Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

zabus900 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
07.02.2011 20:05    #2941     Sufler - Porady do gry - Kryzys ?
Mysle ze zmiana taktyki nic nie da poniewaz jak zmienie taktyke znowu pewnie beda sie wgrywali do niej z 3 miechy moze wiecej moze tkwi cos w treningach albo w przygotowaniu do meczu

ksgdamian Partyzant

07.02.2011 11:00    #2942     Sufler - Porady do gry - Trening
a przeszkadzają Ci te oferowane przez grę? To tylko 2 treningi!

MilJov Partyzant

06.02.2011 21:53    #2943     Sufler - Porady do gry - Trening
Czy po stworzeniu swoich programów treningowych da się jakoś usunąć z listy wyboru te programy które oferuje gra ?

rainfall248 Młody aktywista

05.02.2011 21:10    #2944     Sufler - Porady do gry - Newgeni/regeni
Wysyłaj scoutów po świecie. Najlepiej do Brazylii, Argentyny, Hiszpanii, Anglii, Francji, Niemiec i Włoch. Oczywiście musisz grać dobrym klubem, bo jeśli grasz np. w Polsce to rzadko będą chcieli przychodzić.
Ja zawsze trzymam w tych krajach 1 scouta, który non-stop siedzi i zbiera dane, inne ciekawe miejsca to reszta państw w Ameryce Południowej Meksyk, Portugalia, Holandia, Turcja...
Drugi krok to raporty scoutów. Ja każe opracowywać raporty o newgenach, którzy są oceniani na co najmniej 2 gwiazdki (albo o wszystkich jakich znaleźli) kilku scoutom, przede wszystkim temu kto go znalazł i temu z najlepszymi atrybutami Oceny umiejętności i potencjału.
Jeśli mnie przekona to oczywiście składam ofertę kupna, ewentualnie wypożyczenia z możliwością kupna, żeby się bliżej przyjrzeć.
Jedno jest pewne - jak kupisz nawet średniego zawodnika to i tak w przyszłości można na nim zarobić, gdyby się nie sprawdził, bo zazwyczaj jakoś się rozwinie (gorzej/lepiej).
Pamiętaj też o inwestycjach w siatkę wyszukiwania juniorów, w akademię oraz bazę treningową.
Jak masz jakieś pytania to pytaj ;).

PS. Obranie odpowiedniej polityki sprowadzania juniorów, zależy od tego w jakiej grasz lidze, jaką ma reputację itp.

sdms Partyzant

05.02.2011 04:09    #2945     Sufler - Porady do gry - Stadion Miejski
Ciekawe... na koniec /dosyć udanego/ sezonu klub ogłosił przeprowadzkę na nowy stadion. I faktycznie w bazie treningowej mamy stadion, którego jesteśmy właścicielem. Nazwa stadionu to nadal "Stadion miejski", ale interesujący jest fakt, że mimo iż jest rok 2011 to jako rok budowy stadionu podany jest 2013. Czyżby jakiś bug? :)

Edit. Chyba jednak bug, bo jest tak, że najpierw przyszła wiadomość o zakończeniu przeprowadzki na nowy stadion, a zaraz po niej wiadomość o planach budowy nowego stadionu, kosztach inwestycji i planowanej dacie ukończenia, gdzie faktycznie jest podany rok 2013. Dziwne.

Kazimir Partyzant

A ja poszukuje skina, którego widziałem gdzieś na screenie ale nie mam pojecia jak on sie nazywa.

Chodzi mi o ten dosc chyba popularny skin, ktory np. podswietla umiejetnosci pilkarza na czerwnono (najlepsze) zółte (dobre) zielono (średnie) i reszta na szaro.

Ogólnie ten skin wiecej pewnie wprowadza zmian ale te mi sie najbardziej na oczy rzuciły ;]

ps: aha i jak ktos jeszcze by miał na oku jakis fajny przedsezonowy reżim treningowy to też nie pogardze ;] z góry dzięki

Gabriel K. Partyzant

04.02.2011 21:14    #2947     Sufler - Porady do gry - Problem z piłkarzami
Piotrku, jeśli chodzi o rozwój młodych piłkarzy, to sprawa nie jest tak prosta. Cały proces rozwoju jest zależny od wielu czynników.
Po pierwsze, sprawdź u danych piłkarzy takie atrybuty jak determinacja i pracowitość. Jeśli te atrybuty są na dość wysokim poziomie, to większe prawdopodobieństwo, że zawodnik wykorzysta swój potencjał. Zawodnik, który wcześniej wymienione atrybuty posiada na niskim poziomie, nawet mimo wysokiego potencjału nie nigdy nie stanie się dobrym piłkarzem.
Na rozwój piłkarza wpływa również jego ambicja, która czasem jest opisana w zakładce osobiste.
Ale załóżmy, że posiadasz zawodników, którzy powinni się ładnie rozwijać. Więc w czym rzecz?
Być może Twoja baza treningowa/obiekty młodzieżowe, nie są rozbudowane na odpowiednim poziomie?
Problem może tkwi w umiejętnościach trenerskich twojego sztabu szkoleniowego? Jeśli nie posiadasz trenerów z wysokimi atrybutami(w zakładce treningu po prostu z duża ilością gwiazdek) to nie licz również na to, że zawodnicy będą się odpowiednio rozwijać.
Problem może też tkwić w obciążeniach treningowych. Młodzi zawodnicy raczej nie najlepiej znoszą duże obciążenia treningowe. Tak więc warto ich nie przemęczać. Choć też z doświadczenia powiem, że każdego gracza po czasie warto "wyczuć" jedni lepiej rozwijają się gdy mają dużo roboty na treningach, inni wolą trochę luzu.
Dalej - jeśli są to nowo sprowadzeni zawodnicy z zagranicy, to należy im dać czas na aklimatyzację. Niektórzy potrzebują na to bardzo dużo czasu. A gdy zawodnik jest wciąż nie czuje się w klubie najlepiej,to również nie ma co spodziewać się rozwoju.
Polecam również przeczytanie Wielkiego Podręcznika Scoutingu na cmrev, który również w pewnym stopniu porusza kwestię rozwoju piłkarza.
Better dead than red

piter150 Partyzant

04.02.2011 20:20    #2948     Sufler - Porady do gry - Problem z piłkarzami
To wszystko jest ok? To, oznacza, że trening nie może zahamować rozwoju piłkarzy?

szycha333 Partyzant

Gram na 5 grywalnych Polskich ligach, zaczynałem w 3 lidze i tak sobie grałem.
Po roku awansowałem do 2 ligi-nic nie budowałem bo zarząd się nie zgadzał
Po kolejnym roku awansowałem do 1 ligi-rozbudowałem bazę treningową i młodzieżowym
Po kolejnym roku awansowałem do Ekstraklasy-Buduje baze treningową i młodzieżową i stadion który anulowano
Problem w tym że w 1 i 2 sezonie mogłem prosić zarząd o akademie piłkarską a teraz nie ma tej opcji, możliwe że ten sam problem będe miał ze stadionem... Po prostu te opcje są szare a o baze treningową i młodzieżową mogę normalnie pytać zarząd mimo że buduje te obiekty aktualnie...

unnical333 Partyzant

02.02.2011 22:05    #2950     Sufler - Porady do gry - Problem z piłkarzami
Oni rozwijają się jak chcą... niewykluczone że Ci którzy się w ogóle nie rozwijali "wybuchną" i rozwiną się o kilka punktów w 1 sezon a Ci którzy się już rozwinęli złapią przestój ... jest to losowe albo mamy na to bardzo nikły wpływ ... trening jedynie może przyspieszyć tempo tego treningu albo jego jakość i efektywność ...

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution