Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
21.07.2010 23:09    #3291     Sufler - Porady do gry - Zbyt częste kontuzje w zespole.
Ja grałem na treningu Tuga na domyślnym obciążeniu (w FM09 i FM10) i nigdy nie zauważyłem dużej ilości kontuzji spowodowanych nadmiernym obciążeniem. obecnie gram na własnym zestawie, gdzie obciążenie jest na tym samym poziomie (lub minimalnie wyższe) i efekt jest ten sam.

Jaki jest powód kontuzji? Dochodzi do nich na treningach czy w czasie spotkań? Może po prostu ustawiłeś ostrą grę dla swoich zawodników, rywale tak samo, przez co skoczyła liczba fauli i urazów.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

Vergil Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
21.07.2010 22:00    #3292     Sufler - Porady do gry - Zbyt częste kontuzje w zespole.
A jakie jest obciążenie treningu Tuga w 2010?. Ja często zmniejszałem o 1-2 pasek poziomu treningowego jak piłkarze za często łapali kontuzje.
El Fenomeno

Jesters Partyzant

21.07.2010 21:53    #3293     Sufler - Porady do gry - Zbyt częste kontuzje w zespole.
Witam.
Gdy prowadzę Barcelone od początku sezonu w każdym meczu mam po 2-3 kontuzje. Trening Tug's, ponieważ nie umiem sam robic treningu. Trenerzy od aerobiku i siły 5 gwiazdek. W czym jest problem ? Może powinienem uzyć Holy Training 2009 ?

z góry dzięki za pomoc

Lyserg Partyzant

20.07.2010 19:51    #3294     Sufler - Porady do gry - Obciazenia
Czemu w tej zakladce gdzie sa przydzialy trenerow,na lewo od gwiazdek za trening przy niektorych pisze mi w rubryce obciazenia : brak ? Skoro mam tam 4 gwiazdki ?

Vergil Młody aktywista

18.07.2010 22:23    #3295     Sufler - Porady do gry - Staty menadzerskie
Stosunek do krajowych piłkarzy- wzrasta jeśli zatrudniasz wielu graczy z kraju, w którym grasz.

Dyscyplina - rośnie jak nie 'cackasz' się ze swoimi piłkarzami i potrafisz im pokazać kto rządzi w zespole, np. dając karę piłkarzowi, który dostał czerwoną kartkę, wstrzymując pensje piłkarzowi, który nie stawił się na treningu, itd.

Konsekwencja taktyczna - rośniejeśli grasz taką samą taktyką dłuższy czas

Kontrola nad finansami - rośnie, jak klub zarabia, a nie przynosi straty

Lojalność wobec klubu/ zawodników - zmienność tego atrybutu psychicznego jest zależna od zwalniania bądź przedłużania kontraktów piłkarzom klubowym, a także od tego jak często zmieniasz kluby.

Zaangażowanie w pracę z zespołem - tutaj przyznam szczerze nie mam pojęcia co może sprawić by ten atrybut się podniósł lub spadł :D

Edit: Uprzedzony :P

El Fenomeno

Junin Partyzant

18.07.2010 22:18    #3296     Sufler - Porady do gry - Staty menadzerskie
stosunek wobec krajowych piłkarzy - zależy od tego czy częściej kupujesz piłkarzy "krajowych" czy zagranicznych

zaangażowanie w pracę z zespołem - zależy od tego w ilu aspektach działalności klubu bieżesz udział, na przykład czy sam układasz treningi itp

lojalność wobec klubu/zawodników -zależy od tego jak często zmieniasz klub/zależy od tego czy dotrzymujesz obietnic wobec graczy i tego czy sprawiedliwie (ich zdaniem) oceniasz ich pracę

kontrola nad finansami -zależy od tego czy mieścisz się w budżetach, czy nie wpędzasz klubu w długi i czy za twojej "kadencji" stan konta klubowego się poprawia

konsekwencja taktyczna - zależy od tego czy trzymasz się jednej taktyki czy wolisz "pokombinować"

dyscyplina w zespole - zależy od tego czy dbasz o morale i od tego czy pilnujesz aby twoim piłkarzom nie przeszłedł nawet przez myśl pomysł np. opuszczenia treningu, chyba że chce stracić pensję na jakiś czas...

Mam nadzieję że pomogłem :)

"TO nie była Ręka Boga, TO była Ręka Suareza!"

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
Black co do edytora, to nie pomogę bo takowych nie używam. Mogę jednak zasugerować rozwiązanie które nie będzie wymagało ingerencji FMRTE w grę.
Morale zawodnikom możesz podwyższyć bez edytora np ustawiając kilka sparingów z jakimiś kelnerami do bicia i jak wygrasz te mecze po 5 albo 10 do zera to morale grajków podskoczy :) a co do kondycji to proponuję dawać zawodnikom więcej odpoczynku po meczach lub ewentualnie po majstrować przy treningu i zmniejszyć lekko jego obciążenia :)

jimiH1967 Młody aktywista

15.07.2010 14:29    #3298     Sufler - Porady do gry - newgeny
@Dagome Na Twoim miejscu dałbym go do U-18. To nie będzie stało na przeszkodzie, żeby młody zagrał te 10 meczów w pierwszej drużynie. Będzie w młodzikach, będzie miał zapewniony udział w meczu co tydzień (ważne żeby nie miał braków kondycyjnych), a gdy będziesz wiedział, że wystawisz go w meczu seniorów to np za 5 dni przesuń go do pierwszego składu (żeby nie grał 2 meczów w ciągu 2 dni). W ten sposób "połączysz" obie możliwości.
Co do treningu, to chyba profesjonalny będziesz mógł mu dać po skończeniu 17 lat przez zawodnika.

[quote=.Patras]zapomniałem mam jeszcze jedno pytanie, czy trening przyspiesza rozwój gracza czy tylko sprawia ze rozwijają mu się umiejętności na które kładzie się główny nacisk w treningu?[/quote]
Nie wiem, czy dobrze Cie zrozumiałem. Trening przyspiesza cały rozwój gracza. Oczywiście, że najszybciej będą mu rosły atrybuty, na które nałożysz nacisk na treningu, ale możesz też spodziewać rozwoju atrybutów, do których przyłożyłeś mniejszą wagę w treningu.

Dagome Partyzant

15.07.2010 13:42    #3299     Sufler - Porady do gry - newgeny
Czy warto newgena na pierwszy sezon zostawiać w zespole juniorów czy od razu przenosić go do pierwszego składu?

Trafił mi się świetny newgen i nie wiem co z nim zrobić, w podstawowej jedenastce grał raczej nie będzie, ponieważ na jego pozycji gra bardziej doświadczony i jednak odrobinę lepszy ( jak na razie ) zawodnik, ale na ławkę by się mieścił. Lepiej zostawic go w juniorach gdzie zagra 30-40 meczów w sezonie czy przenieść do pierwszej drużyny gdzie zagra ok. 10 meczów? Gdzie rozwinie się szybciej ?

I czy lepiej zaaplikować mu jakiś trening dla juniorów czy od razu profesjonalny ?

Oto moja przyszła gwiazda:
http://img19(...)wgen.jpg

.Patras Partyzant

15.07.2010 13:40    #3300     Sufler - Porady do gry - newgeny
zapomniałem mam jeszcze jedno pytanie, czy trening przyspiesza rozwój gracza czy tylko sprawia ze rozwijają mu się umiejętności na które kładzie się główny nacisk w treningu?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution