Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

FoxDie Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Mam pewien pomysł na wzbogacenie funkcji gracza w FM. Pamiętacie panel treningowy w starszych menadżerach? Plan tygodnia, każdy dzień podzielony na 3 sesje treningowe. Każda sesja pozwalała na wybranie dowolnego ćwiczenia które rozwijało konkretne umiejętności naszych zawodników. W najnowszych częściach mamy do dyspozycji jedynie suwaki, którymi zmieniamy intensywność treningu. W grze zatrudniamy trenerów którzy prowadzą treningi zgodnie z naszymi zaleceniami, nie mamy jednak wpływu na ich przebieg. Co gdyby przy podpisywaniu kontraktu gracz mógł wybrać pomiędzy funkcją Menadżera/Trenera a Menadżera? Po pierwsze grając np w Blue Square można zaoszczędzić na trenerze. Po drugie Gracz ma zdecydowanie większy wpływ na rozwój konkretnych umiejętności zawodników. Tryb Menadżer/Trener mógłby udostępnić nam wybór konkretnych ćwiczeń wraz z ogólną intensywnością treningu (jeden suwak który reguluje "ilość wyciskanego potu" we wszystkich sesjach). Co o tym sądzicie?

skaven Partyzant

Przed nowym sezonem rozegrałem 6 sparingów, co przyniosło oczekiwany efekt. Zgodnie z tym co mówiliście sparingi zbudowały formę zawodników na sezon. W trakcie sezonu nie odnotowywali już takiego zmęczenia z meczu na mecz i szybciej odbudowywali kondycję do następnego meczu, grając nawet co 3 dni. Również treningi zaczęły przynosić oczekiwane efekty, nawet przy wysokiej intensywności w trakcie sezonu. Zawodnicy rzadziej łapią kontuzje w trakcie treningów. Przed następnym sezonem spróbuję zagrać jeszcze więcej spotkań kontrolnych i porównać efekty w stosunku do 6 sparingów, które teraz rozegrałem.

Stokrotka89 Partyzant

Moim zdaniem rozegrałeś zdecydowanie za mało sparingów. Ja zwykle gram ich około 10-12 co 3 dni, z tym że każdy zawodnik gra najwyzej 45 min w jednym sparingu. Ostatnie trzy sparingi gram już pierwszym składem w pełnym wymiarze czasowym. Aha, i przed sezonem stosuję tylko trening siły i aerobiku, do normalnych treningów wracam na tydzień przed początkiem sezonu.
Idealnie byłoby, żeby piłkarze w profilu po sezonie przygotowawczym mieli "w świetnej formie", ale mi się to jeszcze nie udało :-P
Czasem miewam problemy z kondycją na samym początku sezonu ligowego, ale po kilku meczach zawdnicy się "przecierają" i wszystko idzie świetnie.

Abdullah Partyzant

15.09.2010 07:28    #3184     Sufler - Porady do gry - 2 pytania dot. trenerów
Póki obciążenie w zakładce "trenerzy" jest lekkie, nie ma sensu dodawać kolejnego trenera kosztem gwiazdek, bo raczej nie zwiększy to wydajności treningu. Dwóch trenerów przekaże większą wiedzę tylko wtedy, kiedy w treningu jest za dużo zawodników jak na jednego trenera (co jest oznaczone jako średnie albo ciężkie obciążenie)

Yablonas Partyzant

Trzy sparingi to trochę mało, powinno się grać pięć-sześć. Możliwe też, że gracze którym spadają atrybuty, nie mogą się już bardziej rozwinąć. Gdy takim piłkarzom dasz cięższy trening, na jakiś czas niektóre statystyki pójdą w górę, ale później, często spadają do pierwotnego poziomu.

techniczny Młody aktywista

14.09.2010 13:35    #3186     Sufler - Porady do gry - 2 pytania dot. trenerów
LoOcas, właśnie o to mi chodziło. wiadomo że co dwie głowy to nie jedna. przy jednym trenerze na dany trening mamy drużyna ma dosyć ograniczone pole do nauki. kilku trenerów przekaże chyba szerszą wiedzę niż jeden. tak mi się wydaje, ale jak jest rzeczywiście?

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
14.09.2010 12:48    #3187     Sufler - Porady do gry - 2 pytania dot. trenerów
[quote=szfedo]1. O to chodzi, żeby było jak najwięcej gwiazdek, wtedy trener przekazuje większą wiedzę zawodnikom, czyli rosną im szybciej atrybuty.

2. Nie ma to większego sensu. Wybierasz ten trening, w którym dany trener jest najlepszy w zespole.[/quote]

Mądrze gada, polać mu! Zawsze rób tak żeby mieć jak najwięcej gwiazdek. Najlepiej dla każdego typu treningu mieć osobnego trenera plus jednego "od wszystkiego" (może być asystent) - dzięki temu obciążenia treningowe będą na "lekko".
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

szfedo Przodownik pracy

14.09.2010 12:32    #3188     Sufler - Porady do gry - 2 pytania dot. trenerów
1. O to chodzi, żeby było jak najwięcej gwiazdek, wtedy trener przekazuje większą wiedzę zawodnikom, czyli rosną im szybciej atrybuty.

2. Nie ma to większego sensu. Wybierasz ten trening, w którym dany trener jest najlepszy w zespole.

techniczny Młody aktywista

14.09.2010 11:53    #3189     Sufler - Porady do gry - 2 pytania dot. trenerów
Witam. 2 pytanka:

1. Zatrudniam 6 trenerów. Czy lepiej jest ustawic każdemu po jednym typie treningu (3-4 gwiazdki) czy może lepiej każdemu po 2-3 typy, oczywiście te, w których jest dobry? z tym że wiadomo że to się wtedy rozkłada i są 2-3 gwiazdki na dany trening.

2. Czy zmieniacie co jakiś czas trenerom typy treningów? Dajmy na to gościu jest dobry w defensywie, taktyce i technice, i powiedzmy pół sezonu trenuje taktykę, potem drugie pół defensywę?

skaven Partyzant

Przed sezonem rozegrałem 3 sparingi z porównywalnymi rywalami, dwa wygrałem, jeden zremisowałem. Spadek statystyk trwa już prawie cały sezon, po spadkach atrybutów w rundzie jesiennej, zmieniłem trening na tug,s, ale runda wiosenna na nowym treningu również przyniosła spadki atrybutów.. Nie mam pojęcia co z tym zrobić. Zawodnicy którzy błyszczeli w pierwszym sezonie, teraz są cieniami samych siebie.. no i to ciągłe zmęczenie pomimo zmniejszenia obciążenia treningowego, odpoczynków po meczu i rotacji zawodników w wyjściowej jedenastce..

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.