Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

juniorao Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
09.11.2010 13:00    #3141     Sufler - Porady do gry - Bład fm11patch 11.1
Mój problem jest masakryczny otóż w 2 sezonie nie mogę zgłoscić zawodników do gry. mam 21 w kadrze a musze grac juniorami bez sensu kiedy wchodze w okno zarejstruj skład nie ma nigdzie opcji zatwierdz, a jak dam zarestruj numery to mnie wywala za każdym razem to do scouta, to do treningów i tak cały czas. Gram 1 lige polska i jestem po awansie czyli w ekstraklasie i taki klops. Grać się odechciewa przy tak masakrycznych błędach.

Fifa Partyzant

08.11.2010 21:18    #3142     Sufler - Porady do gry - Problemy ze skutecznością
Może zły trening strzelecki mu dobrałeś. Możesz wybrać dla niego trening danego atrybutu.

radzik27 Młody aktywista

08.11.2010 14:36    #3143     Sufler - Porady do gry - Plaga kontuzji ... bug ?
Grasz Necieczą, więc może to winna kiepskiej bazy treningowej?
Stosujesz nadmierny trening, masz słabych lub nie masz fizjoterapeutów, trenerów od przygotowania fizycznego, podatnych na kontuzje graczy powodów może być wiele:)
Niekoniecznie to musi być bug

dudek_9 Partyzant

08.11.2010 13:27    #3144     Sufler - Porady do gry - Zmęczenie zawodników
Mam pewien problem. Zostawiłem obciążenia treningowe takie jakie są (tj. średnie) i gram mecz. Wielkie moje zdziwienie, gdy cały skład ma po meczu zmęczenie 60%! Daje 3 dni odpoczynku - nikt nie miał powyżej 88%! Czy wie ktoś co poradzić na zmęczenie zawodników? Bo w każdym meczu muszę całą jedenastkę wymieniać. W FM 10 miałem obciążenie duże, moi zawodnicy grali szybką piłkę, a i tak po meczu nikt nie schodził powyżej 80. Bardzo proszę o odpowiedź, jako, że kończy się okres przygotowawczy, a nie chcę tak rozgywać całego sezonu :/
– I co? Są bunkry?
– Bunkrów nie ma. Ale też jest zajebiście!

Tobi18 Młody aktywista

08.11.2010 10:45    #3145     Sufler - Porady do gry - Plaga kontuzji ... bug ?
Przypadek? Ja rozegrałem pół sezonu i miałem całkowicie 4 kontuzje bodaj.
Może musisz zmienić obciążenie treningu?
http://tobi18.cmrev.com/blog.html - zapraszam do śledzenia mojej kariery Interem Mediolan w FM16.

Kanius Partyzant

07.11.2010 22:32    #3146     Sufler - Porady do gry - Trening
Witam. Posiada już ktoś dobry trening TUGa do wersji 2011 ? Lub jakikolwiek inny godny pochwały ?

sony444 Partyzant

07.11.2010 16:34    #3147     Sufler - Porady do gry - Błędy w grze
Chciałbym zwrócić uwagę na błędy takie jak : Przemysław Łudziński w Śląsku , nie ma w Śląsku Remigiusza Jezierskiego , nie ma w bazie treningowej zaznaczonego że Śląsk się przeprowadza na 40 tysięcznik w 2011 myślę ze to ważne i nie jestem pewien ale Jakuba Zabłockiego w Lechii też chyba nie powinno być ;) to takie moję porady jak ktoś będzie robił jakiś dodatek , jak coś jeszcze znajde to napisze ;)

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

07.11.2010 11:11    #3148     Sufler - Porady do gry - Taktyki z 10 do 11
Ale treningów już się chyba nie da,przynajmniej ja próbowałem i mi się nie udało zaimportować...

golex Partyzant

06.11.2010 19:57    #3149     Sufler - Porady do gry - FM11 przygotowanie do meczu
Dobra... Widze, że nikt nie kwapi się z wyjaśnianiem to ja zacznę...

Jeżeli chodzi o obciążenie w przygotowaniach do meczu to służy ono do poprawienia znajomości taktyki, czyli tzw. trening taktyczny. Maksymalne obciążenie spowoduje 50% zagospodarowania całego treningu, czyli pozostałe 50% zostanie na pozostałe szczeble ( trening programowy, trening pozycji, trening zagrania, itd.). Granie cały czas maksymalnym obciążeniem spowoduje, że piłkarz będzie miał mniej czasu na poprawienie wartości mentalnych, fizycznych i psychicznych, co poskutkuje po prostu spadkiem tych atrybutów. Dla tego polecam grać w sparingach przed sezonowych maksymalnym obciążeniem, a w trakcie sezonu trzymać suwak na przeciętne...

Obszar szczególnej uwagi- tutaj zaznaczamy opcje, w której zbliżający się przeciwnik jest najmocniejszy. Tutaj dużo zależy od raportu scouta, jeżeli ten jest dobrze wyszkolony taktycznie, to będzie podawał dokładniejsze tajniki taktyki rywala, i tak np. jeżeli powie, że szybkość napastników rywala może sprawić nam kłopot, należy zaznaczyć opcje poruszanie się w ataku, albo jak obrona rywali stanowi zwarty mur nie do przebicia(czy jakoś tak :D), należy zaznaczyć ustawianie w defensywie. Nie wszystko jednak musi leżeć na głowie scouta! Sami musimy przyjrzeć się rywalowi, a szczególnie na skoczność i grę głową zawodników i wtedy w zależności od umiejętności zaznaczamy atak przy stałych fragmentach gry, lub obrona przy stałych fragmentach gry ( w przeciągu całego sezonu, może raz to zastosowałem...)

Jeżeli nadal nie rozumiemy o co biega, możemy zlecić asystentowi, aby ten za nas decydował o przygotowaniu do meczu.

seba1702 Młody aktywista

ad 2. 14-17 lig?... Na tyle lig i jeśli dużo sezonów chcesz grać to tak:
- Twój komputer odpada
- karta nie gra roli 256 wystarczy, ale do tego z minimum niezbędne to 2GB ramu i ja bym stawiał na dwa rdzenie

ad 1. Czy to zależy od narodowości? Nie wiem, powiem szczerze nie sprawdzałem, ale nie sądzę by to miało wpływ.

Na pewno jest problem jeśli chodzi o języki bo jeśli tak dajmy przykład przychodzi do Polski piłkarz z Ameryki Łacińskiej i nie za za grosz polskiego języka, a ma grać w obronie z Polakiem który za to nie zna powiedzmy hiszpańskiego to jest to swoisty problem do momentu, aż ten pierwszy nie nauczy się w stopniu minimalnym polskiego języka i potrzebuje na to troszkę czasu, ale też nie przesadzajmy. Nauczy się języka, zgra z kolegą z formacji obronnej i innymi kolegami z drużyny i wszystko gra i buczy :-).

Dodam jeszcze jedno. Powiedzmy też, że Fabregas przychodzi do Barcelony i będzie grał w linii pomocy z Iniestą i Xavim nie jest powiedziane, że będzie grał cudownie bo jest Hiszpanem musi się wkomponować w drużynę.

Ogólnie ten temat co poruszyłeś to nie takie proste jak się wydaje bo to jak będą kumple z formacji ze sobą współpracowali to jest DUŻO ZMIENNYCH które na to wpływają.
Współpraca, język, treningi, ilość meczów kontrolnych, rotacje w składzie, mentalność graczy........................ no mógłbym wymieniać miesiącami.
By zgrać coś to musisz na to poświęcić trochę czasu.

Dużo tego, ale mam nadzieje, że pomogłem :-)
Jeśli okazuje się pomocny, podziękuj. To nie boli, a sprawia radość :-)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution