Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
Ile sparingów rozegrałeś?
Czy spadek atrybutów po powrocie z urlopów trwał kilka miesięcy, czy zaczęło spadać i zmieniłeś trening?
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

skaven Partyzant

Grupa: Użytkownik
Rozpocząłem grę Jagiellonią Białystok, zatrudniłem nowych trenerów, tak, że trening praktycznie wszystkich kategorii mam na poziomie 4 gwiazdek. Baza treningowa jest na zadowalającym poziomie. W pierwszym sezonie stosowałem trening holly. Drużyna szła jak burza. Statystyki wszystkich zawodników rosły (dla każdej pozycji stosowałem odpowiedni trening). Wygrałem ligę i puchar, Frankowski został najlepszym strzelcem i zawodnikiem ligi. Zawodnicy rozjechali się na urlopy i po ich powrocie zaczęły się problemy.
Statystyki prawie wszystkich zawodników ze wszystkich pozycji zaczęły spadać. Spróbowałem zmiany treningu na tug`s. Rezultat był taki sam.. spadek statystyk.. Drużyna przestała grać z polotem i ma problemy ze średnimi przeciwnikami. Dochodzi do tego bardzo duże zmęczenie pomeczowe, pomimo tego, że stosowałem 1 dzień odpoczynku po meczu.. Próbowałem dawać zawodnikom 3 dni odpoczynku, jednak bez większych rezultatów.. Kondycja zawodników oscyluje na poziomie 80 - 90%.. Zmniejszałem też obciążenie treningowe na średnie.. Jestem w kropce.. może macie jakieś sugestie..?

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

10.09.2010 20:22    #3193     Sufler - Porady do gry - Fizjoterapeuci
"Kondycja" to trening kondycyjny...

bashey_pl Partyzant

09.09.2010 15:22    #3194     Sufler - Porady do gry - Wiek juniora
Bo jeśli zaproponowałeś juniorowi kontrakt profesjonalny to wchodzi on w życie w wieku 17 lat zawodnika. Od tej chwili nie możesz go przypisać do treningu juniorskiego.

elmoro Partyzant

09.09.2010 15:17    #3195     Sufler - Porady do gry - Wiek juniora
Pytanie odnośnie treningu juniorów... W swoim zespole mam dwoch zawodników w wieku 16 lat i tylko im mogę przyporządkować juniorski trening. A co z resztą czy 17, 18 czy 19 latkowie już nie są juniorami ?? Mogę im ustawić tylko normalny seniorski trening, juniorski jest na szaro. Dodam, że gram na 10.3.

gromo1990 Partyzant

08.09.2010 08:23    #3196     Sufler - Porady do gry - Pomoc w analizie zawodnika
Dzieki za pomoc :)

podejrzalem w genie scout to ma 178 PA. Dałem mu indywiduwalny trening z max defensywy, taktyki i treningu motorycznego (nie pamietam dokładnie nazwy ale chodzi o zwiekszenie szybkości :) )

A jesli chodzi o ten błąd który popełnił to taki, że podbiegł do napastnika już krytego (nie nastawiałem, żeby go kryli indywidualnie) a opuścił zawodnika którego krył i on strzelił własnie bramke :P

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
Na umiejętności newgenów wpływa przede wszystkim reputacja klubu, a następnie obiekty młodzieżowe. Natomiast sztab szkoleniowy i obiekty treningowe wpływają na rozwój tego gracza w czasie gry, ale nie wpływają na to jak się wygeneruje gdy pojawia się w klubie.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

LoOcas Partyzant

06.09.2010 21:56    #3198     Sufler - Porady do gry - Fizjoterapeuci
Interesuje mnie rola fizjoterapeutów. Czy lepiej mieć ich 4 ze zdolnościami medycznymi w okolicach 10, czy 2, ale ze zdolnościami medycznymi w okolicach 20? Czy atrybut zdolności medycznych wpływa na szybkość leczenia kontuzji? Ewentualnie co wpływa na zmniejszenie liczby kontuzji - liczba trenerów przypisana do kategorii treningowych czy może "jakość" trenerów odpowiadająca za aerobik i siłę? Dzięki za odpowiedź

LoOcas Partyzant

30.08.2010 21:35    #3199     Sufler - Porady do gry - Marzenia o wielkości
- pzremko:
Bazę i szkółkę mam na max ale póki co najlepsi wychowankowie mają CA po 130 a to za mało. Inwestuję w trenerów. Ściągam młode talenty, połowa składu to właśnie oni. Próbowałem 3 ŚP, przegrywałem z kretesem nawet na krajowym podwórku. Gram w sparingach zawsze z lepszymi od siebie i wygrywam.
- 88borek:
Żaden Polak nie dorasta do pięt moim zawodnikom, no poza Lewandowskim, ale on już dawno w Sevilli. Dellafiore ma 32 lata z CA 120 a Antolic 26 lat z CA 155, jest fenomenalny. Dynamo Kijów go chciało za 9,5 mln E, ale nie oddałem, bo ciężko znaleźć równie dobrego rozgrywającego.
- Godman: Powiedzmy, że pojawiła się "aż" jedna gwiazda wsrod moich wychowankow. Na początku ma CA 120, aby dorosnąć do poziomu moich podstawowych zawodników potrzebuje 3 lat. Za rzadko się pojawiają takie gwiazdeczki i za wolno się rozwijają. Kupuję 17-letnie talenty, ale rozwijają się w tempie co najwyżej +5 CA na rok, mimo najnowocześniejszej bazy treningowej i trenerów z 8 gwiazdkami lub więcej.
Może problemem jest taktyka, ale potrafię zdobywać po 90 bramek na sezon w lidze, nie przegrywając meczu. W LM odpadam z 3 miejsca z minimalną stratą punktową do 2. Przegrywam tylko z najlepszymi dlatego wydaje mi się, że moi zawodnicy są za słabi

pzremko Partyzant

30.08.2010 19:51    #3200     Sufler - Porady do gry - Marzenia o wielkości
1. rozbuduj na maxa baze treningową - będą przychodzić lepsi zawodnicy.
2. ściągaj reprezentantów swoich krajów, oni też podwyższają reputacje.
3. Zainwestuj w trenerów, a zwłaszcza w scoutów co jest bardzo potrzebne w przy niższej reputacji.
3. ściągaj młodych perspektywicznych graczy, lepszych ogrywaj w pucharze polski, zaś słabszych wypożycz(ich cena wzrośnie jeśli bedą grać) a potem sprzedaj (oczywiście mogą się rozwinąć ale nie czekaj dłużej niż do 22 lat).
Da się na tym zarobić dużo kasy. Ściągaj zawodników z wolnego transferu i jeśli są za słabi dla twojej drużyny to ich wypożycz a potem sprzedaj.
4. zmień taktykę, ale oczywiście to tylko sugestia. Wg mnie w tym menagerze sprawdzają się taktyki z 3 ŚP w różnych ustawieniach np. 2DP 1ŚP, 2ŚP 1Of P. Nie zwracaj też uwagi na komentarze asystenta, że siła twojego ataku jest za słaba jeśli grasz 1 napastnikiem bo w takiej taktyce bardzo ważni są skrzydłowi czy ofensywny pomocnik którzy też strzelają bramki.
5. Graj sparingi z silnymi zespołami - zwyciestwa w takich meczach też (chyba, jeśli nie niech mnie ktoś poprawi) podnoszą reputacje.
Pewnie to są porady oczywiste dla wielu graczy. Z własnego doświadczenia wiem w że w tym fmie można wiele osiągnąć polskim klubem.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.