Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Stokrotka89 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
28.07.2010 22:56    #3261     Sufler - Porady do gry - Staty pod koniec sezonu.
Dwie kolejki do końca sezonu to raczej nie przez urlop. Powodem może być źle dobrany trening - kiedyś gdy sam ustawiałem treningi, moim piłkarzom najpierw wszystko leciało na zielono do góry, a zaraz potem spadało na czerwono na dół.
Atrybuty mogą spadać też w przypadku przemęczenia sezonem (ci sami piłkarze grali zbyt dużo spotkań w sezonie) albo powrotów po kontuzjach.
Mi się jeszcze tak nie zdarzyło, żeby tuż przed końcem sezonu spadały atrybuty moich kopaczy - oprócz wymienionych przeze mnie przypadków.

golex Partyzant

28.07.2010 21:18    #3262     Sufler - Porady do gry - Akademia piłkarska
Ok dzięki, strasznie mnie to denerwuje, bo mam zacofaną baze treningową, a akurat w tym sezonie udało mi się ściągnać pare perełek i zamiast się rozwijać to się cofają.

golex Partyzant

28.07.2010 20:52    #3263     Sufler - Porady do gry - Akademia piłkarska
Odkopuje ten temat, bo nie chce zakładać nowego.

Słuchajcie, mój problem polega na tym, że 1,5 sezonu temu zarząd ogłosił w moim San Marino ( teraz już Serie A ) rozbudowę obiektów młodzieżowych i bazy treningowej. Wcześniej te rozbudowy trwały ok. 3 miesięcy, a teraz, niby trwa to ponad 1,5 sezonu, żadnej wiadomości o zakończeniu rozbudowy nie dostałem, a na dodatek pod koniec poprzedniego sezonu dostałem wiadomość, że zarząd podjął się kolejnej rozbudowy, chociaż tamta z przed roku jeszcze się nie zakończyła... Możecie mi wytłumaczyć o co chodzi? Poziom bazy treningowej i obiektów stoi nie zmiennie od 1,5 roku na tym samym poziomie.

Danielski64 Partyzant

28.07.2010 17:27    #3264     Sufler - Porady do gry - Kontuzja za kontuzją
Tak, wiem, temat był. Było tam wiele o tym pisane. I ja również tam pisałem, jednak bez odzewu. Dlatego założyłem nowy temat.
O co mi się rozchodzi?
Dotychczas grałem na czystej grze. Grałem GieKSą z takim zażarciem i zafascynowaniem, że nawet nie myślałem o łatkach. Zawodnicy jak to zawodnicy - raz dostawali kontuzje innym razem nie. Normalna sprawa.
Jednak gdy już stwierdziłem, że trzeba przejąć inną drużynę od nowa, zainstalowałem patch 10.3.
Myślę sobie - spróbuję w Portugalii - tam za często w swojej FMowskiej karierze nie grałem.
Na pierwszy ogień - Nacional da Madeira. Przeciętny klub z Liga Sagres.
W miarę możliwości zatrudniłem jak najlepszych fachowców. I spróbowałem grać techniką "Barcelony" z cmrev.com. Tą dla słabszych klubów. Szło jak szło, ale mniejsza o to.
Sedno sprawy - KONTUZJE! Rozumiem, że zdarzają się w futbolu - ale co mecz? Rozumiem, przeciętny klub, przeciętna baza treningowa, nie najwyższej klasy fachowcy. Ale co mecz? Dosłownie! Nie wiem czy przez te 2 sezony w Nacional rozegrałem ze 3 mecze pod rząd tą samą podst 11. Jak zwykle mi starczyło dwóch zawodników na każdą pozycję to teraz potrzebowałem trzech - nie przesadzam i nie żartuję. Chyba tylko bramkarz kontuzji nie dostawał. Kontuzje były prawie tylko meczowe - te treningowe zdarzały się w "normalnej" ilości. Ale ok - przełknąłem to jakoś, myślę klub do bani, może dlatego. Wezmę coś lepszego.
Trafiło mi się Porto. Gram tą samą taktyką, z tym, że dla drużyn lepszych. Tu się też pojawia kolejne zdziwienie - GK rywali robią cuda. A moi zawodnicy (mimo, że prawie wszyscy mają strzały z dystansu na "rzadko";) non stop walą z dystansu i nie wykorzystują stwarzanych sytuacji... A taki Hulk we wcześniejszym sejwie walił jak szalony...
Ale wróćmy do kontuzji. 1 sezon. Historia się powtarza - a tu już fachowcy najlepsi. Treningi na 4,5 - 5 gwiazdek. Ponownie kontuzje. Co mecz ktoś nabawi się kontuzji - dłuższej, krótszej ale jednak. Plus do tego dochodzi oczywiście przynajmniej 1 zawodnik sponiewierany tak, że do następnego meczu się nie pozbiera... Myślę sobie (dużo myślę ;) ) - gram ostrym pressingiem - drugą połowę sezonu spróbuję bez niego zagrać - żadnej różnicy... Ogólnie strasznie szybko zawodnicy tracą świeżość. Sparingi naturalnie gram.

Dlaczego tak się dzieje? Czy to specyfika nowego patcha? Czy błąd taki? Ktoś inny też tak ma? Dziwny patch... zauważyłem, że trudniej strzelić bramkę po rożnym, a za to łatwiej stracić...

EDIT:
czekając na jakąś odpowiedź zagrałem sobie mecz ze Sportingiem - wynik 2-1 dla mnie, ale już do połowy 3 kontuzje (co najmniej 2 miesiące, 3 tyg i 6 dni - poczynając od najważniejszego zawodnika...), w tym jedna wymagająca zmiany - wszyscy obrońcy plus 3 zawodników z kondycją poniżej 70 po meczu... I jak tu grać?

pawelbarca1993 Partyzant

[quote=Chelsea_Londyn]Hey jeżeli pobrałem ustawiony reżim treningowy to gdzie należy go wypakować ??[/quote]
Moje dokumentySports InteractiveFootball Manager 2010schedules raining
"Seny, pit i collons!"

Chelsea_Londyn Partyzant

Hey jeżeli pobrałem ustawiony reżim treningowy to gdzie należy go wypakować ??

Żyrondysta z... Partyzant

27.07.2010 22:41    #3267     Sufler - Porady do gry - Znów trening ;(
Mam Doskonałą bazę treningową.

endrus Młody aktywista

27.07.2010 22:38    #3268     Sufler - Porady do gry - Znów trening ;(
Jakość treningu zależy też od bazy treningowej. Najlepiej będzie jak zrezygnujesz z ogólnego i zaaplikujesz im własny trening albo ściągnij sobie jakiś z neta. To zainwestuj w lepszych trenerów i reżim treningowy inny od ogólnego.
"Piłka nożna to element innego wszechświata, równie poważnego i stresującego jak praca, z takimi samymi zmartwieniami, nadziejami i rozczarowaniami"

27.07.2010 22:23    #3269     Sufler - Porady do gry - Znów trening ;(
Hmmm jakby to opisać...

Oki mam problem. Trenerów mam takich że żaden nie jest gorszy niż 3,5 gwiazdki, a mimo wszystko w podglądzie treningu mam cały czas strzałki pomaranczowe i czerwone w dół a tylko przy paru zawodnikach strazłki na ukos w góre. Jak zmienić ten stan rzeczy???

Edit: lepiej trzymać zawodników na ogólnym czy na wymyślonym przez marnego trenera [mnie xD] treningu?

Szukam Trenerów, którzy mają 5 gwiazdek w jednej profesji. Szukam na każdą pozycję treningu.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution