Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Buła Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
29.10.2010 00:03    #3161     Sufler - Porady do gry - problem z wychowankami
[quote=Magicc] A jeżeli jakiś junior jest perspektywiczny, ale nadal za słaby do pierwszego składu wypożycz go np. do klubu filialnego z niższej ligi, gdzie będzie miał szansę pograć.[/quote]

Hmm, ja bym radził jednak wypożyczyć do jakiegoś klubu przede wszystkim z dobrą bazą treningową. Niższa liga - jeśli żaden I-ligowiec się nie zainteresuje. A już naprawdę optymalnie jest wtedy, gdy talent może pograć w tej samej lidze co rodzimy klub.
Najlepszy sposób na rozwój juniora, to tak jak wspomniano, minuty na boisku w pierwszym składzie. Na początku swojej przygody z FM-em lubiłem gromadzić masę tanich (jak na barcelońskie standardy) juniorów (kosztujących max 5 milionów za sztukę), których wsadzałem do U-19 gdzie kosili wszystkich po 3-0, 4-0 albo i więcej. Zwłaszcza niektórzy newgeni mieli stać się w przyszłości geniuszami futbolu. Jakież było moje zdziwienie, gdy w wieku 20-21 lat atrybuty geniuszy przyszłości były, że tak powiem, nietęgie, a raporty trenerskie przechodziły etapy: "może zostać dobrym zawodnikiem" -> "może zostać całkiem dobrym zawodnikiem" -> "może zostać użytecznym zawodnikiem". Co jest? Doskonała akademia, doskonała baza treningowa, a tu zamiast rozwoju - jest masowe zabójstwo talentów? Sekret tkwi w tym, by juniorzy stopniowo wchodzili do zespołu. Tak jak się to robi w rzeczywistości.

Na poziomie takich klubów jak FCB, Real czy Man Utd znalezienie juniora, który może być dobry (nie mylić z całkiem dobrym, użytecznym itd.), jest b. dobrym znaleziskiem scouta/wynalazkiem szkółki.
"Wierzę w drużyny, nie w nazwiska".
César Luis Menotti

Kolazontha Zrzędliwy Tetryk

28.10.2010 20:51    #3162     Sufler - Porady do gry - Trening i transfer
1. 31.08
2. Ja zawsze wybieram drużynę u-18, trening>programy>zarządzaj treningami>importuj>i wybieram trening z youth w nawiasie>i klikam ok. I bez problemu mogę korzystać z tugowego juniorskiego treningu.

e: maniutinho szybszy o enter :)
You know, we are sitting here, you and I, like a couple of regular fellas. You do what you do, and I do what I gotta do

RobertM Partyzant

28.10.2010 20:43    #3163     Sufler - Porady do gry - Trening i transfer
Witam
Mam 2 pytanka :
1-okienko transferowe zamyka się 31.07 czy 31.08 ?
2-mam trening TUG-a normalny i dla juniorów ale nie wiem dlaczego ten dla juniorów nie umiem w żaden sposób wgrać-miał ktoś taki kłopot albo może pomóc?

Magicc Ekspert

28.10.2010 10:19    #3164     Sufler - Porady do gry - problem z wychowankami
Może nie mają możliwości rozwinąć się na miarę swoich możliwości? Nawet najlepsza szkółka i trenerzy nie wystarczą jeśli grajek nie ma możliwości gry. Poza tym potrzebna jest selekcja- kiedy na początku sezonu przychodzą nowi juniorzy należy wywalić tych najsłabszych żeby trenerzy mogli skupić się wyłącznie na faktycznych talentach. A jeżeli jakiś junior jest perspektywiczny, ale nadal za słaby do pierwszego składu wypożycz go np. do klubu filialnego z niższej ligi, gdzie będzie miał szansę pograć. Jeszcze kwestia odpowiednio dobranego treningu. No i czasem zdarza się, że wychowanek o pozornie przeciętnych umiejętnościach gra lepiej i ambitniej niż importowana gwiazdka.

haggard66 Partyzant

28.10.2010 09:47    #3165     Sufler - Porady do gry - problem z wychowankami
w fm gram juz dosc dlugo i mam w nich taki problem/moze pech a mianowicie brak dobrych wychowankow .w jakimkolwiek klubie bym niebyl czy to MU czy barca pomimo najbardziej rozwnietych osrodkow treningowych dla seniorow jak i juniorow czy tez posiadanie akademi zawsze doskwiera mi brak dobrych wychowankow (nazwac ich przecietnymi to czasami przesada) zaznaczam tez ze zawsze mam chyba najlepszych terenerow i scoutow a pomimo to wlasnie mam taki problem czy po prostu jest to pech

Fifa Partyzant

26.10.2010 22:34    #3166     Sufler - Porady do gry - Trening
Jak sama nazwa wskazuje "Youth" jest to trening przeznaczony dla młodzieży.

elsiete Młody aktywista

26.10.2010 22:26    #3167     Sufler - Porady do gry - Zawodnicy
moze to byc własnie przez połzawodowy kontrakt. Przy takim kontrakcie maksymalne obciązenia do "ustawienia" na treningu sa mniejsze niz dla zawodnika z profesjonalnym kontraktem

RobertM Partyzant

26.10.2010 22:15    #3168     Sufler - Porady do gry - Trening
Witam
Prowadzę drużynę DYNAMO DREZNO mam pierwszą drużynę - nie mam rezerw - mam U-19.
Czy "Tug's Training 2010 (Youth)" moge zastosować dla U-19 ?
Co teraz najlepiej zrobić z drużyną rezerw ?

RobertM Partyzant

26.10.2010 22:10    #3169     Sufler - Porady do gry - Zawodnicy
Pozostaje 1 pytanie :
- dlaczego niektórym zawodnikom nie mogę przypisać treningu takiego jak chce
(mam trening TUG-a) ? czy powodem jest półzawodowy kontrakt ?

RobertM Partyzant

26.10.2010 21:36    #3170     Sufler - Porady do gry - Zawodnicy
Witam
mam 3 pytanka :
1-dlaczego niektórym zawodnikom nie mogę przypisać treningu takiego jak chce
(mam trening TUG-a) ?
2-czy zawodnik który ma kontuzje odpoczywa automatycznie czy trzeba mu jakiś odpoczynek ustawić ?
3-objaśnienie pozycji zawodników w treningu TUG-a - większość znam ale chce też upewnić się :striker? wingers? att mids? midfielders? def mids? defender? full back ?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.