Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

hidalgo Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
23.06.2010 14:21    #3321     Sufler - Porady do gry - Trenerzy a gwiazdki
[quote=FAQ]Trening
Dzięki niemu umiejętności naszych zawodników mogą rosnąć bądź spadać. W trakcie przygotowania do sezonu warto ustawić trening na bardziej siłowy czyli więcej aerobiku i kondycji dla wszystkich zawodników, po to, żeby wrócili do formy. W trakcie sezonu powinno się przydzielić osobny trening dla pozycji/formacji. "Trening Mistrzów", czyli jak mieć upragnione 7 gwiazdek dla naszego programu szkoleniowego:

Trener od (podano minimalne wartości wymaganych atrybutów):
Siły powinien posiadać Kondycję na 18
Aerobiku powinien posiadać Kondycję na 18
Bramkarzy musi posiadać Umiejętności bramkarskie na 18
Taktyki musi posiadać Taktykę na 18
Panowania nad piłką powinien mieć: Technika 18 i Psychika 18 albo Technika 19 i Psychika 14, ewentualnie Technika 20 i Psychika 10.
Defensywy musi posiadać Defensywę na 18 i Taktykę na 18 albo Defensywa 19 a Taktykę na 14 jeszcze można zyskać 7 gwiazdek mając Defensywę 20 i Taktykę na 10
Ataku musi posiadać Atak na 18 i Technikę na 18 albo Atak 19 i Technika 14 ostatnim wyjściem jest Atak 20 i Technika 10.
Strzeleckiego musi posiadać Technikę na 18 i Atak 18 albo Technika 19 i Atak 14 ale można również zatrudnić trenera z Techniką 20 i Atakiem 10
Stałych fragmentów gry nasz trener musi posiadać następujące wartości atrybutów:
- Technika 17 + Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 39.
- Technika 18 + Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 36.
- Technika 19 + Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 33.
- Technika 20 + Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 30.[/quote]
Uderz na forum, a trolle się odezwą.

jaruone Młody aktywista

20.06.2010 18:02    #3322     Sufler - Porady do gry - Trening
[quote=Brac0] Mam wystawiać 17-stolatków w pierwszym składzie?? No pomysle nad tym...[/quote]

Wypożycz ich - dobrze jeśli drużyna do której idą ma dobre obiekty treningowe

jaruone Młody aktywista

20.06.2010 16:45    #3323     Sufler - Porady do gry - Trening
Z tego co mi się "wydaje" - oprócz treningu duże znaczenie ma (a przynajmniej miało - w FM 2010 nie grałem) ogranie zawodnika - samym treningiem nie osiągnie się wiele jak będzie grał z pół meczu na sezon (nie licząc meczów rezerw). Ale nawet mimo to przyrost atrybutów nie jest jakiś szokujący - np. wykańczania i dryblingu nasz młody napadzior nie podniesie z 10 do 14 w trakcie sezonu.

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
20.06.2010 14:46    #3324     Sufler - Porady do gry - Trening
[quote=Pomstiborius]Stwórz własny, to nie boli (przekonałem się niedawno osobiście). :)[/quote]
[quote=Me4You]Sam powinieneś ustalić trening piłkarzom. Jeżeli jakiś z nich będzie miał specjalne wymagania to ustal mu osobny trening.[/quote]
Co Ty nie powiesz?

Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Me4You Młody aktywista

20.06.2010 14:04    #3325     Sufler - Porady do gry - Trening
Sam powinieneś ustalić trening piłkarzą. Jeżeli jakiś z nich będzie miał specjalne wymagania to ustal mu osobny trening.

Brac0 Partyzant

20.06.2010 13:22    #3326     Sufler - Porady do gry - Trening
Witam, gram na patchu 10.3 Arsenalem(może to mało ambitne ale od czegoś trzeba zacząć). Nie mam problemów z taktyką, transferami, finansami, wygrywam wszystko co się da tylko mam jeden problem. Nie wiem jak ustawić trening, żeby juniorzy się dobrze rozwijali. Baze szkoleniową mam na poziom 19, wszystkich trenerów na max lub prawie max i atrybuty powoli rosną. Macie jakiś skuteczny trening pod najnowszego patcha? Pozdrawiam

Black Młody aktywista

Atrybuty nie będą spadać, ale będą wolniej rosły, bo część wysiłku na treningu będzie poświęcał treningowi pozycji. Ale bierz też pod uwagę, że po tym treningu nie osiągnie takich atrybutów jakby osiągnął jako OŚ. Mam na myśli, że będąc samym OŚ skupi się np. na odbiorze i kryciu czy grze głową, a będąc OŚ/OL to będzie rozwijał także drybling i tamte atrybuty będą inaczej rozwinięte.

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
14.06.2010 17:30    #3328     Sufler - Porady do gry - Genie Scout - Atrybuty
Ja bym tak do końca programowi nie wierzył. Korzystałem z niego przy poprzedniej wersji gry i często ocena procentowa różniła się od oceny mojego asystenta. Przy czym niemal zawsze to asystent miał rację. Podejrzewam, że gdybyś przetestował inne tego typu programy (nie mam pojęcia czy mają taką opcję, może FMRTE?), to ocena byłaby inna dla większości graczy.

Nie mam też pojęcia na jakiej zasadzie pokazywany jest wzrost atrybutów. Być może na zasadzie treningu ogólnego, może gdzieś w sejwie zapisuje się reżim z jakim piłkarz trenuje i na tej podstawie jest obliczany wzrost. Zagadnienie ciekawe, może ktoś podejmie się testów. :) Wysokość atrybutów nigdy nie jest na stałe ustalona. Nawet przy osiągnięciu przez gracza maksymalnego PA, możliwe jest rozdysponowanie punktów za pomocą treningu. Po prostu jeśli napastnik nie będzie ćwiczył defensywy, a mocno się poświęci trenowaniu strzałów, to część punktów z krycia itp. może przejść na wykańczanie akcji itp.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

jimiH1967 Młody aktywista

Atrybuty nie powinny mu spaść. Ustawienie treningu wystarczy, jednak, gdy będzie grał na danej pozycji podczas meczów szybciej nauczy się grać tam gdzie chcesz. Jeśli chodzi o czas to bywa z tym różnie. Jak wyżej wspomniano zapewne będzie to okres ok.12 mies., sam miałem niedawno identyczną sytuację i trwało właśnie około roku.

slake1 Partyzant

Witam. Kupiłem Sadloka, jednak domyślnie w grze może występować na środku obrony, ewentualnie defensywny pomocnik/środek. W mojej drużynie przydałby się na lewej lub prawej stronie. Ile czasu może trwać takie przetrenowanie? Wystarczy ustawienie treningu na nowej pozycji? Czy atrybuty zaczną drastycznie spadać? Dodam, że w ustawieniach nie ma żadnej wzmianki o tym, aby chociaż w stopniu 'niezdarnego' mógł występować na lewej lub prawej stronie.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.