępy na treningu. Chodziło o jeden z atrybutów technicznych. :) Oczywiście obok był drugi raport, w którym mój asystent napisał, że stracił on na szybkości, ale zdziwił mnie sam fakt rozwoju w tym wieku.

@topic
Im więcej gra, tym wolniej spadają mu atrybuty techniczne. Niestety nic nie poradzisz na spadek atrybutów fizycznych. Za to najprawdopodobniej odpowiada naturalna sprawność (tak jak zaznaczył to Robi2009).

@MagnificoManager
Jaki konkretnie?
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

RIDS Partyzant

Myślę, że częstotliwość treningu i jeszcze ilość granych meczy. Nic więcej mi na myśl nie przychodzi.
Zapraszam wszystkich graczy CS 1.6 na serwer CsSniper[JailBreak] @OwnServer.pl !!!
IP: 188.165.209.38:25088. O szczegóły pisać na PRIV!

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution