Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

ksgdamian Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
14.01.2011 16:43    #2981     Sufler - Porady do gry - Trening
gdy najedziesz myszką na suwak podczas tworzenia treningu to tam bedziesz mial jakie atrybuty trenuje atak itd

Tome888 Partyzant

14.01.2011 16:39    #2982     Sufler - Porady do gry - Trening
Chce zrobić trening dla każdej pozycji ale potrzebna mi jest wiedza na temat które atrybuty zaliczaja sie do którego opisu np. : Siła, Areobik, Stałe Fragmenty Gry itp. Oczywiscie nie jestem taki glupi ze nie wiem jakie atrybuty do stałych fragmentów gry ale np. Atak to do końca nie wiem które.
Prosze poprostu do każdego opisu napisac atrybuty. Z góry dzieki.

machaj88 Młody aktywista

13.01.2011 11:42    #2983     Sufler - Porady do gry - FM11 przygotowanie do meczu
Do tej pory zostawiałem asystentowi a teraz to testuje krok po kroku. Intensywność odpowiada za to jak szybko piłkarze mają się uczyć nowej taktyki. Jeśli wprowadziliśmy modyfikacje w taktyce zwiększamy obciążenie żeby do kolejnego meczu drużyna zdążyła opanować nowe założenia taktyczne. Gdy wszystkie aspekty znajomości taktyki są na maxa opanowane można zmniejszyć obciążenie, ja zmniejszyłem teraz do "niski" (każde przesunięcie to 10% treningu). Na początek zaznaczyłem "ustawianie się w defensywie" - traciłem niewielką ilość bramek i wszystkie po stałych fragmentach lub strzałach z dystansu (gram cofniętą obroną) po kilku spotkaniach z wynikami hokejowymi zmieniłem na "zgranie zespołu", jeśli chodzi o bramki, niewiele się zmieniło (kwestia taktyki) z tym że przechodziło więcej podań za plecy obrońców, w ataku gra wyglądała płynniej, zawodnicy częściej grali z pierwszej piłki i próbowali więcej niekonwencjonalnych zagrań, noty ofensywnie ustawionych zawodników wzrosły. Jak mówiłem jeszcze testuję więc to na razie tyle, jeśli zakończę testy i będę pewien że moje wnioski są prawidłowe to się nimi ofc. podzielę. Następnie ustawię "poruszanie się w ataku" i zobaczę czy zespół zacznie strzelać więcej bramek z gry, wtedy dopiero będę wiedział na pewno co od czego zależy.

Jeszcze dodam że każda, nawet najdrobniejsza, modyfikacja w taktyce, oznacza że zawodnicy będą musieli zmienić styl gry czyli ich biegłość w znajomości taktyki się zmniejszy, co spowoduje słabszą grę w następnym spotkaniu, jeśli nie zdążą się do tego czasu dostosować do nowej taktyki.
np. zmieniłem rolę cofniętego napastnika z "atak" na "wsparcie" i znacznie spadło "krycie" w znajomości taktyki przez co przegrałem następne spotkanie 2-0 z nieco słabszym przeciwnikiem i zremisowałem 1-1 w kolejnym gdy byłem zdecydowanym faworytem. Gdy opanowali krycie z powrotem na "biegły" znów zacząłem wygrywać nawet z mocniejszym rywalem.

ps. sorry za błędy styl.

jordaneq Młody aktywista

[quote2=przetwarzanie][quote=jordaneq]Gram w 9.lidze angielskiej z wlaczonymi polskimi graczami.
Proszę o jakichs dobrych trenerow do sztabu szkoleniowego :)[/quote]

Hahaha dobry żart :) w 9 lidze każdy jest dobry który się zgodzi przyjść. Nie ma wybrzydzania. Po prostu weź tych których ci przefiltruje asystent w zakładce profil -> szukaj -> sztab szkoleniowy. Niczym się nie będą różnić. 1 gwiazdka każdy i to jeszcze błagaj na kolanach żeby poświęcili ci kilka godzin. dziennie na treningi z drużyną.[/quote2]

No przecież mówiąc dobrych nie miałem na myśli tych z Barcy czy z Interu... I zdziwiłbyś się ale 9 liga angielska to nie jest błaganie na kolanach byle kogo. Tak to ja miałem w Somalii. Tutaj bierze się po prostu najlepszych spośród tych którzy chcą pracować (a tych nie brakuje). Wiesz, zamiast grania Barcą czy Manchesterem lepiej spróbować coś osiągnąć od zera ;)

przetwarzanie Partyzant

[quote=jordaneq]Gram w 9.lidze angielskiej z wlaczonymi polskimi graczami.
Proszę o jakichs dobrych trenerow do sztabu szkoleniowego :)[/quote]

Hahaha dobry żart :) w 9 lidze każdy jest dobry który się zgodzi przyjść. Nie ma wybrzydzania. Po prostu weź tych których ci przefiltruje asystent w zakładce profil -> szukaj -> sztab szkoleniowy. Niczym się nie będą różnić. 1 gwiazdka każdy i to jeszcze błagaj na kolanach żeby poświęcili ci kilka godzin. dziennie na treningi z drużyną.

przetwarzanie Partyzant

11.01.2011 17:59    #2986     Sufler - Porady do gry - Plaga kontuzji ... bug ?
[quote=Bobi]przetwarzanie, jaki trening stosowałeś w okresie przygotowawczym i ile rozegrałeś sparingów?[/quote]

Rozegrałem 6 sparingów, potem w superpucharze Hiszpanii pokonałem na wyjeździe 5:0 Seville i w rewanżu wpuściłem głębokie rezerwy żeby się bardziej ograły.

Trening w okresie przygotowawczym stosowałem ten sam co teraz w sezonie (przez gapiostwo zapomniałem podkręcić). Myślicie, że to miało wpływ?

Bobi były Premier Rewolucji

Grupa: Ekspert
11.01.2011 17:34    #2987     Sufler - Porady do gry - Plaga kontuzji ... bug ?
przetwarzanie, jaki trening stosowałeś w okresie przygotowawczym i ile rozegrałeś sparingów?

przetwarzanie Partyzant

11.01.2011 15:10    #2988     Sufler - Porady do gry - Plaga kontuzji ... bug ?
Panie huffyuv
1) nie przytrafiają mi się kontuzje na treningu, tylko w meczu
2) obciążenia są na średnim poziomie, piłkarze są z nich zadowoleni
3) jestem na początku sezonu i nikt nie jest zmęczony
4) wszyscy przystępując do meczyków mają kondycję między 97-100%

Wobec powyższych, mam zwiększyć obciążenia treningowe żeby im dać w kość i zahartować te ich zdziadziałe kości czy może zmniejszyć i zrobić im przedszkole z treningiem 30 minut truchtu po lesie i fajrant.
To ma być recepta?

huffyuv Partyzant

11.01.2011 14:55    #2989     Sufler - Porady do gry - Plaga kontuzji ... bug ?
[quote=przetwarzanie]Przepraszam, ale odświeżę stary temat. Jak wygląda sprawa kontuzji z najnowszą łatą 11.2.1??

Gram Barceloną, a więc mam najlepszych lekarzy, trenerów, bazę treningową. Obciążenia treningowe standardowe, bez żadnej modyfikacji. Taktyka Kyler ściągnięta z cmrev.
W ostatnim meczu złapałem 4 kontuzje! Po TRZECH kolejkach wypadli mi na długo długo: Dani Alves, Messi, Keita, Xavi, dos Santos, Rakitic, Villa.
Do tego często jest tak że łapią kontuzję w trakcie meczu i muszę ich zmienić, ale na następny są gotowi (całe szczęście bo gdyby to były dłuższe pauzy jak w przypadku wyżej wymienionych miałbym problem ze znalezieniem 11 zdrowych grajków).
Nie mam kim grać :(
W ataku zmuszony jestem wystawiać 20-letniego Bojana i 18-letniego Sanogo. Kończy mi się ławka rezerwowych... :([/quote]
Zmień obciążenia treningowe. Kolega wyżej już pisał o tym.
"Why So Serious Son? Let's put a smile on that face"

przetwarzanie Partyzant

11.01.2011 14:41    #2990     Sufler - Porady do gry - Plaga kontuzji ... bug ?
Przepraszam, ale odświeżę stary temat. Jak wygląda sprawa kontuzji z najnowszą łatą 11.2.1??

Gram Barceloną, a więc mam najlepszych lekarzy, trenerów, bazę treningową. Obciążenia treningowe standardowe, bez żadnej modyfikacji. Taktyka Kyler ściągnięta z cmrev.
W ostatnim meczu złapałem 4 kontuzje! Po TRZECH kolejkach wypadli mi na długo długo: Dani Alves, Messi, Keita, Xavi, dos Santos, Rakitic, Villa.
Do tego często jest tak że łapią kontuzję w trakcie meczu i muszę ich zmienić, ale na następny są gotowi (całe szczęście bo gdyby to były dłuższe pauzy jak w przypadku wyżej wymienionych miałbym problem ze znalezieniem 11 zdrowych grajków).
Nie mam kim grać :(
W ataku zmuszony jestem wystawiać 20-letniego Bojana i 18-letniego Sanogo. Kończy mi się ławka rezerwowych... :(

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution